NRK Meny
Normal

Justyna Kowalczyk nesten tatt igjen

Justyna Kowalszyk tapte mye terreng på den lange etappen i Tour de Ski torsdag. Nå må hun kjempe mer enn ventet mot sine hardeste konkurrenter på de to siste rennene.

Video Kowalczyk vant jaktstarten

Kowalczyk var bare 22 sekunder foran Arianna Follis i mål. Marianna Longa og Charlotte Kalla var heller ikke mer enn 22 og 23 sekunder etter.

På den 15 km lange etappen torsdag startet hun 39 sekunder foran Petra Majdic og 1.08 foran Charlotte Kalla.

Men Kalla tok opp jakten. Hun tok raskt igjen Majdic, og knappet inn tid på den polske lederjenta. Flere andre tok også innpå, mens Kowalczyk fortvilt prøvde å holde farten oppe i teten.

Astird Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt sin åttendeplass og er beste norske jente i touren

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt sin åttendeplass i sammendraget. Hun kom i mål 2.21 bak Kowalczyk. Therese Johaug er på plassen bak.

- Jeg tror dette forteller at Therese ikke er i sin beste form. Jeg hadde forventet litt mer av henne på denne etappen, sier NRKs ekspertkommentator Thomas Alsgaard.

Selv sier hun at hun fikk opp farten etterhvert.

- Det tok litt tid, og jeg trengte de to første rundene for å komme i gang igjen etter at det butta imot i går. Nå gleder jeg meg både til fellesstarten lørdag og til bakkeløpet søndag, sier Johaug til NRK.

- Det er nå man kan begynne å ta sekunder, nå når folk begynner å bli slitne. Jeg skal bite sammen tennene og stå på. Jeg blir sprekere og saprekere, så dette skal nok gå bra, sier Johaug.

Les: - Siste året jeg sitter hjemme

Marthe Kristoffersen medgir at hun begynner å merke kjøret.

- Ja, det merkes nå, selv om formen går oppover heel tiden, sier hun. - Og det hadde vært kult å få til et skikkelig bakkeløp søndag, sier hun.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn