NRK Meny
Normal

Kalte historisk kyss for «fryktelig»

Miami Dolphins-spilleren Don Jones så rødt da Michael Sam ble den første åpent homofile spilleren i NFL. Nå bøtelegges spilleren for krenkende Twitter-meldinger.

Michael Sam

Her feirer Michael Sam det historiske øyeblikket med et kyss.

Foto: Ap

Miami Dolphins Don Jones

Miami Dolphins-spilleren Don Jones likte ikke det han så da Michael Sam feiret proffkontrakten.

En svært rørt Michael Sam ble søndag den første åpent homofile spilleren som fikk kontrakt i proffserien i amerikansk fotball.

St. Louis Rams tok sjansen på 24-åringen og valgte ham i NFL-draften, hvor lagene velger mellom verdens største talenter.

Men ikke alle reagerte like positivt på nyheten.

Da Michael Sam i gledesrus kysset kjæresten på direktesendt TV, fikk det Miami-backen Don Jones til å sende av gårde flere sinte twittermeldinger.

«OMG» og «horrible», tastet spilleren da TV-kanalen ESPN viste kysset.

Beklager utbruddet

Det har fått ligaen til å reagere. Jones er nå blitt bøtelagt av NFL for en foreløpig ukjent sum for tweeten. Han må også gjennomgå det NFL kaller «trening» før han kan fortsette i noen slags form for lagaktiviteter igjen.

Don Jones har nå også beklaget utbruddet på sosiale medier.

NFL Draft Football

Her får Michael Sam den gode nyheten over telefon.

Foto: Ap

Jeg ønsker å beklage overfor Michael Sam for de upassende kommentarene jeg kom med. Jeg tar ansvaret, og beklager at det tok oppmerksomhet bort fra øyeblikket hans, sier han.

Meldingene er nå blitt slettet fra profilen.

Har fått enorm oppmerksomhet

Det direktesendte kysset og draftingen av Michael Sam har fått stor oppmerksomhet i USA.

Til og med president Barack Obama har gratulert spilleren.

– Presidenten vil gjerne gratulere Michael Sam, The Rams og NFL for å ta et viktig steg fremover i nasjonens reise, sa Obama i en pressemelding.

– Da jeg kom hjem og så oppmerksomheten det hadde fått, kom det overraskende på meg, sier produsent i ESPN, Seth Markman, ifølge The Guardian.

24-åringen fortalte om sin legning i intervjuer med New York Times og TV-kanalen ESPN i februar.

– Jeg forstår hvor stort dette er. Ingen har gjort det før, og det gjør meg nervøs, men jeg vet hva jeg vil bli. Jeg vil spille fotball i NFL, sa han.

Tidligere i år ble Jason Collins den første åpent homofile spilleren i basketligaen NBA.


Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal