Kan bli fast verdenscuparrangør

Beitostølen kan bli fast verdenscuparrangør på bekostning av svenske Gällivare.

Beitostølen 14.11.08
Foto: Reidar Kjæstad, NRK

Beitostølen kan fra og med neste sesong bli fast åpningsarrangør for verdenscupen i langrenn.

Det betyr i så fall at svenske Gallivare faller ut. Beitostølen og svenskene har vekslet på å arrangere VC-åpningen de siste årene.

Faste arrangørsteder

- Det er blitt mer og mer vanlig med faste arrangørsteder, først og fremst for å bygge opp merkevaren langrenn, sier FIS' renndirektør Jurg Capol til Dagsavisen.

Årets verdenscup starter på Beitostølen 21. november. FIS ønsker også en miniatyrutgave av Tour de Ski i forbindelse med åpningshelgene i langrenn. De ser for seg en innledning med sprint, distanse og avsluttende jaktstart.

- I tillegg til at løperne kjemper om verdenscuppoeng på hver distanse, blir det også ekstrapoeng å hente i selve sammenlagtkonkurransen, sier Capol.

Knallhard avslutning

Det er ønskelig med en knallhard avslutning opp en alpinbakke, som i Tour de Ski. Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomite, har allerede vært i kontakt med arrangøren på Beitostølen om bruk av alpinbakke.

Ifølge Capol må langrennsåpningen legges til et snøsikkert sted i Norden. Beitostølen er klar favoritt foran Gallivare, som blant annet sliter med mangel på hotellkapasitet.

Siste nytt

 • Solskjær: – Tror Pogba blir

  Ryktene tilsier at Manchester Uniteds Paul Pogba kan selges, men det avkrefter Ole Gunnar Solskjær. – Du kan ikke garanterte noe, men jeg tror Paul kommer til å være her. Han er veldig innstilt på suksess med United, sier han, ifølge Sky Sports.

  Pogba og Solskjær
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Bare én kamp flyttes

  En kamp må flyttes som følge av pilotstreiken i SAS. Det er oppgjøret mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar i toppserien, som blir flyttet fra lørdag til søndag. Alle eliteseriekampene og kampene i 1. divisjon går som planlagt. (NTB)

  Tom Nordlie
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Dømt til ubetinget fengsel

  Den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille ble fredag dømt til fire måneders ubetinget fengsel for vold, trusler og besittelse av narkotika. Bille erkjente i retten at han i ruspåvirket tilstand med luftpistol truet en syklist i København. (NTB)

  Nicki Bille
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal