NRK Meny
Normal

Kampen mellom Danmark og Sverige innstilt

Fredagens VM-kvalifiseringskamp mellom Danmark og Sverige er innstilt. Det er klart etter at det danske laget ikke stiller lag til kampen.

Danmark jubler

STREIK: De danske fotballjentene nekter å spille før en ny lønnsavtale er på plass.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Det melder Danmarks Radio, som får det bekreftet av UEFA. Torsdag formiddag var kampen markert som «cancelled» på UEFAs offisielle nettsted.

Det danske laget kom helt til finalen i EM i sommer, men har siden kranglet med Det danske fotballforbundet (DBU) for å få på plass en ny lønnsavtale.

Spillerne og forbundet ble enige om en midlertidig avtale i september, og det danske laget stilte opp i VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn. Privatkampen mot Nederland måtte derimot avlyses.

Siden har DBU ikke greid å bli enige med spillerne om en ny avtale for kvinnelandslaget og U21-landslaget for menn, og spillerne uteble fra trening både mandag, tirsdag og onsdag.

Forbundet informerte onsdag Sveriges fotballforbund (SFF) om at spillerne ikke ønsker å spille den viktige VM-kvalifiseringskampen i Göteborg fredag, og at kampen må avlyses.

Danmark skal etter planen møte Kroatia tirsdag. Hva som vil skje med den kampen, er ennå ikke klart.

Kan koste dyrt

Ifølge den danske avisen B.T. kan avlysningen koste det danske fotballforbundet flere titalls millioner kroner. Ifølge avisen mister et forbund retten til støtte fra UEFA om det nekter å gjennomføre en kamp, eller om en kamp ikke spilles i sin fulle lengde.

UEFA bekreftet onsdag overfor Ritzau å ha fått beskjed om at kampen ikke kan spilles, men understreket at disiplinærsak kan åpnes først etter den oppsatte kampdagen.

De svenske arrangørene har derfor allerede begynt å betale tilbake pengene for billettene som er solgt. Det var inntil i går forhåndssolgt 8000 billetter, og det var regnet med opptil 12.000 tilskuere.

Danmark kommer i beste fall til å bli dømt til et 0-3-tap. Men det kan bli mye verre. UEFA kan kaste Danmark ut av hele VM-kvalifiseringen. Og da ryker også mulighetene til dansk OL-deltakelse i Tokyo i 2020.

UEFA kan også i verste fall straffe Danmark med deltakernekt også i neste mesterskap, som er EM 2021.

Alt dette vil innebære tap i overføringer fra UEFA, publikums- og tv-inntekter, og sponsorinntekter. I tillegg til generell nedgang i generell interesse rundt laget som fenget det danske publikum med sølvmedalje i EM i sommer.

Svenskene vurderte streik

Onsdag avslørte SVT at det svenske landslaget også hadde planer om å gjennomføre en fotballstreik for å få bedre betingelser.

Ifølge SVT gjennomførte spillerne en avstemning om hvorvidt de skulle gå ut i streik før sommerens mesterskap i Nederland.

Et mindretall var imot forslaget, og streiken ble derfor ingenting av.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd