NRK Meny
Normal

Jönsson: – Alt er perfekt

En meget selvsikker Emil Jönsson innser at han er den største favoritten på torsdagens VM-sprint.

Emil Jönsson

Emil Jönsson, her etter å ha vunnet verdenscupsprinten i Drammen søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Foran et stort pressekorps møtte de svenske sprinterne mediene for første gang tirsdag morgen under årets VM på ski i norsk idretts katedral: Toppidrettssenteret på Sognsvann.

Klarer ikke koble av

Men selv om de var fire utøvere som satt der, var det Emil Jönsson som tok seg av pratingen. Storfavoritten som har vunnet tre av de fire verdenscupsprintene han har stilt opp i denne sesongen innser at han har presset på seg torsdag.

– Jeg prøver å koble av, men det går ikke. Man tenker på traseen og på at dette blir kult. Men nå er det snart nok prating, nå vil jeg bare at dette spetakkelet skal begynne, sier en smilende og tilsynelatende meget kampklar Jönsson.

Han har, som nevnt, hatt en meget god sesong. Han forteller om hardere trening til dette mesterskapet enn noen gang, og at han er så klar som han kan bli. Alt har gått etter planen, til og med den lille sykdomsperioden nylig kom beleilig - da fikk han nødvendig hvile.

 • Hvem tror du blir sprintverdensmester? Si din mening nederst i saken!

Er i knallform

Og seieren i Drammen på søndag, der han viste blant annet Petter Northug ryggen i spurten, svekket ikke akkurat selvtilliten.

– Alt har vært perfekt, sier Jönsson til NRK.

Les videre under videovinduet!

Video Northug på tredje, Jönsson vant

Her knuser Jönsson Northug i Drammen.

Arild Monsen

Svenskenes sprinttrener Arild Monsen.

Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / Scanpix

Han får støtte av sin norske trener Arild Monsen. For selv om Jönsson aldri har vunnet gull i VM, og selv om OL i fjor ble en fiasko med exit i semifinalen - har han stor tro på eleven.

– Han er i meget god form. Han kan ikke miste formen på fire dager heller, så jeg tror dette kan gå veldig greit. Marginer kan avgjøre, som alltid i sprint, sier Monsen til NRK.

Tar imot favorittstempelet

Jönsson sier til NRK at han frykter nordmennene og russerne mest, men er innforstått med at resultatene hans gjør ham til den største favoritten torsdag.

– Det blir jevnt. Mange har vist kapasitet, og mange vil slåss. Men jeg må nok bære et visst favorittstempel, sier 26-åringen.

Frykter Gløersen/Brandsdal

Men alt presset vil han ikke ha på sine egne, brede skuldre.

– Alle nordmennene er kapable til å ta gullet i morgen, sier Jönsson til NRK.

Når trener Monsen blir bedt om å vurdere styrken hos de norske sprinterne, trekker han frem de to minst profilerte løperne.

– Anders Gløersen og Eirik Brandsdal blir veldig farlige. De er veldig flinke på slike korte oppløp som i Holmenkollen, og er i meget bra form, sier moldenseren til NRK.

Les videre under videovinduet!

Video 02ffac44-5d28-4661-8c7d-39636ff81841.jpg

Northug er ikke skremt av Jönsson.

Svensk sykdom

Mats Larsson

FORKJØLET: Mats Larsson.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / AFP

På det svenske laget går Emil Jönsson, Marcus Hellner, Teodor Peterson og Jesper Modin. Mats Larsson ble syk natt til onsdag, og ble umiddelbart sendt hjem til Sverige. Peterson går inn i hans sted.

– Dette er synd for Mats, men vi har et sterkt lag uansett. Han var meget aktuell til lagpsrinten, og er det fortsatt dersom han rekker å bli frisk, sier trener Monsen.

Sprinten starter med prologer for begge kjønn klokken 13.30 torsdag. NRKs sending begynner klokken 12.15.

Siste nytt

 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal