NRK Meny
Normal

Kamp mellom kvinne- og herrefotball i Tyskland

I Tyskland er det duket for duell mellom kjønnene når kjønnene spiller landskamp samtidig.

Tysk TV-duell

TV-DUELL: Det tyske U21- og kvinnelandslaget spiller viktige mesterskap-kamper samtidig lørdag kveld.

Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK & John Woods/The Canadian Press via AP

– Vi skal ha flere TV-seere enn kvinnene. Selvfølgelig er det et mål for oss, sier U21- og Liverpool-spiller Emre Can til avisen Bild.

Tyske TV-tittere har virkelig fått øynene opp for kvinnefotball. Da Tyskland slo Thailand 4-0 i VM i Canada var det 6,3 millioner tyskere som fulgte ARDs sending fra sofakroken.

Men lørdag kveld kolliderer fotball-VM med U21-guttenes EM i Tsjekkia. Klokka 20.45 møter guttene Danmark på ZDF. Klokka 22 skal kvinnene møte Sverige i åttedelsfinale på ARD igjen. Det betyr at minimum 30 minutter av kampene vil spilles samtidig.

Nå spår mediene at det blir «TV-krig» om fotballinteresserte tyskere.

– Folk vet hvorfor de slår på oss. Selv ser jeg ikke U21-fotball, men jeg ønsker laget lykke til, sier kvinnelandslagets Celia Sasic til Bild.

Store favoritter

Sammen med Frankrike og USA er Tyskland blant de største favorittene til å vinne VM i Canada. De har vunnet EM åtte ganger og VM to ganger tidligere, og populariteten blant TV-seerne er økende som i resten av fotballverden.

U21-landslaget til herrene er også blant de store favorittene i EM. Men laget skuffet stort da de kun greide 1-1 mot Serbia i første kamp. De må dessuten klare seg uten Christian Günter mot Danmark, etter at forsvareren filmet seg til sitt andre gule kort i forrige kamp.

Tysklands U21-landslag kan forøvrig friste TV-seerne med stjernespillere som Marc-André ter Stegen (Barcelona) og Can, mens kvinnene kan skilte med VMs kanskje største attraksjon, Alexandra Popp (Wolfsburg).

Siste nytt

 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal