NRK Meny
Normal

Kan Northug reise seg som i VM?

Fakta til trøst: I VM i fjor åpnet Petter Northug med 29. plass på 15-kilometeren. Da slo han fryktelig tilbake og tok tre gull.

Petter Northug etter løpet

Petter Northug var svært skuffet etter 41. plass i OL-åpningen mandag.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Petter Northug

Petter Northug ble VM-konge i fjor, men åpnet også da med en skuffende 15-kilometer.

Foto: David Cerny / Scanpix/Reuters

Sportssjef Åge Skinstad slet med å forklare den elendige norske herreinnsatsen på 15-kilometeren i OL mandag, men vet at Northug har reist seg tidligere.

Les: Tidenes fiasko

- Jeg føler meg temmelig overbevist om at den nedslående innsatsen i dag ikke kommer til å prege Petter Northug videre i mesterskapet. Han startet dårlig på 15 kilometer i VM i Liberec i fjor også, men kom tilbake og vant tre gull senere i mesterskapet. Det kan skje igjen, sa sportssjefen til NTB.

Profil: Petter Northug

Northug var to minutter og sju tideler bak VM-vinner Andrus Veerpalu på 15-kilometeren i Liberec for ett år siden. Den gangen gikk distansen i klassisk.

Irritasjon og småsinne

Skinstad var litt rådvill, og han kunne ikke forklare tidenes OL-nedtur for norsk herrelangrenn.

- Det kan nok bli litt irritasjon og småsinne nå, sa han.

Han innrømmer at det ikke er positivt med en slik start på OL, men vil prøve å snu det til noe bra.

- Jeg tror nok ikke at revansjelysten kan bli større etter resultater som dette, sa Skinstad, som synes det var for tidlig å si hvor årsaken kan ligge.

- Det er sikkert flere faktorer som har spilt inn. Jeg vil ikke umiddelbart skylde på skiene, men jeg ser at flere løpere står rundt smøresjef Knut Nystad, og det er ikke noe godt tegn, mente Skinstad.

Northug går sprinten

Sportssjefen ville ikke skylde på de vanskelige løypeforholdene i Whistler.

- Vi norske har vært godt forberedt på de forholdene vi ville møte her. Det var litt vått her i dag, men det har det vært på tester vi har gjennomført også, sa sportssjefen.

- Nå må vi se framover og konsentrere oss om sprinten. Der har vi store muligheter til å være med i medaljekampen med flere løpere. Jeg kan også bekrefte at Petter går, for innsatsen her i dag har ingenting med den avgjørelsen å gjøre, sa Skinstad.

Siste nytt

  • Minnes terrorofre med nye drakter

    FC Barcelona spiller første serierunde på søndag med spesiallagde drakter. Draktene er til ære for de berørte i terrorangrepet i byen torsdag. Ifølge klubbens twitterkonto vil alle spillerene bruke drakter uten deres eget navn, men med Barcelona på ryggen.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart