Kalla fikk VM ødelagt av magekatarr

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla mener å ha funnet svaret på hvorfor avslutningen på ski-VM i Oberstdorf ble en gedigen nedtur.

Kalla måtte bryte tremila i klassisk stil som avsluttet mesterskapet i Tyskland. I etterkant ga den svenske veteranen uttrykk for at hun slet med magen.

Ifølge Kallas personlige trener Magnus Ingesson handlet det etter alle solemerker om en magekatarr.

– Mageproblemet kom på torsdag kveld, mye tyder vel på katarr, hun hadde kjempevondt høyt oppe i magen, sier han til Expressen.

– Hun var ikke sikker på om hun skulle starte, men hun ville prøve. Men det fantes ikke energi i kroppen. Det tar litt tid å hente seg inn igjen etter magekatarr, og det syntes i Engadin, der også høyden spilte inn, sier Ingesson.

Kalla, som i fjor var smittet av koronaviruset, ble nummer 30 på tremila i Engadin som avsluttet verdenscupen.

Foreløpig er det usikkert om veteranen fortsetter karrieren. Hun har varslet en avklaring midt i april.

(NTB)

Charlotte Kalla
Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal