Hopp til innhold

Stemples som hårsår etter å ha kalt Ingebrigtsen respektløs: – Stakkarslig

Josh Kerr reagerer kraftig på uttalelser Jakob Ingebrigtsen kom med etter å ha blitt slått i VM. Hårsårt av briten, mener Henrik Ingebrigtsen.

x_KdZRK7ZA0

DÅRLIG TONE: Jakob Ingebrigtsen likte ikke å bli slått av Josh Kerr i VM. Kerr likte ikke måten Ingebrigtsen omtalte ham på.

Foto: AFP

– Jeg syns det er litt stakkarslig å gå rett på det at «å, det er respektløst», sier Henrik Ingebrigtsen til NRK etter torsdagens Diamond League-stevne i Zürich.

Han refererer til det som skjedde på pressekonferansen dagen før. Der ble den nybakte verdensmesteren på 1500-meter, Josh Kerr, konfrontert med uttalelser Jakob Ingebrigtsen hadde kommet med.

0HkflXjeu58

FORSVARER LILLEBROR: Henrik Ingebrigtsen.

Foto: AP

Etter VM-gullet på 5000-meteren, ble nemlig Ingebrigtsen spurt om han var revansjesugen etter å ha blitt slått av Kerr på 1500-meteren.

Da svarte den seiersvante nordmannen:

Nei. Han var bare «the next guy».

På norsk: Bare «den neste i rekken».

Sa han at jeg var «the next guy»?

Hvis jeg ikke hadde løpt finalen, ville han sannsynligvis vunnet. Det er sånn jeg ser løpet. Selvfølgelig, hvis du snubler og faller, vinner noen andre løpet. Han var bare «the next guy», gjentok Ingebrigtsen, som selv etter gull på 5000 var skuffet over at sykdom hindret ham fra å løpe opp mot sitt beste i VM.

Sa han at jeg var «the next guy»? spurte Kerr da han onsdag ble konfrontert med uttalelsen.

Det bekreftet journalisten som hadde stilt spørsmålet. Da påpekte Kerr at følelsene kan løpe løpsk i intervjusonen.

Han kan være respektløs overfor meg, det går bra, jeg har fortsatt VM-gullet, og jeg kommer til å være verdensmester de to neste årene uavhengig av hans kommentarer, sa Kerr.

Men så fortsatte han:

Selvfølgelig elsker jeg ikke respektløse kommentarer, dere vet jeg har jobbet hardt for å komme meg i denne posisjonen, og jeg slo ham den dagen. Men hvis det er den veien han vil gå, er det greit for meg, jeg bryr meg ikke om det.

– Ekstremt respektløst

Etter pressekonferanse forklarte Kerr til NRK at han ikke selv hadde hørt uttalelsene fra Ingebrigtsen. Likevel skjerpet han kritikken.

Hvis han kom med slike kommentarer, er det ekstremt respektløst, sa briten.

OumUlmLJdDM

SLÅTT: Yared Nuguse satte Josh Kerr på plass i Zürich.

Foto: AFP

Han har ikke vunnet et stort mesterskap på et par år og må respektere årets mester. Det koker ned til ett løp i år, og det vant jeg, la han til – med referanse til at Jakob Ingebrigtsen også i fjor måtte se seg slått av en brite i VM-finalen på favorittdistansen 1500-meter. Den gang av Jake Wightman.

I Zürich måtte for øvrig Kerr ta til takke med en andreplass på 1500-meteren, slått av Yared Nuguse. Jakob Ingebrigtsen løp verken den øvelsen – eller 5000-meteren.

Hårsårt

Den løp derimot storebror Henrik. Etter niendeplassen bekrefter han at han har fått med seg onsdagens uttalelser fra Kerr, som han altså kaller «stakkarslige».

Det er litt hårsårt, syns jeg, at han sitter litt på en høy hest. Men det blir fort sånn. Det letteste forsvaret er bare sånn «å det var frekt», sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Så påpeker han at det kommer to store mesterskap neste år.

De gir imidlertid ikke Jakob Ingebrigtsen muligheten til å ta sitt første VM-gull på 1500 meter. Både i EM og OL er han tittelforsvarer på distansen.

Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Hovland skal spille med Åberg igjen - møter verdenseneren

  Viktor Hovland og Europa leder 6,5-1,5 etter første dag av Ryder Cup. Lørdag morgen fortsetter turneringen med foursomes.

  Der skal Hovland igjen spille med svenske Ludvig Åberg. De to slo den amerikanske duoen Max Homa og Brian Harman fredag formiddag.

  Lørdag er det verdensener Scottie Scheffler og tidligere verdensener Brooks Koepka som er motstanderne for den skandinaviske duoen.

  De andre foursome-kampene lørdag:

  Rory McIlroy og Tommy Fleetwood mot Jordan Spieth og Justin Thomas.

  Shane Lowry og Sepp Straka mot Max Homa og Brian Harman.

  Jon Rahm og Tyrrell Hatton mot Patrick Cantlay og Xander Schauffele.

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Uno-X-ryttere like utenfor topp ti i Kroatia

  På den hardeste etappen i CRO Race var det norske Uno-X-laget aktive gjennom hele etappen.

  I motbakkespurten opp mot mål var det Torstein Træen som kom først i mål av Uno-X-rytterne på en 12. plass. I neste gruppe, ni sekunder bak etappevinner Matej Mohoric, kom Jonas Gregaard og Alexander Kristoff inn til henholdsvis 16. og 18. plass.

  I sammendraget er de tre lagkameratene nå nummer 11, 12 og 13. Træen er åtte sekunder bak sammenlagtleder Magnus Sheffield, mens Kristoff og Gregaard er henholdsvis ni og 14 sekunder bak.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Zuccarello forlenget med Minnesota Wild

  Mats Zuccarello (36) legger på to år til i avtalen med Minnesota Wild. Oppholdet i NHL-klubben skal etter planen vare ut minst 2025/26-sesongen.

  Wild opplyste om den nye kontrakten fredag. Forlengelsen er verdt over 8,2 millioner dollar (drøyt 83 millioner kroner).

  Zuccarello har vært en del av Minnesota-laget siden sommeren 2019. Oslo-mannen har over et tiår bak seg som NHL-proff, og tidligere har han spilt for New York Rangers og Dallas Stars.

  Sist sesong noterte Zuccarello 67 målpoeng på 78 kamper. Ingen spillere i Wild har hatt flere målgivende pasninger (146) enn ham de siste fire årene.

  Minnesota Wild starter den nye NHL-sesongen hjemme mot Florida Panthers 12. oktober. (NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste