NRK Meny
Normal

Frykter han må bryte Tour de France

Aleksander Kristoff har slitt med en vond mage under Tour de France. Nå frykter nordmannen at han må bryte rittet.

kristoff

Alexander Kristoff frykter han må bryte Tour de France på grunn av mageproblemer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

kristoff

Alexander Kristoff merker presset som eneste nordmann i Tour de france.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Norges eneste rytter i årets Tour de France, Alexander Kristoff, har slitt med en vond mage under Tour de France. Han frykter at han må bryte rittet som følge av det, melder TV2.

– Det er ikke ideelt. Jeg ser frem til hviledagen nå, og håper at magen skal komme seg. Nå har jeg tatt imodium sånn at jeg ikke skal få problemer underveis. Jeg har kjent litt på det i dag morges. Jeg satser i alle fall på at jeg skal komme greit gjennom etappen, og etter det er det bare én dag igjen til hviledagen, sier Kristoff til TV2.

Merker presset som eneste nordmann

Tidligere år har Norge vært representert med flere ryttere på de ulike lagene i rittet. I år kom ikke Edvald Boasson Hagen med på Skys lag, Thor Hushovd kom ikke med på BMCs lag og Lars Petter Nordhaug fikk ikke sykle for Belkin. Dermed er Kristoff eneste nordmann og merker presset fra norske medier som daglig spør han om egne vinnersjanser.

– Dere forventer jo at jeg skal vinne hver dag, men det er ikke så lett, sier han med et smil om munnen til NRK før dagens etappe.

Fra før har han to andreplasser, en femteplass og en syvendeplass. Kristoff håper han skal klare å glede det norske folk med en etappeseier i verdens mest prestisjefulle sykkelritt.

– Jeg skal kjempe videre for å prøve å ta den etappeseieren, sier han.

Håper å få ny lagkamerat

Om ikke lenge kan Kristoff få en norsk lagkamerat i Katjusja. Bare formaliteter gjenstår før Svein Erik Bystrøm blir Katjusja-rytter.

– Jeg tror det skal være i boks, så jeg satser på at han kommer inn etter sommeren. Det skal bli bra å få en treningskamerat på laget, sier Kristoff.

– Jeg trener en del alene, og det blir lettere å få unnagjort treningsopplegg hjemme når jeg har en jeg alltid kan trene med. Sånn sett håper jeg det kan heve oss begge, legger han til.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale