Mourinhos tolkning av fansens hyllest: – «Vi vil ha ham. La ham jobbe i fred»

Chelseas hardt pressede manager viste følelser under oppgjøret mot Dynamo Kiev.

SOC/ Chelsea v Dynamo Kiev - UEFA Champions League Group Stage - Group G

RØRT: José Mourinho viste sin takknemlighet da supporterne hyllet ham under kampen mot Dynamo Kiev.

Foto: Toby Melville / Reuters

Det er ikke mye som har stemt rundt José Mourinho denne sesongen. 15.plass i ligaen etter elleve kamper, en åpen konflikt med eget legeteam og bortvisning fra benken er bare noe av det den karismatiske portugiseren har fått oppmerksomhet for.

Men i onsdagens Mesterliga-oppgjør mot Dynamo Kiev fikk han en etterlenget opptur. Et nydelig frispark fra Willian sørget for 2-1-seier og tre viktige poeng.

– Et uforglemmelig øyeblikk

Men for Mourinho var det likevel et helt annet øyeblikk som gjorde sterkest inntrykk. Underveis i kampen begynte supporterne å synge portugiserens navn, og viste at de fortsatt står bak klubbens hardt pressede manager.

Britain Soccer Champions League

MED SUPPORTERNE I RYGGEN: José Mourinho har ikke msitet fansens tillit til tross for en rekke svake resultater.

Foto: Tim Ireland / Ap

Fra sidelinjen viste en rørt Mourinho tydelig at han satte pris på hyllesten.

– Det at hele stadion støttet meg i en så vanskelig tid er et uforglemmelig øyeblikk i karrieren min, innrømmet han etter kampen.

52-åringen har mottatt kritikk fra alle kanter etter de dårlige resultatene som videre har fremprovosert flere barnslige opptredner i media. Flere har spekulert i hvor lenge Chelsea kan leve med managerens oppførsel.

– Hyllesten i dag kommer etter en periode hvor resultatene ikke har vært bra. Det kommer i en periode der folk ber meg om å forsvinne. Supporterne våre leser aviser, de ser på TV, og de hører på meningene til eksperter og kommentatorer. Budskapet deres i dag var fantastisk. Det de sa i dag var: «Vi vil ha deg her. La ham jobbe. Vi vil ha ham. La ham jobbe i fred», det var fantastisk, sier Mourinho.

Mourinho takker supporterne

VIDEO: Se Jos\e Mourinho snakke om supporternes hyllest.

Fornøyd med prestasjonen

Seieren onsdag gjør at Chelsea ligger på andreplass i gruppen, tre poeng bak Porto.

Det betyr at de ligger godt an til å ta seg videre fra gruppespillet.

– Denne seieren var en stor lettelse. Vi hadde klart oss med uavgjort for å fortsatt ha troen på å kvalifisere oss. Så det var ingen dramatikk på 1-1. Men på det mentale planet var det viktig å snu et negativt øyeblikk. Laget var mentalt sterkt og fortsatte å kjøre på. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Chelsea-sjefen.

Lørdag venter Stoke borte for London-klubben. Der er bare seier godt nok for de regjerende mesterne og deres mye omtalte leder.

Siste nytt

 • Calgary-nei til OL

  Folkerøystinga i Calgary om OL i 2026 gav klart nei-fleirtal. Dei første tala viser 56,4 prosent imot og berre 43,6 prosent for at Calgary skal søke, ifølgje The Globe and Mail.

  Byen kjem derfor truleg til å trekke seg som kandidat. Stockholm og Milano/Cortina er dermed dei einaste søkjarane som står att.

  Calgary
  Foto: Jonathan Utz / AFP
 • Halden kriget seg til cupfinale

  Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag