Kan bli tidenes norske sesong i Europa

Tallenes tale viser at norske klubblag har prestert best i Europa så langt i år. Og nå klatrer endelig Norge på rankingen igjen.

Mohamed Elyounoussi

JUBEL: Moi Elyououssi under Moldes fantastiske nedsabling av Fenerbache.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

– Dette er viktig for landslaget. Det er viktig at vi får testet oss på et annet nivå, det er en annen type fotball. Dette er artig å få være med på, sier Alexander Søderlund til NRK.

Sammen med resten av Fotball-Norge kunne Søderlund registrere at det ble nok en fantastisk norsk kveld ute i Europa. Rosenborg var nær en sensasjon mot franske St. Etienne, mens Molde rundspilte Fenerbache og vant 3-1.

Kan bli tidenes sesong

Resultatene viser seg på UEFAs femårsranking, som blant annet avgjør hvor mange lag man får ha med i europacupen. Norge er faktisk best på kontinentet så langt i år.​

Det vil snart endre seg ettersom de store nasjonenes lag begynner å spille flere kamper, men de norske lagene har allerede tatt flere poeng enn i de to foregående sesongene til sammen.

– Vi har definitivt vist at vi har noe i europaligaen å gjøre, sier RBKs midtbanespiller Hólmar Örn Eyjólfsson.

De norske lagene har allerede sørget for vår beste sesongscore på UEFAs ranking siden 2007-08, og fortsatt har Molde og Rosenborg fem kamper hver til å forbedre den.

Om de følger opp, kan det bli Norges beste sesong noensinne.

Fire seirer til (eller tre seirer og to uavgjorte) vil gi norsk sesongrekord.

Var helt oppe på tiendeplass

Dette er poengfangst for Norges deltakere så langt: Rosenborg 7,5, Molde 5, Odd 4,5 og Strømsgodset 3.

På 1990-tallet var Norge som best på tiendeplass på UEFAs femårsranking. Det var i 1998, og det førte til at Norge høsten 1999 fikk med to lag i mesterligaen.

Siden har Norge falt langt ned, til 27.-plass som verst. De siste årene har Norge ligget ganske stabilt på 26.-plass, midt på treet blant de 54 nasjonene. Torsdagens resultater betyr at Norge har klatret til en foreløpig 24.-plass.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal