NRK Meny
Normal

Utslitt Kalla «rømte» til Senja: – Jeg kunne aldri forstilt meg det her

Charlotte Kallas (26) popularitet hjemme i Sverige nådde nye høyder etter OL-suksessen i Sotsji. Hun ble til slutt så sliten av all oppmerksomheten at hun rømte til Nord-Norge for å få fred.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla forteller at hun aldri kunne forestilt seg oppmerksomheten hun fikk under og etter OL. Her blir hun intervjuet av journalister i Sotsji.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

– Jeg kunne aldri forstilt meg det her – at det skulle bli så mye.

Charlotte Kalla var en superstjerne i Sverige før OL, men da hun tok ett OL-gull og to sølv i Sotsji ble hun ufattelig populær i hjemlandet, skriver Expressen.

Avbrøt sesongen

Sponsorer, fans og journalister ville alle ha en bit av 26-åringen, som gikk ankeretappen og fikset det «umulige» stafettgullet for Sverige under OL.

Langrennsløperen, som lenge har levd i skyggen av Marit Bjørgen, Therese Johaug og Justyna Kowalczyk, fikk nesten sjokk da hun kom hjem til Sverige etter oppholdet i Sotsji.

– Det var ... annerledes. Jeg fikk være med på å bli feiret på Arlanda, i Kungsträdgården, Falun, Sundsvall, Piteå og Tärendö, sier hun til Expressen.

Hun klager ikke, men det kan bli for mye av det gode: En intensiv OL-sesong og massiv oppmerksomhet slet ut Kalla. Hun avsluttet derfor konkurransesesongen noen uker tidligere enn planlagt.

– I Norge holdes sesongens siste konkurranse denne helgen (Skarverennet). Men jeg følte meg mett på konkurranser ganske tidlig i år, sier hun.

Stormfull topptur

Hun rømte derfor landet for å få fred og ro. Og akkurat dét fant hun på fjellturer i Senja i Nord-Norge – selv om været ga noen utfordringer.

– Været der skiftet veldig mye. Da vi var ute på påskeaften var det så kraftige vindkast at vi ble tvunget til å stå stille og gå i dekning et par ganger før vi kunne fortsette mot toppen, sier Kalla.

– Var du redd?

– Nei, vi hadde med oss en veldig dyktig fjellfører, svarer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Populært sponsorobjekt

Snart starter forberedelsene til VM-sesongen for den svenske langrennsstjernen. Målet er å ta karrierens første individuelle VM-medalje – på hjemmebane i Falun.

– Jeg er villig til å jobbe utrolig hardt for å bli så bra som mulig. Og jeg er veldig klar for at VM skal bli en morsom uke, sier Kalla.

Men først skal hun høste frukter fra OL-suksessen.

– Interessen fra sponsorene har økt. Men det er, som vanlig i denne verden, ingenting som er avgjort før alt er signert og betalt. Og vi er ikke der ennå, sier 26-åringen til den svenske avisen.

– Hvilke aktører ønsker å samarbeide med deg?

– Alt og alle, holdt jeg på å si. Men vi får se hva som skjer. Det er opp til sjefen min å bestemme. Altså Charlotte Kalla.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag