Jublet for seier – så fikk Henriksen baby-nyhet i garderoben

NIKOSIA/OSLO (NRK): Markus Henriksen (26) var først med på å sikre gruppeseieren for Norge. Minutter senere fikk trønderen beskjed om at han var far for tredje gang.

Henriksen

SE INTERVJU: Markus Henriksen fikk den best tenkelige nyheten etter seieren over Kypros.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en stor følelse å bli far igjen. Kona har gjort en fantastisk jobb, og i tillegg latt meg være så rolig som jeg var. Og la meg spille kampene som var så tett på termin, sier Henriksen til NRK.

2-0-seieren over Kypros gjorde at Norge sikret gruppeseieren i nasjonsligaen og tar med seg fordeler på veien mot et mulig EM-sluttspill i 2020.

Men for Henriksen skulle kvelden bli langt mer spesiell.

– En stor dag

Det var lenge usikkert om Henriksen kunne fullføre landslagssamlingen, og trønderen sa til NRK i helgen at kona Anne Helene hadde det avgjørende ordet.

26-åringen er både stolt og imponert over kona. Henriksen forteller at han sto og hoiet i garderoben da han plutselig oppdaget beskjedene på mobilen.

– Det var litt rart. Jeg gikk til telefonen min og så at det var «plenty» med bilder og gratulasjoner. Da skjønte jeg jo at jeg hadde blitt far igjen. Det fortalte jeg til gutta, og da ble det jo enda mer jubel. Det er en stor dag for meg det her, sier Henriksen.

1-0: Ola Kamara var sist på ballen etter et nydelig angrep fra Norge.

Trekker frem samholdet

Trønderen er et eneste stort glis i pressesonen etter kampen. Seieren ga også en etterlengtet opptur for Norge, som nå får en ekstra sjanse til å nå EM.

Henriksen gir samholdet og kollektivet æren for fremgangen.

– Jeg synes vi har mange gode spillere nå i gode klubber og som er sultne. Og du ser vi har nye spillere som stepper inn og tar ansvar når noen er skadet. Det trenger vi, sier Henriksen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck ga også spillerne og støtteapparatet æren.

– Det er en hel gjeng som står bak. Det er ikke bare meg. Vi har et bra støtteapparat, og det er klasse over det spillerne har gjort, sier svensken.

2-0: Ola Kamara sørget for den viktige 2-0-scoringen, som langt på vei sikret Norge gruppeseieren.

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal