Norges raskeste ser ingen grenser – vil løpe like fort som Usain Bolt

ELVERUM (NRK): Jonathan Quarcoo (20) overrasket alle med VM-plass på 200 meter. Selv mener han det er mulig å begå adskillig større overraskelser.

Jonathan Quarcoo

VIL TIL TOPPS: Jonathan Quarcoo er godt kjent med det øverste trinnet på seierspallen på Terningmoen, men sikter mot toppen av paller på adskillig større arenaer.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Norges raskeste mann sitter øverst på en seierspall på Terningmoen. Det er knapt to timer siden han kom hjem til Elverum fra U23-EM i Polen.

Sekken hans ligger litt bortenfor på tartandekket. I den ligger en bronsemedalje fra 100-meteren. Men det største utbyttet fra EM-turen var uten tvil en VM-plass på 200-meter.

Jonathan Quarcoo

BRONSEGUTT: Bronse på 100-meter gikk kanskje på bekostning av gull på 200-meter i U23-EM. Men at tiden i semifinalen holdt til VM-plass teller som mer enn et plaster på såret.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det skulle ha vært Jonathan Quarcoos første feriedag. I stedet er det starten på veien mot London.

– Det var et lite hårete mål jeg hadde før sesongen. Å innfri er veldig gøy, sier han til NRK.

Bolts siste, Quarcoos første

Har du ikke hørt om Jonathan Quarcoo før, er du neppe alene. Han har riktig nok vært Norges udiskutabelt raskeste mann i hele 2017, i Jaysuma Ndures skadefravær.

Men det er de ferske personlige rekordene – 10,26 på 100-meter og 20,39 på 200-meter – som virkelig bekrefter at han har potensial til å bli Norges neste sprintstjerne, på nivå med Geir Moen (10,08/20,17) og Ndure (9,99/19,89).

Czech Republic Golden Spike

TIDENES RASKESTE: Usain Bolt løper sitt siste mesterskap i London i august.

Foto: Petr David Josek / AP

Det er så høyt han sikter, eller til og med enda høyere.

Quarcoo VM-debuterer i Usain Bolts siste mesterskap. Det norske talentet velger å tro at han i løpet av sin karriere kan løpe like fort som tidenes raskeste (9,58/19,19).

– Må ha hårete mål

– Ja, jeg ser ingen grunn til at det ikke skulle være mulig, det gjør jeg ikke, sier han.

– Er det det som er målet?

– Jeg har ikke tenkt noe særlig på verdensrekord, men jeg løper jo for å bli så god som mulig, og da får vi se hvor langt det går, sier Quarcoo.

Derfor setter han ikke europatoppen som mål. Han sikter mot verdenstoppen.

– Man må ha noen hårete mål, fastslår med et smil.

Jonathan Quarcoo

RESTITUSJON: Mandag jogget Jonathan Quarcoo U23-EM ut av beina. Nå starter spurten mot VM i London.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Rodal tror påQuarcoo

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal – som selv viste at det er mulig for norske løpere å nå toppen med OL-gullet på 800 meter i 1996 – mener det er helt riktig av Quarcoo å sikte høyt.

– Jeg tror ikke han skal lage seg noen som helst begrensninger i forhold til å bli en sprinter på finalenivå både i VM og OL, det har Jonathan potensial til hvis han fortsetter den fine utviklinga. Det skal ikke så mye til i resultatforbedring, selv om det er mye og hardt arbeid som å legges ned, sa Rodal allerede før suksessen i U23-EM.

2017-målene er allerede innfridd, med medalje i U23-EM og VM-billett. Når trener Mette Karin Ninive er tilbake i Elverum (hun måtte vente på et senere fly enn eleven), legges den kortsiktige planen fram mot verdensmesterskapet i august.

Siste nytt

 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

 • Annullering skapte VAR-forvirring

  West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

  Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

  Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

  Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

  Målet forble dermed annullert.

  West Bromwich Albion's Senegalese striker Mbaye Diagne (C) heads past Southampton's English goalkeeper Fraser Forster (L)
  Foto: Michael Steele / AFP
 • Jarstein på bedringens vei

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er i bedring etter å ha vært koronasyk. Hvordan fotballprofilen ble smittet er helt uvisst.

  Det opplyser landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

  – Han har vært litt sykere enn mange andre som har fått lette symptomer. Men nå er han på bedringens vei, sier han til avisen.

  Jarstein avga positiv virustest etter at han returnerte til klubblaget Hertha Berlin i kjølvannet av den siste landslagssamlingen.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres

Sendeplan

Kl. Program Kanal