NRK Meny
Normal

Kamp om å være Bjørgens sprintmakker

VM-debutant Astrid Jacobsen og Ella Gjømle kjemper en innbitt kamp om å bli Marit Bjørgens makker i sprintstafetten fredag.

Marit Bjørgen (t.h.) og Ella Gjømle
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Innsatsen i sprinten på torsdag avgjør, sier trener Egil Kristiansen.

- På lagsprinten får du ingen navn her og nå. Det avgjør vi etter sprinten, sier han til NRKSport.no.

Jacobsen vil gå

Marit Bjørgen skal gå sprintstafett - og det er enten Ella Gjømle eller Astrid Jacobsen som blir hennes makker. Jacobsen, som er VM-debutant, blir ikke fornøyd hvis hun vrakes.

- Det er et lite minus at jeg har gått lite sprintstafett og er litt urutinert. Men jeg er i god form, og da nytter det ikke å kaste meg ut av det laget, det ville vært feigt i så fall, sier hun.

-Men da bør du slå Ella Gjømle?

- Ja, jeg bør nok det.

Gjømle optimist

Ella gjømle er optimist, selv om det er kamp om plassen. - Jeg skal gå bra på torsdag, så da blir det ikke noe problem, sier hun.

Ella Gjømle har lenge vært Bjørgens makker - nå er treneren usikker på Gjømles form. - Jeg har ikke gått alle rennene jeg hadde planlagt, så det er klart at det gjør meg litt mindre trygg, sier hun.

Og Bjørgen som er klar for sprintstafett vil ikke utpeke noen makker. - Jeg synes det er vanskelig å si. Det blir nok avgjørt på torsdagen, sier hun.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport