NRK Meny
Normal

Kamp mellom kvinne- og herrefotball i Tyskland

I Tyskland er det duket for duell mellom kjønnene når kjønnene spiller landskamp samtidig.

Tysk TV-duell

TV-DUELL: Det tyske U21- og kvinnelandslaget spiller viktige mesterskap-kamper samtidig lørdag kveld.

Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK & John Woods/The Canadian Press via AP

– Vi skal ha flere TV-seere enn kvinnene. Selvfølgelig er det et mål for oss, sier U21- og Liverpool-spiller Emre Can til avisen Bild.

Tyske TV-tittere har virkelig fått øynene opp for kvinnefotball. Da Tyskland slo Thailand 4-0 i VM i Canada var det 6,3 millioner tyskere som fulgte ARDs sending fra sofakroken.

Men lørdag kveld kolliderer fotball-VM med U21-guttenes EM i Tsjekkia. Klokka 20.45 møter guttene Danmark på ZDF. Klokka 22 skal kvinnene møte Sverige i åttedelsfinale på ARD igjen. Det betyr at minimum 30 minutter av kampene vil spilles samtidig.

Nå spår mediene at det blir «TV-krig» om fotballinteresserte tyskere.

– Folk vet hvorfor de slår på oss. Selv ser jeg ikke U21-fotball, men jeg ønsker laget lykke til, sier kvinnelandslagets Celia Sasic til Bild.

Store favoritter

Sammen med Frankrike og USA er Tyskland blant de største favorittene til å vinne VM i Canada. De har vunnet EM åtte ganger og VM to ganger tidligere, og populariteten blant TV-seerne er økende som i resten av fotballverden.

U21-landslaget til herrene er også blant de store favorittene i EM. Men laget skuffet stort da de kun greide 1-1 mot Serbia i første kamp. De må dessuten klare seg uten Christian Günter mot Danmark, etter at forsvareren filmet seg til sitt andre gule kort i forrige kamp.

Tysklands U21-landslag kan forøvrig friste TV-seerne med stjernespillere som Marc-André ter Stegen (Barcelona) og Can, mens kvinnene kan skilte med VMs kanskje største attraksjon, Alexandra Popp (Wolfsburg).

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag