NRK Meny
Normal

Kan bli utestengt i alle land

Alejandro Valverdes utestengelse i Italia kan snart gjelde alle ritt verden over.

Alejandro Valverde rekker ut tunga

Alejandro Valverde blir holdt borte fra alle konkurranser.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Lagledelsen holder nå spanjolen borte fra konkurranser.

Bakgrunnen er at CONI, den italienske olympiske komite, har utestengt Valverde fra alle ritt i Italia. En avgjørelse Valverde anket til CAS (Idrettens Voldgiftsrett).

Retten har forkastet anken og lagledelsen i Caisse d`Epargne holder nå Valverde borte fra konkurranser inntil situasjonen er avklart.

Etter dommen i CAS vil UCI (det internasjonale sykkelforbundet)ta grep for å få Valverde utestengt fra ritt verden over. Valverde på sin side sier han vil anke dommen fra det sveitsisk baserte CAS til det sveitsiske rettssystemet.

Han følger skøyteløperen Claudia Pechstein i så måte.

Men en ny sak som også gjelder Valverde er i CAS-systemet. Både UCI og dopingbyrået WADA har anket det spanske sykkelforbundets avgjørelse om ikke å dømme Valverdes innblanding i operasjon Puerto.

Avgjørelsen i denne saken vil komme med det første.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal