Jublet for seier – så fikk Henriksen baby-nyhet i garderoben

NIKOSIA/OSLO (NRK): Markus Henriksen (26) var først med på å sikre gruppeseieren for Norge. Minutter senere fikk trønderen beskjed om at han var far for tredje gang.

Henriksen

SE INTERVJU: Markus Henriksen fikk den best tenkelige nyheten etter seieren over Kypros.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en stor følelse å bli far igjen. Kona har gjort en fantastisk jobb, og i tillegg latt meg være så rolig som jeg var. Og la meg spille kampene som var så tett på termin, sier Henriksen til NRK.

2-0-seieren over Kypros gjorde at Norge sikret gruppeseieren i nasjonsligaen og tar med seg fordeler på veien mot et mulig EM-sluttspill i 2020.

Men for Henriksen skulle kvelden bli langt mer spesiell.

– En stor dag

Det var lenge usikkert om Henriksen kunne fullføre landslagssamlingen, og trønderen sa til NRK i helgen at kona Anne Helene hadde det avgjørende ordet.

26-åringen er både stolt og imponert over kona. Henriksen forteller at han sto og hoiet i garderoben da han plutselig oppdaget beskjedene på mobilen.

– Det var litt rart. Jeg gikk til telefonen min og så at det var «plenty» med bilder og gratulasjoner. Da skjønte jeg jo at jeg hadde blitt far igjen. Det fortalte jeg til gutta, og da ble det jo enda mer jubel. Det er en stor dag for meg det her, sier Henriksen.

1-0: Ola Kamara var sist på ballen etter et nydelig angrep fra Norge.

Trekker frem samholdet

Trønderen er et eneste stort glis i pressesonen etter kampen. Seieren ga også en etterlengtet opptur for Norge, som nå får en ekstra sjanse til å nå EM.

Henriksen gir samholdet og kollektivet æren for fremgangen.

– Jeg synes vi har mange gode spillere nå i gode klubber og som er sultne. Og du ser vi har nye spillere som stepper inn og tar ansvar når noen er skadet. Det trenger vi, sier Henriksen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck ga også spillerne og støtteapparatet æren.

– Det er en hel gjeng som står bak. Det er ikke bare meg. Vi har et bra støtteapparat, og det er klasse over det spillerne har gjort, sier svensken.

2-0: Ola Kamara sørget for den viktige 2-0-scoringen, som langt på vei sikret Norge gruppeseieren.

Siste nytt

 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 13. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Greenwood sikret United-seier

  Mason Greenwood (17) ble kampens eneste målscorer da Manchester United slo Inter 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

  Greenwood scoret i sin andre kamp på rad, han satte 1–0-målet mot Leeds tidligere denne uken.

  Mason greenwood
  Foto: Roslan Rahman / AFP
 • Tap for Liverpool

  Liverpool gikk på et 2-3-tap for Borussia Dortmund i en treningskamp i USA natt til lørdag. Det tyske laget tok ledelsen etter bare tre minutter, og ledet 3-1 før det var spilt en time. Rhian Brewster pyntet så på resultatet fra straffemerket.

  X02835
  Foto: Trevor Ruszkowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal