NRK Meny
Normal

Mourinhos tolkning av fansens hyllest: – «Vi vil ha ham. La ham jobbe i fred»

Chelseas hardt pressede manager viste følelser under oppgjøret mot Dynamo Kiev.

SOC/ Chelsea v Dynamo Kiev - UEFA Champions League Group Stage - Group G

RØRT: José Mourinho viste sin takknemlighet da supporterne hyllet ham under kampen mot Dynamo Kiev.

Foto: Toby Melville / Reuters

Det er ikke mye som har stemt rundt José Mourinho denne sesongen. 15.plass i ligaen etter elleve kamper, en åpen konflikt med eget legeteam og bortvisning fra benken er bare noe av det den karismatiske portugiseren har fått oppmerksomhet for.

Men i onsdagens Mesterliga-oppgjør mot Dynamo Kiev fikk han en etterlenget opptur. Et nydelig frispark fra Willian sørget for 2-1-seier og tre viktige poeng.

– Et uforglemmelig øyeblikk

Men for Mourinho var det likevel et helt annet øyeblikk som gjorde sterkest inntrykk. Underveis i kampen begynte supporterne å synge portugiserens navn, og viste at de fortsatt står bak klubbens hardt pressede manager.

Britain Soccer Champions League

MED SUPPORTERNE I RYGGEN: José Mourinho har ikke msitet fansens tillit til tross for en rekke svake resultater.

Foto: Tim Ireland / Ap

Fra sidelinjen viste en rørt Mourinho tydelig at han satte pris på hyllesten.

– Det at hele stadion støttet meg i en så vanskelig tid er et uforglemmelig øyeblikk i karrieren min, innrømmet han etter kampen.

52-åringen har mottatt kritikk fra alle kanter etter de dårlige resultatene som videre har fremprovosert flere barnslige opptredner i media. Flere har spekulert i hvor lenge Chelsea kan leve med managerens oppførsel.

– Hyllesten i dag kommer etter en periode hvor resultatene ikke har vært bra. Det kommer i en periode der folk ber meg om å forsvinne. Supporterne våre leser aviser, de ser på TV, og de hører på meningene til eksperter og kommentatorer. Budskapet deres i dag var fantastisk. Det de sa i dag var: «Vi vil ha deg her. La ham jobbe. Vi vil ha ham. La ham jobbe i fred», det var fantastisk, sier Mourinho.

Mourinho takker supporterne

VIDEO: Se Jos\e Mourinho snakke om supporternes hyllest.

Fornøyd med prestasjonen

Seieren onsdag gjør at Chelsea ligger på andreplass i gruppen, tre poeng bak Porto.

Det betyr at de ligger godt an til å ta seg videre fra gruppespillet.

– Denne seieren var en stor lettelse. Vi hadde klart oss med uavgjort for å fortsatt ha troen på å kvalifisere oss. Så det var ingen dramatikk på 1-1. Men på det mentale planet var det viktig å snu et negativt øyeblikk. Laget var mentalt sterkt og fortsatte å kjøre på. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Chelsea-sjefen.

Lørdag venter Stoke borte for London-klubben. Der er bare seier godt nok for de regjerende mesterne og deres mye omtalte leder.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal