Julie Blakstad var klar for LSK. I serieåpningen stjal hun poeng fra dem

TRONDHEIM/OSLO: 19 år gamle Julie Blakstad har vært et navn på mange klubbers ønskeliste. I kveld bidro hun til å ta poeng fra klubben hun allerede var klar for i fjor.

Julie Blakstad feirer med laget etter at hun selv satte inn 1-1.

HISTORISK: Julie Blakstad ble historisk da hun scoret det første målet for RBK Kvinner.

Foto: Ole Martin Wold

Laster innhold, vennligst vent..

Trondheims-Ørn er historie. I kveld debuterte Rosenborg Kvinner med sin første offisielle kamp i Toppserien. Julie Blakstad har ikke hatt en eneste trening med lagvenninnene.

I serieåpningen fredag kveld, sørget hun likevel, på egenhånd, for at Rosenborg beholdt ett poeng mot en av forhåndsfavorittene i Toppserien.

19-åringen smilte bredt etter kampen.

– Det var veldig morsomt. Gøy å komme i gang med scoring. Jeg kom hit i går, så har ikke rukket så mye trening, men det var veldig gøy å få komme inn å prøve, sier Blakstad etter kampen.

LSK startet best

Det var gjestene fra Romerike som startet best. Etter ti minutter spill får LSK et hjørnespark som havner hos Mimmi Löfwen. Svakt forsvarsspill og keeperspill sørger for at Löfwen har god tid på å sette ballen i mål.

Mimmi Löfwenius scoret det første målet for LSK mot Rosenborg i Trondheim.

Mimmi Löfwenius sørget for at LSK tok ledelsen mot Rosenborg i Trondheim.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Gjestene fortsetter å dominere og kommer til flere sjanser i førsteomgang. Det blir slått mange svake pasninger som gjør at ingen av lagene kommer særlig nærmere verken en økt ledelse eller utligning.

– Kampen bærer preg av at det er første serierunde. Vi har fortsatt en vei å gå, men det er tendenser i laget, sier Emilie Haavi i LSK til NRK i pausen.

Blakstad debuterer - og scorer

LSK fortsatte dominansen i andreomgang og kunne ha ledet 2-0. Etter 65 minutter spill kom nyervervede Julie Blakstad på banen for RBK. Og drøyt ti minutter etter får hun ballen på et løp på venstresiden, skyter ballen fra skrått hold. Ballen går i bue og LSK-keeper Ida Nordstrøm får hanskene på den, men ballen lander i mål.

I fjor var hun på det nærmeste klar for et låneopphold fra Fart til LSK. En klage fra en mostanderklubb til Fotballforbundet stoppet overgangen. I tillegg har Blakstad vært ettertraktet hos klubber utenfor Norge - deriblant Chelsea.

LSK-trener Hege Riise var tydelig skuffet etter kampen og ville ikke kommenter den mislykkede overgangen nærmere.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på nå. Vi ønsket Julie vi også, som mange andre, men hun valgte seg hit og det respekterer vi.

Blakstad fikk en perfekt start på livet i sin nye klubb.

Hvorfor valgte du RBK?

– Det virket som et veldig bra opplegg og satsing nå. Det er gøy å være en del av en såpass stor klubb som Rosenborg og høre til en gruppe som vil noe, sier hun.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal