NRK Meny
Normal

Kan bli fast verdenscuparrangør

Beitostølen kan bli fast verdenscuparrangør på bekostning av svenske Gällivare.

Beitostølen 14.11.08
Foto: Reidar Kjæstad, NRK

Beitostølen kan fra og med neste sesong bli fast åpningsarrangør for verdenscupen i langrenn.

Det betyr i så fall at svenske Gallivare faller ut. Beitostølen og svenskene har vekslet på å arrangere VC-åpningen de siste årene.

Faste arrangørsteder

- Det er blitt mer og mer vanlig med faste arrangørsteder, først og fremst for å bygge opp merkevaren langrenn, sier FIS' renndirektør Jurg Capol til Dagsavisen.

Årets verdenscup starter på Beitostølen 21. november. FIS ønsker også en miniatyrutgave av Tour de Ski i forbindelse med åpningshelgene i langrenn. De ser for seg en innledning med sprint, distanse og avsluttende jaktstart.

- I tillegg til at løperne kjemper om verdenscuppoeng på hver distanse, blir det også ekstrapoeng å hente i selve sammenlagtkonkurransen, sier Capol.

Knallhard avslutning

Det er ønskelig med en knallhard avslutning opp en alpinbakke, som i Tour de Ski. Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomite, har allerede vært i kontakt med arrangøren på Beitostølen om bruk av alpinbakke.

Ifølge Capol må langrennsåpningen legges til et snøsikkert sted i Norden. Beitostølen er klar favoritt foran Gallivare, som blant annet sliter med mangel på hotellkapasitet.

Siste nytt

 • Fengsel for Pussy Riot-medlemmer

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot er dømt til 15 dagers fengsel etter å ha stormet banen under VM-finalen søndag. De er også utestengt fra å delta på sportsarrangementer i tre år.

  Pussy Riot
  Foto: Odd Andersen / AFP
 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag