NRK Meny
Normal

Kan bli «nektet» å ta med OL-reserver

RUHPOLDING (NRK.no): Bak Norges fire beste kvinnelige skiskyttere er det ingen som oppfyller Olympiatoppens OL-krav. Dét kan skape problemer for resten av laget.

Egil Gjelland

Trener for kvinnelandslaget i skiskytig, Egil Gjelland, håper å få med seks løpere til OL selv om det bare er fire som oppfyller uttakskriteriene til Olympiatoppen. Her er Gjellandp på standplass før fredagens 15-kilometer i Ruhpolding.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi må kjempe for de løperne det gjelder, sier landslagstrener Egil Gjelland til NRK.

Han erkjenner at de har en utfordring med å argumentere for å ta ut flere løpere til OL enn de fire som har pallplasser i år (Flatland, Solemdal, Berger og Eckhoff) - og som allerede tatt ut.

Får ikke Gjelland fyllt sin kvote på seks løpere har ikke Norge reserver i OL. Dét kan bli et stort problem hvis en av de fire beste blir syke.

– Vi ha med fem til seks løpere så vi er rustet mot både det ene og det andre, sier Gjelland kontant.

Siden fire løpere skiller seg så tydelig fra resten av laget er det lite sannsynlighet at noen andre slipper til på en OL-distanse. De to siste løperne blir derfor å regne som OL-reserver i Sotsji.

Olympiatoppen bestemmer

Det er Olympiatoppen (OLT) som formelt tar ut løpere til OL. I likhet med andre særforbund kommer Skiskytterforbundet med en innstilling til OLT om hvilke løpere de vil ha med til lekene.

OLT står imidlertid fritt til å vrake løpere de mener ikke oppfyller uttakskriteriene.

Ifølge uttakskriteriene som OLT har lagt ut på sin hjemmeside må løpere som tas ut til OL ha dokumentert plassmulighet blant de 8 til 12 beste.

Ingen topp-plasseringer

De tre kvinnelige skiskytterne som trolig kjemper om de to siste plassene på OL-laget er Elise Ringen, Fanny Welle-Strand Horn og Hilde Fenne. Ingen av dem har topp 12-plasseringer denne sesongen.

Ringen er best med en 13.-plass i Oberhof forrige helg. Overfor Adresseavisen sa Egil Gjelland denne uken at Ringen blir den femte i OL-troppen.

Den siste løperen forbundet vil ha med er trolig Horn. Søndag endte hun på 23.-plass på jaktstarten i Ruhpolding. Ringen ble nummer 20, mens Fenne gikk for dårlig på fredagens 15 kilometer til å få gå jaktstarten.

Kort frist

Forbundet må levere sin innstilling til OLT innen mandag 13. januar.

– Vi må sette oss ned og klø oss litt i hodet nå før vi gjør en innstilling. Vi får håpe vi får et postivit svar tilbake, sier Gjelland.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal