NRK Meny
Normal

Jönsson: – Alt er perfekt

En meget selvsikker Emil Jönsson innser at han er den største favoritten på torsdagens VM-sprint.

Emil Jönsson

Emil Jönsson, her etter å ha vunnet verdenscupsprinten i Drammen søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Foran et stort pressekorps møtte de svenske sprinterne mediene for første gang tirsdag morgen under årets VM på ski i norsk idretts katedral: Toppidrettssenteret på Sognsvann.

Klarer ikke koble av

Men selv om de var fire utøvere som satt der, var det Emil Jönsson som tok seg av pratingen. Storfavoritten som har vunnet tre av de fire verdenscupsprintene han har stilt opp i denne sesongen innser at han har presset på seg torsdag.

– Jeg prøver å koble av, men det går ikke. Man tenker på traseen og på at dette blir kult. Men nå er det snart nok prating, nå vil jeg bare at dette spetakkelet skal begynne, sier en smilende og tilsynelatende meget kampklar Jönsson.

Han har, som nevnt, hatt en meget god sesong. Han forteller om hardere trening til dette mesterskapet enn noen gang, og at han er så klar som han kan bli. Alt har gått etter planen, til og med den lille sykdomsperioden nylig kom beleilig - da fikk han nødvendig hvile.

 • Hvem tror du blir sprintverdensmester? Si din mening nederst i saken!

Er i knallform

Og seieren i Drammen på søndag, der han viste blant annet Petter Northug ryggen i spurten, svekket ikke akkurat selvtilliten.

– Alt har vært perfekt, sier Jönsson til NRK.

Les videre under videovinduet!

Video Northug på tredje, Jönsson vant

Her knuser Jönsson Northug i Drammen.

Arild Monsen

Svenskenes sprinttrener Arild Monsen.

Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / Scanpix

Han får støtte av sin norske trener Arild Monsen. For selv om Jönsson aldri har vunnet gull i VM, og selv om OL i fjor ble en fiasko med exit i semifinalen - har han stor tro på eleven.

– Han er i meget god form. Han kan ikke miste formen på fire dager heller, så jeg tror dette kan gå veldig greit. Marginer kan avgjøre, som alltid i sprint, sier Monsen til NRK.

Tar imot favorittstempelet

Jönsson sier til NRK at han frykter nordmennene og russerne mest, men er innforstått med at resultatene hans gjør ham til den største favoritten torsdag.

– Det blir jevnt. Mange har vist kapasitet, og mange vil slåss. Men jeg må nok bære et visst favorittstempel, sier 26-åringen.

Frykter Gløersen/Brandsdal

Men alt presset vil han ikke ha på sine egne, brede skuldre.

– Alle nordmennene er kapable til å ta gullet i morgen, sier Jönsson til NRK.

Når trener Monsen blir bedt om å vurdere styrken hos de norske sprinterne, trekker han frem de to minst profilerte løperne.

– Anders Gløersen og Eirik Brandsdal blir veldig farlige. De er veldig flinke på slike korte oppløp som i Holmenkollen, og er i meget bra form, sier moldenseren til NRK.

Les videre under videovinduet!

Video 02ffac44-5d28-4661-8c7d-39636ff81841.jpg

Northug er ikke skremt av Jönsson.

Svensk sykdom

Mats Larsson

FORKJØLET: Mats Larsson.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / AFP

På det svenske laget går Emil Jönsson, Marcus Hellner, Teodor Peterson og Jesper Modin. Mats Larsson ble syk natt til onsdag, og ble umiddelbart sendt hjem til Sverige. Peterson går inn i hans sted.

– Dette er synd for Mats, men vi har et sterkt lag uansett. Han var meget aktuell til lagpsrinten, og er det fortsatt dersom han rekker å bli frisk, sier trener Monsen.

Sprinten starter med prologer for begge kjønn klokken 13.30 torsdag. NRKs sending begynner klokken 12.15.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal