Kan ikke garantere at Høgmo er sjef mot Tsjekkia

BAKU/OSLO (NRK): Fotballpresident Terje Svendsen varsler evaluering etter kampen mot San Marino.

Per-Mathias Høgmo

PRESSET: Fotballpresidenten sier at jobben til Høgmo skal evalueres etter kampen mot San Marino.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Svendsen sier at han er svært skuffet etter 0-1-tapet i Baku lørdag og sier at forbundsstyret nå vil en gjøre en evaluering etter San Marino-kampen tirsdag.

– Først og fremst er jeg skuffet. Men siden dette er en dobbel landskamp, så vil det å gjøre opp en status i kveld være feil. Så får vi gjøre opp status etter San Marino-kampen, sier han etter tapet for Aserbajdsjan.

Fotballpresident Terje Svendsen

Mange medier ønsket å snakke med fotballpresident Terje Svendsen etter lørdagens 0-1-tap i Baku.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Evalueringen av Høgmo kommer tidligere enn først planlagt. Den opprinnelige planen var å foreta en vurdering av landslagssjefens videre skjebne etter kampen mot Tsjekkia.

Økt press

Men fotballpresidenten er under press.

Norge står med null poeng etter to kamper og står i reell fare for å måtte se VM-sluttspillet fra sidelinjen. De største avisene som VG, Dagbladet og Aftenposten har i tillegg krevd Høgmos avgang etter tapet.

– Vi har tidligere sagt at vi står foran tre viktige kamper nå i høst, og at vi skulle gjøre en evaluering etter de tre. Men vi evaluerer også etter hver kamp. Nå kan det hende vi tar en evaluering etter to kamper.

– Så får vi se hva vi gjør fremover, sier fotballpresidenten, som møtte pressen etter kampen.

Svendsen lover en grundig evaluering.

– I en evaluering vil styret forholde seg til alle i og rundt landslaget. Det vil være naturlig at styret drøfter dette med flere, påpeker han.

– Vi er veldig skuffet

Per-Mathias Høgmo uttalte tidligere på kvelden at han var trygg på at han kommer til å lede laget også mot Tsjekkia i november.

– Jeg forstår veldig godt at Per-Mathias sier det, han har jo kontrakt som landslagssjef. Og så lenge han er trener for Norge, har han styrets tillit. Vi har ikke gjort noen evaluering nå. Vi får se etter San Marino, gjentar fotballpresidenten.

På spørsmål fra pressekorpset om han er enig i Høgmos vurdering, svarer han slik:

– Som jeg sier, vi har ikke gjort noen evaluering.

Han innrømmer likevel at null poeng iløpet av to kamper i denne VM-kvalifiseringen ikke er godt nok.

– Vi er veldig skuffet over resultatene og spesielt i dag. Å tape for Tyskland, som er verdens beste lag, kan alle gjøre. Men det er veldig tungt å svelge skuffelsen i kveld, sier han.

– På en kveld som dette må jeg innrømme at skuffelsen og rullgardinen henger litt lavt.

Les også: – Vi kan se langt etter et sluttspill

En presset landslagstrener møter pressen
Intervju med Markus Henriksen. Reporter: Carina Olset

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal