Hopp til innhold

Kampene i Premier League utsettes

Kampene i både Premier League og Championship stoppes frem til minst 3. april på grunn av koronaviruset.

Salah

UTSETTES: Serieleder Liverpool må belage seg på en pause i Premier League.

Foto: Paul Ellis / AFP

Dette gjelder også kamper i League 1 og League 2, samt en rekke cuper i England. Også kvinneserien, med flere norske involverte, er stoppet.

Dermed blir det full stopp på de engelske fotballbanene de neste ukene til 3. april. Det vil si at det kan bli spilt kamp igjen 4. april - om man da ikke vedtar en ny utsettelse.

– I denne unike situasjonen jobber vi tett med våre klubber, regjering, FA og EFL og kan berolige alle med at helse og velferd for våre spillere, ansatte og supportere er vår viktigste prioritet, heter det i en uttalelse fra Premier League.

Krisemøte

Premier League hadde hasteinnkalt til et krisemøte med samtlige klubber fredag formiddag etter at både Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi og Arsenal-manager Mikel Arteta hadde fått påvist covid-19-viruset.

– Fremfor alt ønsker vi Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi god bedring, og alle andre som er berørt av covid-19.

Les også: Slik påvirker koronaviruset idretten

Den første beskjeden fra Premier League fredag var at oppgjørene Aston Villa-Chelsea og Brighton-Arsenal, som begge skulle spilles lørdag, skulle utsettes. De andre kampene skulle imidlertid spilles som oppsatt.

Etter hvert ble det også klart at både Everton, Leicester og Manchester City hadde satt spillere og støtteapparat i koronakarantene.

Etter fredagens krisemøte ble det derfor til slutt bestemt at kampene stoppes.

Mesterligaen utsettes

Fredag kom også meldingen om at mesterliga- og europaligakampene utsettes. Det bekrefter UEFA i en pressemelding.

Det er snakk om kampene som skal spilles kommende uke. Trekningen av kvartfinalene som skulle skje 20. mars er også utsatt. Det samme gjelder kampene i Europaligaen.

Fra før er det bestemt at fotballen settes på vent i en rekke land, deriblant Italia, Spania, Frankrike og Nederland.

I Tyskland skal helgens runde spilles foran tomme tribuner, før det blir to ukers pause.

I Norge er all toppfotballaktivitet i første omgang stoppet til 15. april.

Siste nytt

 • Nok en sentral Real Madrid-spiller skadd

  Real Madrid må klare seg uten høyrebacken Dani Carvajal en periode. Han har pådratt seg en skade i leggen.

  Carvajal føyer seg dermed inn på en ganske lang liste over skadde førstelagsspillere. Fra før er Thibaut Courtois, Eder Militão, Vinicius Junior, Eduardo Camavinga og Aurélien Tchouaméni ute.

  Carvajal ble skadd i helgens kamp mot Granada. Han ble byttet ut til pause i 2-0-seieren.

  Klubben har ikke anslått noen tidslinje for backens rehabilitering, men spanske medier spekulerer på at han er ute i en drøy måned. Carvajal har spilt fast for Real Madrid i høst og har vært kaptein i flere kamper.

  Laget møter Betis kommende helg og har også kamper mot Union Berlin (mesterligaen), Villarreal og Alavés før jul.

  (©NTB)

  1MzDYvF9Lmw
  Foto: AP
 • Priskutt for VM-håndball ga «stor interesse» – NHF slipper ikke salgstallene

  Norges håndballforbunds billettgrep for å fylle VM-hallen i Trondheim ser ut til å gi uttelling, men NHF oppgir ikke hvor mange adgangstegn som er solgt.

  Det var i forrige uke at billetter til første mellomrundekveld (med Norge i én av tre kamper), ble lagt ut kraftig rabattert etter tregt salg.

  – Det har vært en veldig stor interesse for billetter til onsdag etter at vi lanserte adventstilbudet. Vi ser også at det hver eneste dag forsvinner seter fra salkartene på de tre andre kampdagene (ikke inkludert i priskuttet) i Trondheim, sier prosjektleder Kia Haftorn Otnes til NTB.

  – Vi oppgir ikke eksakte tall før det er fullt eller ferdigspilt, og det er det ikke ennå, men som salkartene viser, er flere av feltene på tribunen nå fylt opp alle fire dager.

  Tilskuerkapasiteten i Trondheim Spektrum er vel 8000.

  (©NTB)

  YNcs8HdTqCU
  Foto: NTB
 • Branns kamp mot Lyon utsolgt

  Branns mesterligakamp hjemme mot Ada Hegerberg og Lyon 21. desember ble utsolgt på kort tid.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted. Det ble først lagt ut 2000 billetter til sesongkortinnehavere, og mandag åpnet klubben for åpent salg av rundt 1000 billetter. De ble kjapt revet bort.

  Åsane Arena, der kampen skal spilles, tar 3300 tilskuere.

  Brann har startet mesterligaen på solid vis med to strake seirer. To kamper mot Lyon venter, og den første spilles i Frankrike 13. desember. (NTB)

  3Aik27opZI0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal