Kan bli fast verdenscuparrangør

Beitostølen kan bli fast verdenscuparrangør på bekostning av svenske Gällivare.

Beitostølen 14.11.08
Foto: Reidar Kjæstad, NRK

Beitostølen kan fra og med neste sesong bli fast åpningsarrangør for verdenscupen i langrenn.

Det betyr i så fall at svenske Gallivare faller ut. Beitostølen og svenskene har vekslet på å arrangere VC-åpningen de siste årene.

Faste arrangørsteder

- Det er blitt mer og mer vanlig med faste arrangørsteder, først og fremst for å bygge opp merkevaren langrenn, sier FIS' renndirektør Jurg Capol til Dagsavisen.

Årets verdenscup starter på Beitostølen 21. november. FIS ønsker også en miniatyrutgave av Tour de Ski i forbindelse med åpningshelgene i langrenn. De ser for seg en innledning med sprint, distanse og avsluttende jaktstart.

- I tillegg til at løperne kjemper om verdenscuppoeng på hver distanse, blir det også ekstrapoeng å hente i selve sammenlagtkonkurransen, sier Capol.

Knallhard avslutning

Det er ønskelig med en knallhard avslutning opp en alpinbakke, som i Tour de Ski. Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomite, har allerede vært i kontakt med arrangøren på Beitostølen om bruk av alpinbakke.

Ifølge Capol må langrennsåpningen legges til et snøsikkert sted i Norden. Beitostølen er klar favoritt foran Gallivare, som blant annet sliter med mangel på hotellkapasitet.

Siste nytt

 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP
 • Tok ut 18-åring til VM

  18 år gamle Alexander Blonz er med i Christian Berges VM-tropp for det norske herrelandslaget i håndball. Ellers er alle stjernene med. Her er hele troppen: Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen. Bakspillere: Espen Lie Hansen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Fredriksen, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Magnus Abelvik Rød. Linjespillere: Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud, Henrik Jacobsen, Petter Øverby. Kantspillere: Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Jønndal, Alexander Blonz

  Håndball. EHFs Euro Cup menn (1. runde). Norge Østerrike 43 - 31, Stjørdalshallen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Johansson imponerte i Engelberg

  Robert Johansson var best av de norske hopperne i fredagens kvalifisering i Engelberg med en tredjeplass. Også de fem andre nordmennene får hoppe lørdag. Johansson slo til med 135 meter. Best i kvalifiseringen var verdenscupleder Ryoyu Kobayashi fra Japan.

  SKI JUMPING-WORLD-POL
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal