NRK Meny
Normal

Jönsson om Northug: – Aldri vært bekymret

En av Petter Northugs argeste rivaler, svenske Emil Jönsson, var aldri i tvil om at nordmannen ville komme til enighet med skiforbundet.

Northug og Jönsson

RIVALER: Petter Northug (t.v.) og Emil Jönsson har vært blant verdens beste spurtere i flere år. Svensken tror Northug blir vanskelig å slå nå som han endelig har signert med landslaget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg har aldri vært bekymret for at Petter ikke skulle være med til Falun-VM. Jeg er sikker på at hverken han eller skiforbundet ville risikere å misse et mesterskap i Sverige, sier Jönsson til NRK.no.

Den svenske spurtkanonen har fulgt utviklingen i Northug-saken tett den siste uka.

Natt til søndag, bare minutter før tidsfristen til skiforbundet utløp, satte Northug pennen på papiret og undertegnet avtalen som binder ham til landslaget fra og med 24. november og ut sesongen.

Det betyr at Northug får gå både verdenscup og ski-VM i Falun til vinteren, som det lenge var langt fra sikkert at ville skje.

Avtalen betyr imidlertid også at Northug frasier seg retten til å markedsføre sin egen hovedsponsor Coop, som er en direkte konkurrent av skiforbundets egne sponsorer, gjennom langrennssesongen.

– Nå kan jeg fokusere fullt og helt på oppkjøringen til verdenscupen og VM. Dette blir bra – svenskene kan glede seg, sier Petter Northug i en uttalelse sendt til NRK etter at avtalen var i boks sent lørdag kveld.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Emil Jönsson og Northug

Emil Jönsson blir en av Petter Northugs tøffeste motstandere på sprinten i Falun-VM. Her hilser de på hverandre etter en prolog av minitouren i Falun i 2011.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Tror Petter vil hevde seg

Jönsson, som har hatt flere durabelige spurtoppgjør mot nordmannen de siste årene, tror Northug vil hevde seg i Falun.

– Petter er en av mange som kommer til å gå fort i Falun. Om han er den som går fortest vet vi først i februar, sier Jönsson.

Ski-VM i Falun starter torsdag 19. februar og varer til søndag 1. mars. Petter Northug er tittelforsvarer på 15 km fristil og i stafett for Norge.

Norges skiforbund har varslet at de vil møte pressen på Gardermoen kl 13.00 søndag for å kommentere Northug-avtalen ytterligere.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal