NRK Meny
Normal

Yankees kan spare 120 millioner på dopingskandalen

Suspensjonen til baseballstjernen Alex Rodriguez (38) kan sørge for at Yankee sparer enorme summer på skattekutt.

Arod

Kun timer etter at dopingsuspensjonen ble kjent, var Alex Rodriguez på banen for Yankees i kampen mot Chicago White Sox. Baseballstjernen kan spille så lenge anken blir behandlet.

Foto: JOHN GRESS / Reuters

Rivera

Mariano Rivera (42) legger opp etter denne sesongen - noe som skal frigi 60 millioner kroner i neste års lønnsbudsjett for Yankees.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Alex Rodriguez, også kjent som «A-Rod», ble mandag utestengt i hele 211 kamper for dopingbruk.

Hvis 38-åringen ikke får medhold i anken, vil han miste årslønnen på i overkant av 200 millioner kroner i 2014.

Slipper luksusskatt

I tillegg til å holde gigantlønnen på egen konto, vil Yankees spare enda flere millioner på grunn av skattelettelse, skriver Business Insider.

I Major League må alle lag som har lønnsutgifter på over 189 millioner dollar (1,1 milliarder kroner), betale en luksusskatt av lønningene som overskrider grensa.

Styrtrike Yankees har egentlig maksimum luksusskatt (50 prosent) etter å ha brutt utgiftsgrensa i ti strake sesonger, men når Rodriguez suspenderes og Mariano Rivera (42) legger opp, kan Yankees snike seg unna luksusskatten.

Rivera skal ha en årslønn på 60 millioner kroner, og dermed får Yankees kuttet nok fra lønnsbudsjettet på 1,35 milliarder kroner.

Hvis Yankees holder seg unna lukssusskatten, sparer klubben 120 millioner kroner bare på skattekutt, skriver Business Insider.

Ikke nok med det: Hvis Yankees øker lønningene til 2013-nivå i 2015, vil de kun få 17,5 prosent - ikke 50 prosent - i luksusskatt fordi skatten blir høyere for en klubb som bryter utgiftsgrensa i flere sesonger på rad.

– Bør håpe på suspensjon

Det betyr nye 80 millioner kroner spart for en klubb som har fått sin største stjerne dopingutestengt. Til sammen kan «A-Rods» utestengelse spare klubben for over 400 millioner kroner på to år.

Det lukrative spareregnestykket ble også kommentert av New York Post allerede i juni. Da skrev avisen at «ekte Yankees-fans bør håpe at Rodriguez blir suspendert».

Årsaken var nettopp at en utestengelse vil føre klubben under grensa for luksusskatten, noe som kan frigjøre midler til nye forsterkninger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rodriguez

Yankees-fans harselerte med kallenavnet til Alex Rodriguez under mandagens kamp mot Chicago White Sox.

Foto: Paul Beaty / Ap

Pepet ut av sine egne fans

Ytterligere tolv baseballspillere er utestengt for dopingbruk, men de har kun fått 50 kamper utestengelse etter å ha erkjent forholdene.

Major League-sjef Bud Selig begrunnet straffen til «A-Rod» med at stjernen har forsøkt å sabotere etterforskningen, men siden han har anket avgjørelsen, får han trolig tid til å fullføre sesongen.

«A-Rod» var i aksjon mot Chicago White Sox kun timer etter nyheten om suspensjonen. Her ble han møtt av hatrop og pipekonsert fra illsinte fans.

– Jeg kjemper for livet mitt. Jeg må forsvare meg selv. Hvis jeg ikke gjør det, kommer ingen til å gjøre det, sa «A-Rod», ifølge NTB.

38-åringen har tidligere innrømmet bruk av dopingmidler, men han hevder hardnakket at han sluttet å ta steroider for ti år siden.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo