«Tråkigt och olyckligt för alla»

Petter Northugs svenske rival Emil Jönsson synes det er trist at han ikke får møte Petter Northug i verdenscupen til vinteren.

Northug

SÅ VAR DE BARE TO: Marcus Hellner og Emil Jönsson har hatt mange dueller med Petter Northug. Det blir det ingenting av kommende vinter.

Foto: Sandberg, Fredrik / NTB scanpix

Mandag kom nyheten om at Norges skiforbunds tålmodighet med Petter Northug er slutt. Ledelsen har bestemt at Petter Northug ikke får gå verdenscup til vinteren.

At verdens beste skiløper de siste ti årene ikke får konkurrere på høyeste nivå, slår naturligvis ned som en bombe hos rivalene i utlandet.

– Veldig trist og uheldig

Verdensmesteren på 15 kilometer fra Falun, Johan Olsson, har omtalt Petter Northug i svært rosende ordelag en rekke ganger. Han skal selv gå langløp til vinteren, og synes i så måte det er flott om Northug også skal det.

– Det er jo kjempekult! Han er hjertelig velkommen til Ski Classics isteden, sier han til SVT.

Olsson synes det hele minner om fjorårets forhandlinger, og tror ikke dette er det siste vi hører om saken.

– Jeg tror ikke man skal legge altfor stor vekt på dette. Det er september og to måneder til sesongstart. Står han ikke på startstreken i første verdenscuprenn, da begynner det å haste litt.

Tror det løser seg

Svenske Emil Jönsson kommenterer det slik i en sms til NRK:

«Jeg er på jakt ... Men om det blir slik at Petter ikke får gå, så er det veldig trist og uheldig for alle.»

Han understreker at han ikke kjenner detaljene i diskusjonen, og at han ikke vet hvem sin feil det er at Northug plasseres på sidelinja.

«Men jeg og alle andre på det svenske laget vil såklart at Petter, som alle andre i toppen, er med og konkurrerer.»

Jönsson føler seg samtidig ikke sikker på at siste ord er sagt:

«Om jeg skal tippe, så tror jeg denne suppa løser seg til slutt. Vore jäklig trist annars,» skriver Jönsson til NRK.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Positiv B-prøve for EM-gullvinner

  Svenske Robert Fsihas B-prøve var også positiv. Svensken tok EM-gull i terrengløp i desember, men i februar ble han tatt i doping. Testen ble gjort i Addis Abeba, Etiopia, 13 dager før han tok gullet.

  Fshia ønsker ikke å kommentere saken, ifølge SVT.

  Terrengløp-EM
  Foto: Pedro Rocha / NTB scanpix
 • Riise og datteren til sykehus

  John Arne Riise og hans 19 år gamle datter er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Ålesund natt til onsdag, bekrefter John Arne Riises manager Erland Bakke overfor Dagbladet.

  – Han kjørte sin datter Ariana hjem til Ålesund. Rett før ankomst var det en hindring i veibanen som medførte at John Arne Riise svingte raskt til venstre og kolliderte med autovernet, skrev Bakke i en epost til avisen.

  Begge ble tatt med til sykehus for rutinemessig kontroll, men skal etter forholdene ha det bra, ifølge manageren Bakke.

  Riise
  Foto: Mariam Butt
 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal