NRK Meny
Normal

Kallur endelig tilbake: – En enorm lykke

Det var knyttet enorme forventninger til Susanna Kallurs (35) comeback på hjemmebane. Hekkeyndlingen imponerte, men var bak det svenske OL-kravet.

Verken Susanna Kallur eller Isabelle Pedersen innfridde OL-kravet på 200 meter hekk under dagens Diamond League-stevne i Stockholm.

SE LØPET: Her gjør Susanne Kallur endelig comeback.

Saken oppdateres.

I kamp mot verdens beste hekkeløper, amerikanske Kendra Harrison, gjorde Susanna Kallur endelig comeback igjen - etter sju års skademareritt.

Det var helt stille på Stockholm stadion da startskuddet gikk, og Kallur fikk en pangstart. Ettersom metrene gikk tapte hun noe tid, og i mål viste klokka 13 blank. Det er 20 hundredeler bak det svenske OL-kravet på 12.80, men likt som det internasjonale kravet.

– Det er en enorm lykke, må jeg si. Stolthet og glede. Det er en herlig cocktail av følelser, sier en rørt Kallur til SVT.

– Det er en god start av Kallur. Jeg tror hun snart suser inn til kravet, mener Rodal.

FRIIDROTTS-SM 2016 INOMHUS WEB_SPORT

KLAR: Susanna Kallur på pressekonferansen tidligere denne uka.

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pedersen bak Kallur

Tiden var god nok til en femteplass, 34 hundredeler bak suverene Harrison. Det i vindforhold på -0,4.

– Jeg er utrolig fornøyd med det. I disse forholdene, det er nesten det jeg gjorde før i tiden. Jeg er overlykkelig, forteller Kallur.

Også Isabelle Pedersen stilte på distansen. På Bislett Games forrige uke gjorde hun sesongbeste på 13,12, men hun jaktet fortsatt det norske OL-kravet på 12,90.

Isabelle Pedersen

JEVN: Isabelle Pedersen løp to hundredeler svakere enn under Bislett Games.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det gikk ikke. Sluttiden viste 13,15, og en sjetteplass.

– Jeg tror hun er i fin utvikling, selv om det er litt langt ned til tiden. Vi får bare håpe hun klarer det, mener Rodal.

– Jeg vet ikke hva jeg skal i om eget løp i dag. Jeg vet rett og slett ikke, sier Pedersen til NRK.

– Hun er en legende

Å få løpe mot Kallur, var derimot et høydepunkt.

– Det var kult å løpe mot henne i comebacket hennes. Jeg skulle ønske jeg kunne se det live. Hun er jo en legende innen hekk, og vil alltid være det. Og enda kjekkere er det at hun er et fantastisk menneske, forteller Pedersen.

Amerikanske Nia Ali fulgte bak Harrison, på 12,85. Også tredjeplassen gikk til USA, med Queen Harrisons 12.87.

– Sesongen var vært utrolig. Jeg er glad jeg kan løpe så fort, men mitt mål er å få en plass i det amerikanske OL-laget, sier Kendra Harrison etter seieren.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal