NRK Meny
Normal

Norges nøkkelspillere kan bli tvunget til å stå over finalen

STOCKHOLM (NRK.no): Landslagstrener Even Pellerud innrømmer at enkelte av de mest sentrale spillerne er så slitne at han kan bli nødt å benke dem i EM-finalen mot Tyskland.

Gul

Solveig Gulbrandsen er en av de norske spillerne som er usikre før EM-finalen på grunn av mye påkjenning.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Ja, det kan bli sånn. Det blir en veldig vanskelig avveiing, sier landslagstrener Even Pellerud.

Pellerud

Landslagssjef Even Pellerud sier det blir en prøvelse å ta ut laget før finalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Semifinalen mot Danmark drøyde ut i to ekstraomganger og en straffekonkurranse, noe som kom på toppen av et allerede langt og fysisk tøft mesterskap for Norges spillere.

Pellerud forteller at flere av de mest brukte spillerne begynner å kjenne belastningen på kroppen.

Gulbrandsen usikker

For eksempel måtte midtbanedirigent Solveig Gulbrandsen ifølge treneren omtrent «krype ut av banen etter semifinalen».

Landslagstreneren har stort sett brukt den samme startelleveren i alle kampene, bortsett fra den litt mindre avgjørende gruppekampen mot Tyskland.

Da var Norge allerede klare for kvartfinale, og flere av de spillerne som til da hadde slitt benken fikk slippe til.

Pellerud byttet ut hele seks spillere fra oppstillingen som har startet de øvrige kampene. «Reservene» sørget til gjengjeld for en svært overraskende 1-0-seier til Norge. Nå kan det tenkes at flere av disse får en ny sjanse fra start mot tyskerne må beseires på nytt i EM-finalen.

– Det har vært mye belastning på enkelte. Valget blir mellom spillerne som har spilt og fått oss til finalen, som også har fått et bra samarbeid, kontra de som har litt mer friske bein og kanskje ekstra stort pågangsmot siden de ikke har fått spille like mye, sier Pellerud.

Toft Ims som erstatter?

Gulbrandsen innrømmer at hun er sliten, og kunne heller ikke svare på om hun ville bli klar til finalen.

– Nei, det kan jeg ikke si ennå. Jeg må vente litt til og se hvordan kroppen har det i morgen, sier hun til NTB.

Gry Tofte Ims er trolig én av spillerne Pellerud vurderer å sette innpå. Hun gjorde et godt innhopp for nettopp Solveig Gulbrandsen i kampen mot Tyskland. Det samme gjorde Cathrine Dekkerhus, som ble satt inn på kaptein Ingvild Stenslands «faste» plass. Hun kan også bekle Gulbrandsens rolle på midtbanen.

Tysklands tap mot i Norge i gruppespillet var deres første i EM-sammenheng siden 1993. Den sterke prestasjonen fra «b-laget» gjør at Pellerud ikke er spesielt bekymret over kanskje å måtte gi tillit til noen av dem på nytt.

– De som spilte var veldig friske og tok ut Tyskland. Det var noen av de norske som satte sitt preg på den kampen, og de har inne noen aksjer før finalen, bekrefter han.

Mat og massasje

Semifinalen mot Danmark var ikke ferdig før nærmere klokken 23 på kvelden, og etterpå slet mange spillerne med å få sove før langt ut på morgenkvisten. Hele laget har fått beskjed om å hvile mest mulig før finalen på søndag, og har også fått fri til å koble av og møte familie og venner.

– Det blir mye mat, isbad, massasje og litt restitusjonstrening før finalen. Heldigvis er det ikke så ille for meg som er midtstopper, men blant noen av de som spiller lenger fremme og er mer involvert er det sikkert noen tunge bein ute og går, sier Trine Rønning.

Pellerud håper tyskerne ikke drar fordel av at de får en dag mer enn Norge å slappe av på før finalen. De spilte semifinale mot Sverige dagen før Norge var i aksjon mot Danmark på torsdag.

– Det er uansett to slitne lag som kommer til å møtes i den finalen, og da kommer det mentale til å bli viktig. Derfor tror jeg det blir en nøkkel å ikke få mål mot seg først. Det kan bli veldig tungt mentalt, spår treneren.


Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel