Vil arrangere skisprint i New York

Om det amerikanske langrennsforbundet får det som de vil, blir det verdenscupsprint i Central Park i New York.

cross-country skiing in Central Park

Det blir ikke første gang noen går på ski i New York. Her tar en kvinne snøen i bruk i februar 2010.

Foto: NATALIE BEHRING / REUTERS

På teminlistemøtet til det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag, vil det amerikanske skiforbundet presentere sine ambisiøse planer for å arrangere skisprint i New York. Det skriver Dagbladet tirsdag.

SKI-NORDIC-WCUP-

Therese Johaug vant verdenscupen i langrenn i sesongen som var. Nå kan det bli verdenscup i New York.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Om planene blir en realitet, kan det bety at norske langrennsløpere kan få muligheten til å gå skisprint i en av verdens mest omtalte byer. Det kan være en flott motvekt til de litt mindre glamorøse stedene som er på terminlista i dag.

Riktignok er det en del hinder igjen på veien. Løypenettet kan bli i flateste laget, og finansieringen er ikke klarlagt. All den tid langrenn ikke er den største TV-sporten i USA, for å si det litt forsiktig, så kan det by på problemer.

Men klarer amerikanerne å overbevise det internasjonale skiforbundet om at de kan vil løse de utfordringene de står overfor, så kan det fort hende at vi får se verdenscup-sprint fra USA allerede i 2016.

Det kan gi Therese Johaug god motivasjon til å jobbe videre med spurt-treningen.

Therese Johaug har fokus på å bli hurtigere på ski når hun nå har begynt sesongoppkjøringen. 
Nå presser hun seg maksimalt før sommeren for å være best mulig forbredt til VM om ni måneder.

Therese Johaug trener hurtighet for å være bedre rustet til sesongens VM i Falun.

Siste nytt

 • Nederland videre til finalen

  Dersom Norge vinner over Spania senere idag, møter de Nederland i finalen i håndball-VM på søndag. Det ble klart etter en svært spennende semifinale mellom Russland og Nederland. Lagene fulgte hverandre tett, men i sluttminuttene var det de nederlandske damene som klarte å dra i land seieren 32-33. Dermed kan Norge få sin revansj i finalen, men først må de slå Spania i den andre semifinale som begynner klokken 12.30.

  Håndball VM kvinner Kumamoto Japan
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Klar for Vålerenga

  Monica Knutsens etterfølger i Vålerenga er klar. Jack Majgaard Jensen (46) blir ny trener for Vålerengas kvinner. Det får NRK opplyst fra flere hold. VG var først til å omtale saken. Dansken tar over Toppserie-klubben etter at Knutsen forlot stillingen som hovedtrener for å bli utviklingssjef i samme klubb. Majgaard Jensen har tidligere trent blant annet Lyngby i Danmar og Rosengård i Sverige.

  pS-Zv9n_Tl0
  Foto: Emil Langvad/TT / Emil Langvad/TT
 • Zuccarello-assist og seier

  Minnesota Wild vant i natt mot Edmonton Oilers, men gjestene bet godt fra seg i kampen som endte 6-5 for hjemmelaget. Mats Zuccarello leverte en assist. Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal