NRK Meny
Normal

Kalla knuste Bjørgen med nesten to minutter i Lysebotn opp

OSLO/LYSEBOTN (NRK): Charlotte Kalla vant med 40 sekunder på Heidi Weng og nesten to minutter på Marit Bjørgen.

Charlotte Kalla under Toppidrettsveka.

I FORM: Charlotte Kalla viste form under Lysebotn opp.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Charlotte Kalla utklasset nordmennene og tok en knusende seier i Lysebotn opp. Kalla tok fjorårsvinner Heidi Weng med 40 sekunder, og knuste Marit Bjørgen med ett minutt og 50 sekunder.

Ragnhild Haga tok fjerdeplassen 2,43 minutter bak den svenske jenta.

Charlotte Kalla takker Heidi Weng for "kampen".

KNUSTE DE NORSKE: Charlotte Kalla knuste samtlige av de norske i Lysebotn opp. Her gir Kalla Heidi Weng en klem etter løpet.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Man skal ikke legge så mye vekt på det som skjer i juli, det er mye som skal gjøres før sesongen, men det er lenge siden jeg har vært i så god form i juli. Sist var nok i 2013, sier Charlotte Kalla til NRK etter målgang.

Charlotte Kalla er blant de store favorittene til 10 kilometer skøyting i OL. Svensken erkjenner at det blir ett av hovedmålene hennes i Sør Korea.

– Det er et løp jeg tenker mye på, sier Kalla.

Bjørgen: – Ikke maks dag

I fjor vant Therese Johaug foran Heidi Weng. Uten Johaug til start var det mange som trodde at BUL-løperen skulle plukke seieren i det knalltøffe løpet. Men sånn ble det ikke.

Charlotte Kalla foran Heidi Weng i Lysebotn opp.

TO IGJEN: Heidi Weng ble nok en gang nummer to i Lysebotn opp.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Svenske Kalla viste knallform og brukte bare 33 minutter og 18 sekunder på de 7,5 tøffe kilometerne fra Lysebotn kai til Øygardstøl, og utklasset nordmennene. I fjor vant Therese Johaug med tiden 33,03.

– Det er veldig imponerende og sterkt. Vi skal følge henne til vinteren, sier Marit Bjørgen etter målgang om Kallas prestasjon.

For Bjørgen var ikke dette hennes beste dag.

– Jeg kjente tidlig at det ikke var en maks dag for meg. På denne tiden av året kan det gå litt opp og ned, sier Bjørgen.

Krista Parmakoski kom inn til femte beste tid, fire små sekunder bak Ragnhild Haga. Kathrine Rolsted Harsem kom på 17. plass.

– Lett når man kan det

Hans Christer Holund.

VANT: Lyn-løper Hans Christer Holund utklasset de andre og vant herreklassen i Lysebotn opp.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I herreklassen vant Hans Christer Holund. Lyn-løperen kom i mål ett minutt og 13 sekunder før lagkamerat i Lyn Simen Hegstad Krüger. Finske Matti Heikkinen ble nummer tre 1,25 bak.

Holunds sluttid ble 27 minutter og 37 sekunder.

– Det er lett når man kan det, ja! Det var et bra løp, sier Holund etter målgang.

Han har slitt med mange skader i løpet av sin karriere, men i år har oppladningen vært en helt annen enn tidligere.

– Jeg er skadefri og har fått lagt ned en god treningsjobb hittil i sommer. Det ser bra ut. Det er lenge til OL, men det ser lovende ut. Det er såpass tøft i Norge at det er hardt nok i seg selv å bli tatt ut, kommer jeg med i norsk OL-tropp er jeg god nok, og da er OL-gull neste jobb.

Ber Riise trene mer

Martin Johnsrud Sundby, som i går vant 60-kilomereren, skuffet i opp knallharde Lysebotn og endte på en 6. plass, 2,11 bak Holund.

Han innrømmer at han kjente det godt, men kom i det minste i mål før John Arne Riise, som tikket inn en drøy halvtime etter vinneren Holund, med tiden 55,59.

John Arne Riise

SENT INN: John Arne Riise får beskjed av Martin Johnsrud Sundby om å trene mer, etter å ha brukt en drøy time opp Lysebotn.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Ja, man må vel si at under timen ... Hva skal man si til det? Jeg ville vel egentlig bare sagt «tren litt mer, Riise», sier Sundby til NRK og ler.

Skiskytter Henrik L'abée-Lund gjorde det best av skiskytterne i konkurransen. Skiskytteren kom på en 4. plass.

Northug startet ikke

Petter Northug sliter med tette bihuler og gikk ikke rulleskiløpet.

– Han var frisk og rask da han ankom Blink Skifestival tirsdag ettermiddag. Utover dagen i går kjente han at bihulene ble tette, og det har forverret seg etter langløpet i går. Han tar én dag av gangen, og vil være i normal trening innen kort tid, sa Northug-trener Stig Rune Kveen noen timer før løpet.

Northug hang ikke med i tetkampen under onsdagens 60-kilometer fra Ålgård til Sandnes.

Siste nytt

 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias