Hopp til innhold

Kampene i Premier League utsettes

Kampene i både Premier League og Championship stoppes frem til minst 3. april på grunn av koronaviruset.

Salah

UTSETTES: Serieleder Liverpool må belage seg på en pause i Premier League.

Foto: Paul Ellis / AFP

Dette gjelder også kamper i League 1 og League 2, samt en rekke cuper i England. Også kvinneserien, med flere norske involverte, er stoppet.

Dermed blir det full stopp på de engelske fotballbanene de neste ukene til 3. april. Det vil si at det kan bli spilt kamp igjen 4. april - om man da ikke vedtar en ny utsettelse.

– I denne unike situasjonen jobber vi tett med våre klubber, regjering, FA og EFL og kan berolige alle med at helse og velferd for våre spillere, ansatte og supportere er vår viktigste prioritet, heter det i en uttalelse fra Premier League.

Krisemøte

Premier League hadde hasteinnkalt til et krisemøte med samtlige klubber fredag formiddag etter at både Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi og Arsenal-manager Mikel Arteta hadde fått påvist covid-19-viruset.

– Fremfor alt ønsker vi Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi god bedring, og alle andre som er berørt av covid-19.

Les også: Slik påvirker koronaviruset idretten

Den første beskjeden fra Premier League fredag var at oppgjørene Aston Villa-Chelsea og Brighton-Arsenal, som begge skulle spilles lørdag, skulle utsettes. De andre kampene skulle imidlertid spilles som oppsatt.

Etter hvert ble det også klart at både Everton, Leicester og Manchester City hadde satt spillere og støtteapparat i koronakarantene.

Etter fredagens krisemøte ble det derfor til slutt bestemt at kampene stoppes.

Mesterligaen utsettes

Fredag kom også meldingen om at mesterliga- og europaligakampene utsettes. Det bekrefter UEFA i en pressemelding.

Det er snakk om kampene som skal spilles kommende uke. Trekningen av kvartfinalene som skulle skje 20. mars er også utsatt. Det samme gjelder kampene i Europaligaen.

Fra før er det bestemt at fotballen settes på vent i en rekke land, deriblant Italia, Spania, Frankrike og Nederland.

I Tyskland skal helgens runde spilles foran tomme tribuner, før det blir to ukers pause.

I Norge er all toppfotballaktivitet i første omgang stoppet til 15. april.

Siste nytt

 • Wahlstedt blir værende i Odd

  Odds keeper Leopold Wahlstedt (23) blir i Skiensklubben. Den svenske landslagskeeperen er fornøyd, men ser muligheter for klubbytte i neste overgangsvindu.

  Bodø/Glimt bød på målvakten før jul, men Odd takket i følge lokalavisa Varden nei til tilbudet.

  – Jeg begynner å bli lei av dette. Det var viktig at jeg svarte ja til Bodø/Glimt raskest mulig, men så kom det jo ikke bud som Odd ville akseptere, sa Wahlstedt til Varden.

  – Jeg har hele tiden sagt at Odd er et bra alternativ, og det kommer et vindu til sommeren som er enklere med tanke på en ny klubb, sier 23-åringen

  Odds sportssjef Morten Rønningen ser fram mot en ny sesong med Wahlstedt mellom stengene.

  – Denne saken ser jeg som avsluttet, sier Rønningen til Varden.

  Wahlstedt har vært hos de sorte og hvite i to år og kontrakten hans varer ut 2023-sesongen. Han kom fra 2.-divisjonsklubben Arendal.

 • Johansson står over hopprennet i Willingen

  Halvor Egner Granerud fronter et sterkt norsk hopplag i verdenscuphelgen i tyske Willingen. Robert Johansson står igjen over med skadeproblemer, skriver NTB.

  Forrige helg klinket Granerud til med to seiere i skiflyging i østerrikske Kulm. Og Anna Odine Strøm tronet øverst på pallen i Hinterzarten søndag, da hun tok sin andre verdenscupseier.

  De norske hopperne har vist generelt god form og stiller manns- og kvinnesterke i Tyskland.

  Robert Johansson har, som NRK har skrevet om, slitt med tap av følelse i høyrebeinet grunnet en ryggprolaps. Etter en svak hopphelg i Kulm, står han derfor over konkurransene i Willingen i håp om å bedre formen.

  Herrelaget lyder som følger: Halvor Egner Granerud (Asker), Marius Lindvik (Rælingen), Johann Forfang (Tromsø), Daniel-André Tande (Kongsberg), Kristoffer Sundal (Koll), Bendik Heggli (Byåsen), Fredrik Willumstad (Skimt).

  Disse kvinnene stiller for Norge: Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Maren Lundby (Kolbu).

  Austria Ski Jumping World Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Latvia truer med OL-boikott dersom Russland får delta

  Latvia vil avstå fra å delta i Paris-OL neste sommer dersom russiske idrettsutøvere får grønt lys til å være med samtidig som krigen i Ukraina i vedvarer.

  En talsperson for den latviske OL-komiteen opplyser om landets ståsted i et intervju i med nyhetsbyrået Reuters onsdag. Komiteens leder Zorzs Tikmers kom med likelydende uttalelser til nasjonale medier tidligere denne uken, melder AP.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet sist uke for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett. Dette må i så fall skje med utgangspunkt i strenge kriterier, som at de aktuelle utøverne konkurrerer som nøytrale, ifølge komiteen.

  Utspillet har skapt debatt både i Norge og internasjonalt.

  Får russiske og belarusiske utøvere klarsignal til å konkurrere i Paris-OL, kan det bli på bekostning av de latviske.

  – Hvis vi måtte ha tatt en avgjørelse nå, ville vi selvfølgelig ikke deltatt i en slik konkurranse. Men Paris-lekene er halvannet år unna. Vi får se hva som skjer i Ukraina – vi håper det ukrainske folket vinner denne krigen, og da vil vi være i en ny situasjon, sier talspersonen for den latviske OL-komiteen.

  (©NTB)

  latvia
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste