Normal

Kan bli fast verdenscuparrangør

Beitostølen kan bli fast verdenscuparrangør på bekostning av svenske Gällivare.

Beitostølen 14.11.08
Foto: Reidar Kjæstad, NRK

Beitostølen kan fra og med neste sesong bli fast åpningsarrangør for verdenscupen i langrenn.

Det betyr i så fall at svenske Gallivare faller ut. Beitostølen og svenskene har vekslet på å arrangere VC-åpningen de siste årene.

Faste arrangørsteder

- Det er blitt mer og mer vanlig med faste arrangørsteder, først og fremst for å bygge opp merkevaren langrenn, sier FIS' renndirektør Jurg Capol til Dagsavisen.

Årets verdenscup starter på Beitostølen 21. november. FIS ønsker også en miniatyrutgave av Tour de Ski i forbindelse med åpningshelgene i langrenn. De ser for seg en innledning med sprint, distanse og avsluttende jaktstart.

- I tillegg til at løperne kjemper om verdenscuppoeng på hver distanse, blir det også ekstrapoeng å hente i selve sammenlagtkonkurransen, sier Capol.

Knallhard avslutning

Det er ønskelig med en knallhard avslutning opp en alpinbakke, som i Tour de Ski. Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomite, har allerede vært i kontakt med arrangøren på Beitostølen om bruk av alpinbakke.

Ifølge Capol må langrennsåpningen legges til et snøsikkert sted i Norden. Beitostølen er klar favoritt foran Gallivare, som blant annet sliter med mangel på hotellkapasitet.

Siste nytt

 • «Tutta» usikker på videre satsing

  Suzann Pettersen vet ikke om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren. Den nybakte moren sier til VG at hun ikke har slått en golfball siden februar.

  – For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis, sier hun.

  Tutta
  Foto: Thomas J. Russo / Reuters
 • Sveits avviste Chelsea-eier

  Den russiske oligarken og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj har fått avvist sin søknad om oppholdstillatelse i Sveits, fordi han anses som en sikkerhetstrussel. Politiet anbefaler i en rapport ikke å gi russeren oppholdstillatelse på grunn av «mistanke om hvitvasking av penger og mulige forbindelser til kriminelle organisasjoner».

  Roman Abramovitsj
  Foto: CARL COURT / Afp
 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: kvartfinale Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt