Kaggestad bryter med skøytelandslaget

Fagansvarlig for skøyter i Olympiatoppen, Johan Kaggestad, trekker seg fra stillingen. Eskil Ervik er vraket.

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Dermed mister Håvard Bøkko to av sine nærmeste medhjelpere, og beklager bruddet.

Video: Bryter med skølytelaget:

Johan Kaggestad har trukket seg fra sin rolle i forbindelse med skøytelandslaget. Det ble offentliggjort i forbindelse med torsdagens skøytetreff i Hamar.

Les: Bøkko beklager bruddet

Kaggestad gikk av etter et møte med skøyteforbundets sportssjef Øystein Haugen, Eskil Ervik og landslagstrenerne Johann Olav Koss og Jarle Pedersen.

- Beslutningen ble tatt etter at det har vært en del uheldig kommunikasjon mellom Kaggestad, oss i skøyteforbundet og pressen, sa landslagssjef Jarle Pedersen.

Vanskelig periode

Det har vært svært turbulent i skøyteleiren etter at Peter Mueller fikk sparken som landslagssjef, men Kaggestad ville ikke begrunne sin avgjørelse overfor NRK og har henviste til toppidrettssjef Jarle Aambø.

- Det har vært en vanskelig periode og det har utviklet seg samarbeids- og kommunikasjonsproblemer. Derfor ønsket han ikke å være med lenger. Det var voksen beslutning av ham og vi tar dette til etterretning, sa Aambø til NRK.

Aambø overtar ansvaret

Samarbeidsproblemene skal ifølge NTB være mellom Kaggestad og assistenttrener Johann Olav Koss.

- Løpet for precampen er jo allerede lagt og Kaggestad har alene jobbet med å få dette til. Nå går vi inn i en fase hvor jeg tar ansvaret og vil være kontaktpunktet for skøyter, sa Aambø. På precampen og fram til OL vil det være flere fra oss både på helse og ernæring, sier toppidrettssjefen.

- Synes du at det er trist at han trekker seg?

- Vi ønsker ikke å komme i en slik situasjon, sier han.

Turbulent i skøyteleiren

Nyheten kommer på toppen av alt bråket som har vært i skøyteleiren den siste tiden.

Håvard Bøkko annonserte at han ikke vil bli sekundert av assistenttrener Johann Olav Koss under OL, og Koss selv sa nylig klart ifra at han ikke ønsker å fortsette som trener etter OL.

Til tross for at Peter Mueller fikk sparken som trener for skøytelandslaget, er han fortsatt personlig trener for gullhåpet i OL, Håvard Bøkko.

- Jeg har ingen kommentar til at Johan Kaggestad har valgt å tre ut av dette, sier generalsekretær Inge Andersen i NIF til NRK.

- Jeg vil ikke kommentere fortiden, men nå er myndigheten lagt der den skal legges, til trenerteamet og til Olympiatoppens sjef, og det er jeg meget tilfreds med, legger han til.

- Koss eller Kaggestad måtte gå

Rolf Hauge, sponsoren bak søsknene Håvard- og Hege Bøkkos private satsing, mener der er uenighet mellom Kaggestad og landslagets andre trener Johann Olav Koss som er årsaken til avgangen.

- Det har vært tydelig for alle at Koss ikke er rett mann for den rollen han har fått. Derfor er Koss blitt bedt om å fratre sin stilling som landslagstrener, men ettersom det ikke har skjedd valgte Kaggestad å gå i stedet, mener Hauge.

Siste nytt

 • Sagosen og Oftedal kan vinne pris

  Sander Sagosen og Stine Bredal Oftedal er blant de nominerte når Det internasjonale håndballforbundet (IHF) skal kåre årets håndballspiller i verden i 2018. Fem menn og fem kvinner er nominert. Kun prestasjoner i 2018 skal med i vurderingen.

  2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike. Kamp om 5-6 palssen mellomn Sverige-Norge
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Arsenal videre i europaligaen

  Arsenal er videre i europaligaen etter at de vant 3-0 over BATE på hjemmebane torsdag kveld. Et selvmål av Zakhar Volkov og nettkjenninger fra Shkodran Mustafi og Sokratis sørget for 3-0-seier. «The Gunners» vant dermed oppgjøret 3-1 sammenlagt.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Arsenal v BATE Borisov
  Foto: Eddie Keogh / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal