NRK Meny
Normal

Kan bli utestengt i alle land

Alejandro Valverdes utestengelse i Italia kan snart gjelde alle ritt verden over.

Alejandro Valverde rekker ut tunga

Alejandro Valverde blir holdt borte fra alle konkurranser.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Lagledelsen holder nå spanjolen borte fra konkurranser.

Bakgrunnen er at CONI, den italienske olympiske komite, har utestengt Valverde fra alle ritt i Italia. En avgjørelse Valverde anket til CAS (Idrettens Voldgiftsrett).

Retten har forkastet anken og lagledelsen i Caisse d`Epargne holder nå Valverde borte fra konkurranser inntil situasjonen er avklart.

Etter dommen i CAS vil UCI (det internasjonale sykkelforbundet)ta grep for å få Valverde utestengt fra ritt verden over. Valverde på sin side sier han vil anke dommen fra det sveitsisk baserte CAS til det sveitsiske rettssystemet.

Han følger skøyteløperen Claudia Pechstein i så måte.

Men en ny sak som også gjelder Valverde er i CAS-systemet. Både UCI og dopingbyrået WADA har anket det spanske sykkelforbundets avgjørelse om ikke å dømme Valverdes innblanding i operasjon Puerto.

Avgjørelsen i denne saken vil komme med det første.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag