NRK Meny
Normal

Kalla dropper Lillehammer etter fiaskorennet

Charlotte Kalla flyr til Stockholm for å bli undersøkt i dag, men det er allerede klart at skistjernen ikke stiller på Lillehammer i helgen.

Charlotte Kalla med den svenske landslagslegen Per Andersson (t.

SVAK: Charlotte Kalla i samtale med den svenske landslagslegen Per Andersson og trener Magnus Ingesson etter fiaskorennet. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix

Kalla kollapset totalt under 10-kilometeren i Ruka og endte til slutt nede på en ufattelig 75. plass i rennet der Marit Bjørgen var best.

TV-bildene viste at Kalla i hele tatt slet med å bevege seg fremover opp en av de siste bakkene og liknet mer en mosjonist enn en verdenscupløper med ambisjoner.

– Det er frustrerende, uttalte Kalla etter målgang og hadde ingen spesiell forklaring på nedturen,

Til Stockholm i dag

Nå er det klart at Kalla ikke kommer til Norge for å gå verdenscuprennene på Lillehammer førstkommende helg.

Katarina Medveczky, kommunikasjonssjef och presseansvarlig for det svenske langrennslandslaget, forteller til NRK mandag at Kalla flys fra Kuusamo til Stockholm for undersøkelser i ettermiddag.

– Før hun har truffet en lege der har vi ikke så mye mer å si, sier Medveczky.

– Hvordan har hun det i dag?

– Jeg vet ikke hvordan hun har det nå, svarer kommunikasjonssjefen.

NRK møtte Kalla på flyplassen i Kuusamo litt over klokken 12 mandag, men hun ønsket da ikke å la seg intervjue.

Bekymret landslagssjef

Landslagstrener Magnus Ingesson sa til Norrländska Socialdemokraten søndag at han tvilte på om Kalla kom til å starte på Lillehammer kommende helg.

– Hun hadde ikke feber under løpet og kjente ikke noe til skaden, men kroppen lystret ikke. Dette handler ikke om å være i dårlig form heller. Ikkei nærheten. Det er det som gjør det litt urovekkende, uttalte Ingesson.

– Når man ender som nummer 75 av 79 handler det ikke om dårlig form. Da er det noe galt i kroppen, slo han fast.

Charlotte Kalla ga ikke nærheten av alt og er preget av sykdom.

Norges store tropp til Lillehammer-helgen:

Menn: Sjur Røthe, Petter Northug, Finn Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Martin Løwstrøm Nyenget, Hans Christer Holund, Sondre Turvoll Fossli, Eirik Brandsdal, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo, Mattis Stenshagen.

Kvinner: Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Silje Øyre Slind, Kari Øyre Slind, Marthe Kristoffersen, Lotta Udnes Weng, Kari Vikhagen Gjeitnes, Anna Svendsen, Kathrine Harsem.

Marit Bjørgen er fornøyd med sin første seier etter en pause.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial