Hopp til innhold

Kalla lover overraskelser i ny bok

Den svenske langrennslegenden Charlotte Kalla slipper til høsten sin andre bok. «Skam til den som gir seg» skal ifølge 35-åringen komme med flere «bomber».

Mens hennes første bok «Charlotte Kalla – styrketeknikk og pannebein», handlet om å gi tips til de som er nysgjerrige på langrenn, fokuserer den nye boken på Kalla som person.

– Det er noe jeg alltid har tenkt på i løpet av min karriere, å skrive en selvbiografi, sier Kalla.

Det er litt mer enn ett år siden Kalla avsluttet en av svensk langrenns mest suksessrike karrierer. Ingen svenske idrettsutøvere har vunnet flere olympiske medaljer, og få kan måle seg med merittlisten: tre OL-gull, seks OL-sølv, tre verdenscupseire og seier i Tour de Ski.

Kalla sier at det er hendelser i karrieren hun nå åpner opp om, som ikke har blitt omtalt før.

– Jeg tror det kommer til å bli litt «Wow? Dette visste jeg ikke.» sier Kalla og forteller at det vil komme noen «bomber» i boken som gis ut i oktober. (NTB)

Charlotte Kalla
Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB

Siste nytt

 • Kristoff avsluttet Cro Race med annenplass

  Alexander Kristoff ble bare slått av Campbell Stewart på den siste etappen av sykkelrittet Cro Race søndag. Nordmannen ble nummer to sammenlagt.

  I sammendraget var det Orluis Aular fra Venezuela som tok seieren med tre sekunder ned til Uno-X-rytter Kristoff. Nordmannen tok ingen seirer i årets ritt i Kroatia, men endte fire ganger på pallen over seks etapper.

  Søndag var det Stewart fra New Zealand som var raskere enn Kristoff på de siste meterne, og dermed ble det annenplass. Kristoff tok to annenplasser og to tredjeplasser i Kroatia-rittet.

  Den siste etappen ble avsluttet i Zagreb.

  (NTB)

  Kristoff
  Foto: NTB
 • Hovland med ny Ryder Cup-seier

  Viktor Hovland var overlegen i duell mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget er i ferd med å sette inn nådestøtet på finaledagen.

  Hovland sikret Europas første poeng for dagen da han slo Morikawa fire hull opp med tre å gå. Dermed kunne ikke amerikaneren hente nordmannen igjen.

  Hovland og co. leder i øyeblikket 11,5-5,5, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Hovland med stadig overtak i Ryder Cup – USA må ha et mirakel

  Viktor Hovland leder kontrollert mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget har fortsatt grepet om turneringsseieren.

  Hovland og co. ledet 10,5-5,5 før den siste dagen, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  Status i de tolv pågående kampene er fem ganger Europa-ledelse og amerikansk ledelse i like mange kamper. I de to resterende singleduellene er det ingenting som skiller.

  Den 26 år gamle nordmannen storspiller i duell mot Collin Morikawa, og allerede på det tredje hullet knep nordmannen første stikk. Ledelsen ble doblet på det neste hullet.

  Søndag er alle de 24 spillerne i aksjon i tolv enkeltkamper. Det ligger dermed totalt tolv poeng til fordeling. USA trenger et lite mirakel for å hente hjem turneringsseieren.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste