Frykter han må bryte Tour de France

Aleksander Kristoff har slitt med en vond mage under Tour de France. Nå frykter nordmannen at han må bryte rittet.

kristoff

Alexander Kristoff frykter han må bryte Tour de France på grunn av mageproblemer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

kristoff

Alexander Kristoff merker presset som eneste nordmann i Tour de france.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Norges eneste rytter i årets Tour de France, Alexander Kristoff, har slitt med en vond mage under Tour de France. Han frykter at han må bryte rittet som følge av det, melder TV2.

– Det er ikke ideelt. Jeg ser frem til hviledagen nå, og håper at magen skal komme seg. Nå har jeg tatt imodium sånn at jeg ikke skal få problemer underveis. Jeg har kjent litt på det i dag morges. Jeg satser i alle fall på at jeg skal komme greit gjennom etappen, og etter det er det bare én dag igjen til hviledagen, sier Kristoff til TV2.

Merker presset som eneste nordmann

Tidligere år har Norge vært representert med flere ryttere på de ulike lagene i rittet. I år kom ikke Edvald Boasson Hagen med på Skys lag, Thor Hushovd kom ikke med på BMCs lag og Lars Petter Nordhaug fikk ikke sykle for Belkin. Dermed er Kristoff eneste nordmann og merker presset fra norske medier som daglig spør han om egne vinnersjanser.

– Dere forventer jo at jeg skal vinne hver dag, men det er ikke så lett, sier han med et smil om munnen til NRK før dagens etappe.

Fra før har han to andreplasser, en femteplass og en syvendeplass. Kristoff håper han skal klare å glede det norske folk med en etappeseier i verdens mest prestisjefulle sykkelritt.

– Jeg skal kjempe videre for å prøve å ta den etappeseieren, sier han.

Håper å få ny lagkamerat

Om ikke lenge kan Kristoff få en norsk lagkamerat i Katjusja. Bare formaliteter gjenstår før Svein Erik Bystrøm blir Katjusja-rytter.

– Jeg tror det skal være i boks, så jeg satser på at han kommer inn etter sommeren. Det skal bli bra å få en treningskamerat på laget, sier Kristoff.

– Jeg trener en del alene, og det blir lettere å få unnagjort treningsopplegg hjemme når jeg har en jeg alltid kan trene med. Sånn sett håper jeg det kan heve oss begge, legger han til.

Siste nytt

 • Vil fortsatt arrangere EM

  København vil fortsatt være vertsby i fotball-EM selv om sluttspillet er utsatt ett år, sier Danmarks fotballpresident Jesper Møller.

  – Vi i DBU er klare for å arrangere fire EM-kamper sommeren 2021, men vi kan ikke gjøre det uten ubetinget støtte fra være samarbeidspartnere, sier han i en pressemelding på forbundets nettsted.

  bJE_cojem-A
  Foto: Erlend Aas / \--330200720--\
 • Tevez oppfordrer til å gå uten lønn

  Fotballspiller Carlos Tevez oppfordrer sine stjerne-kollegaer om å takke nei til lønn i mange måneder framover på grunn av koronaviruset.

  Hjemlandet hans Argentina er delvis lukket ned, og det er ventet at landet vil oppleve en negativ utvikling av pandemien.

  – Vi fotballspillere har ikke slike bekymringer. Vi vet vi har mat på bordet, sier Tevez.

  _H_sahYgwII
  Foto: Natacha Pisarenko / Natacha Pisarenko
 • Bayern trener får tre nye år

  Hansi Flick får fornyet tillit og har signert en ny kontrakt som hovedtrener i den tyske klubben Bayern München- fram til sommeren 2023.

  Flick ble Bayern München-trener som en mellomløsning da Niko Kovac fikk sparken i november.

  Bundesliga - Bayern Munich v FC Augsburg
  Foto: Michael Dalder / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal