NRK Meny
Normal

Utslitt Kalla «rømte» til Senja: – Jeg kunne aldri forstilt meg det her

Charlotte Kallas (26) popularitet hjemme i Sverige nådde nye høyder etter OL-suksessen i Sotsji. Hun ble til slutt så sliten av all oppmerksomheten at hun rømte til Nord-Norge for å få fred.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla forteller at hun aldri kunne forestilt seg oppmerksomheten hun fikk under og etter OL. Her blir hun intervjuet av journalister i Sotsji.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla spurtet inn til OL-gull for Sverige på stafetten. Forhåndsfavoritten Norge kom i mål 53 sekunder bak - på en femteplass.

Foto: TOBIAS RÖSTLUND / TT / NTB Scanpix

– Jeg kunne aldri forstilt meg det her – at det skulle bli så mye.

Charlotte Kalla var en superstjerne i Sverige før OL, men da hun tok ett OL-gull og to sølv i Sotsji ble hun ufattelig populær i hjemlandet, skriver Expressen.

Avbrøt sesongen

Sponsorer, fans og journalister ville alle ha en bit av 26-åringen, som gikk ankeretappen og fikset det «umulige» stafettgullet for Sverige under OL.

Langrennsløperen, som lenge har levd i skyggen av Marit Bjørgen, Therese Johaug og Justyna Kowalczyk, fikk nesten sjokk da hun kom hjem til Sverige etter oppholdet i Sotsji.

– Det var ... annerledes. Jeg fikk være med på å bli feiret på Arlanda, i Kungsträdgården, Falun, Sundsvall, Piteå og Tärendö, sier hun til Expressen.

Hun klager ikke, men det kan bli for mye av det gode: En intensiv OL-sesong og massiv oppmerksomhet slet ut Kalla. Hun avsluttet derfor konkurransesesongen noen uker tidligere enn planlagt.

– I Norge holdes sesongens siste konkurranse denne helgen (Skarverennet). Men jeg følte meg mett på konkurranser ganske tidlig i år, sier hun.

Stormfull topptur

Hun rømte derfor landet for å få fred og ro. Og akkurat dét fant hun på fjellturer i Senja i Nord-Norge – selv om været ga noen utfordringer.

– Været der skiftet veldig mye. Da vi var ute på påskeaften var det så kraftige vindkast at vi ble tvunget til å stå stille og gå i dekning et par ganger før vi kunne fortsette mot toppen, sier Kalla.

– Var du redd?

– Nei, vi hadde med oss en veldig dyktig fjellfører, svarer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sverige

De svenske jentene jublet for en overraskende seier på stafetten i OL. Marit Bjørgen og de norske jentene ble nummer fem.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Populært sponsorobjekt

Snart starter forberedelsene til VM-sesongen for den svenske langrennsstjernen. Målet er å ta karrierens første individuelle VM-medalje – på hjemmebane i Falun.

– Jeg er villig til å jobbe utrolig hardt for å bli så bra som mulig. Og jeg er veldig klar for at VM skal bli en morsom uke, sier Kalla.

Men først skal hun høste frukter fra OL-suksessen.

– Interessen fra sponsorene har økt. Men det er, som vanlig i denne verden, ingenting som er avgjort før alt er signert og betalt. Og vi er ikke der ennå, sier 26-åringen til den svenske avisen.

– Hvilke aktører ønsker å samarbeide med deg?

– Alt og alle, holdt jeg på å si. Men vi får se hva som skjer. Det er opp til sjefen min å bestemme. Altså Charlotte Kalla.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn