Kampen mellom Danmark og Sverige innstilt

Fredagens VM-kvalifiseringskamp mellom Danmark og Sverige er innstilt. Det er klart etter at det danske laget ikke stiller lag til kampen.

Danmark jubler

STREIK: De danske fotballjentene nekter å spille før en ny lønnsavtale er på plass.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Det melder Danmarks Radio, som får det bekreftet av UEFA. Torsdag formiddag var kampen markert som «cancelled» på UEFAs offisielle nettsted.

Det danske laget kom helt til finalen i EM i sommer, men har siden kranglet med Det danske fotballforbundet (DBU) for å få på plass en ny lønnsavtale.

Spillerne og forbundet ble enige om en midlertidig avtale i september, og det danske laget stilte opp i VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn. Privatkampen mot Nederland måtte derimot avlyses.

Siden har DBU ikke greid å bli enige med spillerne om en ny avtale for kvinnelandslaget og U21-landslaget for menn, og spillerne uteble fra trening både mandag, tirsdag og onsdag.

Forbundet informerte onsdag Sveriges fotballforbund (SFF) om at spillerne ikke ønsker å spille den viktige VM-kvalifiseringskampen i Göteborg fredag, og at kampen må avlyses.

Danmark skal etter planen møte Kroatia tirsdag. Hva som vil skje med den kampen, er ennå ikke klart.

Kan koste dyrt

Ifølge den danske avisen B.T. kan avlysningen koste det danske fotballforbundet flere titalls millioner kroner. Ifølge avisen mister et forbund retten til støtte fra UEFA om det nekter å gjennomføre en kamp, eller om en kamp ikke spilles i sin fulle lengde.

UEFA bekreftet onsdag overfor Ritzau å ha fått beskjed om at kampen ikke kan spilles, men understreket at disiplinærsak kan åpnes først etter den oppsatte kampdagen.

De svenske arrangørene har derfor allerede begynt å betale tilbake pengene for billettene som er solgt. Det var inntil i går forhåndssolgt 8000 billetter, og det var regnet med opptil 12.000 tilskuere.

Danmark kommer i beste fall til å bli dømt til et 0-3-tap. Men det kan bli mye verre. UEFA kan kaste Danmark ut av hele VM-kvalifiseringen. Og da ryker også mulighetene til dansk OL-deltakelse i Tokyo i 2020.

UEFA kan også i verste fall straffe Danmark med deltakernekt også i neste mesterskap, som er EM 2021.

Alt dette vil innebære tap i overføringer fra UEFA, publikums- og tv-inntekter, og sponsorinntekter. I tillegg til generell nedgang i generell interesse rundt laget som fenget det danske publikum med sølvmedalje i EM i sommer.

Svenskene vurderte streik

Onsdag avslørte SVT at det svenske landslaget også hadde planer om å gjennomføre en fotballstreik for å få bedre betingelser.

Ifølge SVT gjennomførte spillerne en avstemning om hvorvidt de skulle gå ut i streik før sommerens mesterskap i Nederland.

Et mindretall var imot forslaget, og streiken ble derfor ingenting av.

Siste nytt

 • Syk Northug isolert

  Petter Northug er blitt syk og bor på et annet hotell enn resten av sprintlandslaget i langrenn i italienske Val Senales, melder TV 2.

  Det bekrefter landslagstrener Arild Monsen til kanalen.

  Sprintlandslaget for menn og kvinnelandslaget er for tiden i den italienske høyden. Mandag og tirsdag er medier invitert til pressemøter i Val Senales.

  Northug
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Norge tapte bronsekampen

  Det norske mixed-laget i curling røk knepent 7-8 for Russland i kampen om VM-bronsen lørdag. Medaljen glapp helt på tampen. Canada vant VM-gullet på hjemmebane. Det skjedde etter 6-2-seier over Spania

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann