NRK Meny
Normal

Kan bli fast verdenscuparrangør

Beitostølen kan bli fast verdenscuparrangør på bekostning av svenske Gällivare.

Beitostølen 14.11.08
Foto: Reidar Kjæstad, NRK

Beitostølen kan fra og med neste sesong bli fast åpningsarrangør for verdenscupen i langrenn.

Det betyr i så fall at svenske Gallivare faller ut. Beitostølen og svenskene har vekslet på å arrangere VC-åpningen de siste årene.

Faste arrangørsteder

- Det er blitt mer og mer vanlig med faste arrangørsteder, først og fremst for å bygge opp merkevaren langrenn, sier FIS' renndirektør Jurg Capol til Dagsavisen.

Årets verdenscup starter på Beitostølen 21. november. FIS ønsker også en miniatyrutgave av Tour de Ski i forbindelse med åpningshelgene i langrenn. De ser for seg en innledning med sprint, distanse og avsluttende jaktstart.

- I tillegg til at løperne kjemper om verdenscuppoeng på hver distanse, blir det også ekstrapoeng å hente i selve sammenlagtkonkurransen, sier Capol.

Knallhard avslutning

Det er ønskelig med en knallhard avslutning opp en alpinbakke, som i Tour de Ski. Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomite, har allerede vært i kontakt med arrangøren på Beitostølen om bruk av alpinbakke.

Ifølge Capol må langrennsåpningen legges til et snøsikkert sted i Norden. Beitostølen er klar favoritt foran Gallivare, som blant annet sliter med mangel på hotellkapasitet.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag