NRK Meny
Normal

Carlsen takket for seg: – Jeg har hatt det utrolig gøy

Kvinnenes fellesstart i Khanty-Mansijsk ble Jon Herwig Carlsens (74) siste renn som NRK-kommentator. Søndag takket han for seg på direkten.

Video Jon Herwig Carlsen takker for seg

VIDEO: Jon Herwig Carlsen takket for seg på direkten.

Mange hadde forventet at den folkekjære kommentatoren skulle runde av med en limerick, men istedet takket en alvorspreget Carlsen seerne for følget.

– Jeg vil gjerne takke for meg. Jeg har hatt det utrolig gøy gjennom alle disse årene, og jeg håper at dere andre også har hatt det gøy, sa den populære NRK-veteranen da han loste Berger inn til mål i sesongens siste verdenscuprenn.

– Bal'shoye spaseeba (Большое спасибо), tusen takk for meg, rundet han av på klingende russisk.

Send din hilsen til Carlsen nederst i saken!

Takket seerne

Tora Berger avsluttet årets verdenscupsesong med en 2. plass på søndagens fellesstart. Darja Domratsjeva fra Hviterussland ble for sterk for lesjaværingen.

Dette ble også Jon Herwig Carlsens aller siste renn som kommentator.

– Takk til seerne og takk til de aktive, dere er tross alt hovedpersonene. Takk til alle kolleger og venner, sa han blant annet under sendingen.

Stemningen i kommentatorbua var tydelig preget av at det var veteranens siste sending.

– Det har vært en stor ære å sitte sammen med deg i kommentatorbua i fire år, sa kommentatorkollega Andreas Stabrun Smith, som tok over som skiskytterkommentator da Kjell Kristian Rike døde.

Sammen med Ola Lunde har han og Carlsen utgjort NRKs kommentator-team på TV de siste årene.

– Han kan gjøre alt

Carlsen debuterte som skiskytterkommentator under et mesteskap i OL i Innsbruck i 1976, og høsten etter ble han satt i tospann med Kjell Kristian Rike i en skiskytterlandskamp mellom Norge og Sovjetunionen.

Carlsen har imidlertid vært sportskommentator i NRK siden 1967, og har vært blant Norges mest populære TV-personligheter gjennom hele sin karriere.

Nå er det imidlertid slutt på limericks og kommentatortilværelsen i NRK.

– Han har vært svært anvendelig. Han har kunnet gjøre alt, og ingen jobb har vært for liten. Han har tatt med seg den samme profesjonaliteten i alt han har gjort, sier kollega Arne Scheie.

– Det blir utfordrende å finne en kommentatorkabal i skiskyting som gjør at savnet etter Carlsen blir minst mulig, kommenterer sportssjef i NRK, Rune Haug.

Seier til Domratsjeva og sammenlagtseier til Neuner

Domratsjeva vant søndagens renn ti sekunder foran Berger.

Den norske skiskytterstjernen, som fylte 31 år søndag, måtte legge hviterusseren bak seg om hun skulle fått med trofeet hjem.

Magdalena Neuner fra Tyskland ble nummer seks, slått med nesten et minutt, men hun sikret seieren i verdenscupen totalt foran Domratsjeva.

Video Limerick-hyllest til Jon Herwig Carlsen

VIDEO: Se limerick-hyllesten til Jon Herwig Carlsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd