Kamara om Zlatan: – Har blitt sterkere mentalt av å spille med ham

Ola Kamara mener Zlatan Ibrahimovics vinnermentalitet smitter over på lagkameratene i LA Galaxy.

fbl-US-IBRAHIMOVIC-LA GALAXY

LAGKAMERATER: Ola Kamara (t.v.) trives stort med Zlatan Ibrahimovic som lagkamerat.

Foto: MARK RALSTON / AFP

– Det å få spille sammen med en som har den vinnermentaliteten hver eneste dag - det gjør noe med deg. Du blir sterkere mentalt av å spille sammen med sånne som han, forteller Kamara til NRK.

Kamara scoret tre ganger da Norge vendte til 4-1-seier over VM-klare Australia i mars. Galaxy-spilleren er nå tilbake i landslagstroppen etter en kort pause etter sommeren. Førstkommende fredag venter Slovenia i Ljubljana.

Kamara, som fikk Zlatan som lagkamerat på omtrent samme tid som seieren over Australia, forteller at det å få svensken til LA Galaxy har betydd svært mye både for ham og de andre spillerne.

– Det smitter over, og så blir det også stilt større krav til resten av gruppa. Det å leve med de kravene gjør deg bedre og sterkere mentalt, sier han.

– Det har vært veldig spesielt å få spille sammen med en som du har fulgt gjennom oppveksten og som har hamret inn mål for de største lagene i verden.

– Ekstremt sterk mentalt

Nylig kritiserte Zlatan det han kalte «snikrasisme» i et intervju med NRK.

I intervjuet hevdet han blant annet at mange, svenske rasister har gitt ham store hindringer på veien til toppen.

– Gjennom hele karrieren har jeg merket at når Ibrahimovic gjør en feil, da er det katastrofe. Når Larsson, Svensson og Andersson gjør en feil skal vi være snille med dem. Det har jeg merket, for jeg har opplevd det selv.

Ola Kamara forteller at dette ikke er et tema Zlatan har snakket mye om til sine lagkamerater.

– Han har ikke snakket så mye om det med oss, LA er jo veldig annerledes fra der han vokste opp. Men jeg tenker at han er ekstremt sterk mentalt og alt som har skjedd med ham har gjort ham til den personen han er i dag. Man merker at han er vant til det trøkket mot seg, påpeker han.

Har bemerket seg

Kamara har også gjort seg bemerket i amerikansk fotball. I 2018-sesongen er det blitt 14 mål. Han scoret 34 mål til sammen de to foregående sesongene, tredje flest av samtlige spillere i MLS.

Den norske landslagsspissen kom til Galaxy fra Columbus Crew.

– Jeg begynner å få litt erfaring. Jeg har spilt mange kamper og scoret mange mål gjennom årene nå. Jeg nærmer meg 50 mål, og det er jeg fornøyd med i løpet av tre sesonger, sier han om fremgangen.

Siste nytt

 • Tre Rosseli-assist i Frölunda-seier

  Mats Rosseli Olsen sto for tre assist da Frölunda slet seg til 6-5-seier etter forlengning mot tabelljumbo Växjö i ishockeyserien SHL torsdag. Nordmannen var nest sist på pucken både ved 2-1 og 3-2, og han fikk assist også på 4-3-målet.

  Mats Rosseli Olsen
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Graham Hansen i storform for Barca

  Caroline Graham Hansen var i storform da FC Barcelona slo Minsk 5–0 i den første av to åttedelsfinaler i Mesterligaen torsdag kveld. Den tidligere Wolfsburg-spilleren noterte seg for målgivende på Barcelonas to første nettkjenninger. Hun ble tatt av banen etter en snau time, sannsynligvis for å være uthvilt til større oppgaver. Returkampen mellom Barcelona og Minsk spilles 30. oktober. – Vi gikk utpå der for å få et godt utgangspunkt foran returmøtet. Vi vet at det blir en tøff bortekamp med tidsforskjell og kaldere vær, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: FC Barcelona Femení/Twitter
 • Remis for Carlsen på Isle of Man

  Verdensmester Magnus Carlsen ble presset av unge Kirill Aleksejenko, men kom aldri i virkelig trøbbel og spilte remis med svarte brikker på Isle of Man torsdag. Etter fire timer ved brettet og 55 trekk ble spillerne enige om remis.

  magnus carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal