NRK Meny
Normal

Det kamerunske landslaget nektet å dra til Brasil

Hele den kamerunske fotballtroppen nektet å bli med flyet som skulle til Brasil på grunn av stridigheter om bonuser søndag formiddag. Tolv timer senere var uenigheten løst og spillerne klare for avreise.

Kamerun
Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Det var den franske avisen L’Equipe som meldte om at Samuel Eto'o og resten av laget satt på hotellet i hovedstaden i Kamerun, Yaoundè, skriver The Guardian.

Der nektet de å sette seg på flyet som skal ta laget til fotball-VM i Brasil, som begynner torsdag. Kamerun skal spille sin første kamp mot Mexico førstkommende fredag.

Planen var at laget fra Kamerun skulle fly til Brasil søndag morgen, i et fly bestilt spesielt av den kamerunske presidenten Paul Biya. Troppen nektet å sette seg på flyet på grunn av uenigheter om bonuser etter VM.

Ifølge svenske Aftonbladet skal spillerne kreve 1,4 millioner kroner hver. Forbundet skal ha tilbudt spillerne 525 000 kroner.

Enighet

Søndag kveld kom kontrabeskjeden og spillerne og forbundet hadde blitt enige om bonusen, ifølge Eurosport.

– Det har blitt enighet nå, så det er ikke noe vits å lage en stor historie ut av dette, var kommentaren fra landslagstreneren Volker Finke søndag kveld.

Skal ha planlagt streik

Det kamerunske landslaget skal også ha planlagt en streik for to uker siden mens de var på treningsleir i oppladningen til VM. Grunnen var da også en pengeuenighet.

Kamerun er ledet av tyske Volker Finke og har spilt uavgjort mot Tyskland og slått Moldova, og visstnok skal ikke de gode resultatene ha lettet på spenningen i troppen.

Og nå skal altså hele laget ha nektet å gå om bord på flyet.

Dette er ikke første gang at Kamerun har hatt bekymringer rundt økonomiske omstendigheter i forbindelse med fotball-VM.

Både i 1994 og i 2002 skal det visstnok ha vært uenigheter over bonuser i troppen, ifølge engelske The Guardian.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal