NRK Meny

Kaggestad: – Høres ut som om de slipper å trå

Sykkelekspert Johan Kaggestad om Skys «revolusjonerende» nye sykkel.

CYCLING-FRA-PARIS-NICE

TROR PÅ REVOLUSJON: Bradley Wiggins har stor tro på Sky sin nye sykkel. Her med en eldre variant fra Paris-Nice tidligere i år.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Erlend Kjernli
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Tour de France-vinneren Bradley Wiggins har snakket varmt om Sky sin nyvinning på laboratoriet som skal hjelpe laget i klassikerne fremover. I samarbeid med bilprodusenten Jaguar har Sky utviklet en sykkel som skal ha et unikt opphengningssystem på baksiden av rammen.

Sykkelen skal hjelpe rytterne gjennom brosteinspartiene i de store klassikerne.

– Jeg har aldri kjørt på noe tilsvarende som denne nye sykkelen på brostein tidligere, har Wiggins uttalt til NTB-Reuters.

– Sykkelen er aerodynamisk, stiv og med en fantastisk fleksibilitet bakerst. Det er en sykkel som kan revolusjonere denne sporten, fortsatte briten.

På Team Sky sin hjemmeside kan du se og lese mer om sykkelen.

– Skjønner at de finner på noe nytt

Johan Kaggestad

TEKNOLOGI: Johan Kaggestad forteller at Sky er langt fremme når det gjelder teknologi.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

TV2-kommentator og sykkelekspert, Johan Kaggestad, har ikke hørt om nyvinningen, men har følgende å si når han hører de rosende ordene til Wiggins.

– Det høres ut som om de slipper å trå.

Han forteller videre at det generelt gjøres grep med syklene for å gjøre dem bedre rustet til sykling på brostein Tjukkere dekk, som kan ha lavere trykk og dermed bedre grep, mykere karbonstang bak og en litt lenger sykkel som gjør den mer stabil.

– Normalt er Sky lengst fremme når det gjelder teknologi. Laget lyktes ikke i klassikerne i fjor og har et press på seg for å lykkes i år. Jeg skjønner at de finner på nye ting, men det er nok gutten på sykkelen som er avgjørende, sier Kaggestad.

Frykter ikke sykkelen

Stein Ørn

VILLE TESTET MER: Stein Ørn er litt skeptisk til Skys nye sykkel.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kristoff sin trener, Stein Ørn, tror heller ikke Sky sin nye sykkel blir det som ødelegger for en eventuell seier for hans elev.

– Jeg er mer skeptisk enn motsatt. Sky er flinke innen vitenskap og har nok kontroll på det de gjør, men jeg ville nok testet den ut litt på forhånd, sier Ørn.

– Sykkelen er nok testet, men det er forskjell på trening og konkurranse. Alexander har i hvert fall et utstyr som er godt testet og som han stoler på.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde