NRK Meny
Normal

Jumboløper gikk i veien for Schempp: – Ikke så kult

ANTERSELVA (NRK): Simon Schempp var frustrert, etter at en japansk løper ikke flyttet seg for ham i spurtduellen med Anton Sjipulin.

Det ble russisk seier i dagens skiskyting for menn då en japaneser i løypa blokkerte for tyske Simon Schempp

I VEIEN: Japanske Yuki Nakajima blir tatt igjen med ein runde, men flytter seg ikke. Han blokkerer med det Simon Schempp, som prøvde å komme seg først inn i svingen.

– Jeg ble hindret og måtte stoppe opp litt. Sjipulin er sterk og det er ikke sikkert jeg hadde slått ham uansett, men det er synd at jeg ikke fikk en «fair sjans» til å kjempe om seieren, sier en oppgitt Simon Schempp til NRK.

Det tyske laget måtte frustrert se på at japaneren Yuki Nakajima blande seg inn i sluttspurten før løperne skulle svinge inn på det korte oppløpet i Anterselva. Han gikk rett foran Schempp, i stedet for å vike til side.

Russiske Anthon Sjipulin er regnet som den kanskje raskeste av alle skiskytterne i en ren spurt. I dag var veien til seieren litt enklere enn det kanskje kunne vært.

– Burde se seg bakover

Schempp var selv ikke på pressekonferansen, men lagkameraten Arnd Pfeiffer reagerte på situasjonen.

Jeg vet ikke hva som er feil med ham. Normalt burde man se seg bakover og gå til side, sier Pfeiffer.

BIATHLON-WC-MEN

HISTORISK: Simon Schempp har blitt historisk denne helgen. Han har vunnet de siste fem individuelle rennene han har deltatt i, i Anterselva.

Foto: LUCIANO SOLERO / Afp

Han mener lagkameraten spurtet godt og syns derfor dette var ille.

– Jeg vet ikke om det bestemte utfallet av stafetten til slutt. Men det er ikke så kult når du har en sprint og det er veldig tett. Løpere som blir tatt igjen med en runde burde se seg bakover. Publikum ropte og han gikk inn mot midten.

Nakajima og Japan ble ikke diskvalifisert for hendelsen.

– Hadde kontroll

Pfeiffer mener at det burde stått vakter der, som burde stoppet japaneren før dette skjedde.

– Det var litt frustrerende for laget når dette skjer. Han som blir tatt igjen er kanskje ikke ansvarlig, men det er en del av opplegget når man ikke tar ut folk, sier Pfeiffer.

Emil Hegle Svendsen tapte spurten

STERK SPURTER: Her har Anton Shipulin spurtsplått Emil Hegle Svendsen på stafetten i Hochfilzen.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Anthon Sjipulin, som har slått både Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen i tette dueller tidligere i år, fikk selv en god vei forbi japaneren.

– Simon var den som fikk problemer med den japanske løperen. Han var bak så jeg hadde ikke noen problemer. Jeg bare passerte ham. Da Simon forsøkte å komme forbi, kom han borti japaneren, sier Sjipulin til NRK.

Tror du at det var avgjørende for resultatet?

Jeg mener nei. Simon er sterk og blir bedre og bedre. Men jeg kontrollerte situasjonen fullt og helt i dag, sier Sjipulin.

Siste nytt

 • Kaká legger opp

  Spillerkarrieren til Kaká (35) er over. Den bekreftet den tidligere Milan-stjernen til brasiliansk TV søndag. Han ble kåret til verdens beste spiller i 2007, som den siste spilleren før Messi og Ronaldo tok over.

  Kaká
  Foto: Scott Audette / AP
 • Hvas endte sist i EM-finalen

  Tomoe Hvas (17) lå lenge an til å kapre andreplassen i 200 meter butterfly. Men mye tydet på at han gikk for hardt ut, da han kollapset i nest siste runde. Hvas endte dermed på en sisteplass i EM-finalen i kortbanesvømming.– Det mentale hang ikke helt med i dag. Jeg har mer kraft å gi, men det er hodet som stopper meg, sier Hvas.

  tomoe
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Sjokktap for Celtic

  Celtic hadde ikke tapt i den skotske ligaen siden Brendan Rodgers tok over etter Ronny Deila i 2016. 69 kamper uten tap, men mot Hearts sa det stopp. Den tidligere klubben til Bjørn Maars Johnsen herjet med Glasgow-laget, og vant hele 4-0.

  Champions League - Celtic vs Anderlecht
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sportsrevyen
Sportsrevyen