Hopp til innhold

Carlsen takket for seg: – Jeg har hatt det utrolig gøy

Kvinnenes fellesstart i Khanty-Mansijsk ble Jon Herwig Carlsens (74) siste renn som NRK-kommentator. Søndag takket han for seg på direkten.

Video Jon Herwig Carlsen takker for seg

VIDEO: Jon Herwig Carlsen takket for seg på direkten.

Mange hadde forventet at den folkekjære kommentatoren skulle runde av med en limerick, men istedet takket en alvorspreget Carlsen seerne for følget.

– Jeg vil gjerne takke for meg. Jeg har hatt det utrolig gøy gjennom alle disse årene, og jeg håper at dere andre også har hatt det gøy, sa den populære NRK-veteranen da han loste Berger inn til mål i sesongens siste verdenscuprenn.

– Bal'shoye spaseeba (Большое спасибо), tusen takk for meg, rundet han av på klingende russisk.

Send din hilsen til Carlsen nederst i saken!

Takket seerne

Tora Berger avsluttet årets verdenscupsesong med en 2. plass på søndagens fellesstart. Darja Domratsjeva fra Hviterussland ble for sterk for lesjaværingen.

Dette ble også Jon Herwig Carlsens aller siste renn som kommentator.

– Takk til seerne og takk til de aktive, dere er tross alt hovedpersonene. Takk til alle kolleger og venner, sa han blant annet under sendingen.

Stemningen i kommentatorbua var tydelig preget av at det var veteranens siste sending.

– Det har vært en stor ære å sitte sammen med deg i kommentatorbua i fire år, sa kommentatorkollega Andreas Stabrun Smith, som tok over som skiskytterkommentator da Kjell Kristian Rike døde.

Sammen med Ola Lunde har han og Carlsen utgjort NRKs kommentator-team på TV de siste årene.

– Han kan gjøre alt

Carlsen debuterte som skiskytterkommentator under et mesteskap i OL i Innsbruck i 1976, og høsten etter ble han satt i tospann med Kjell Kristian Rike i en skiskytterlandskamp mellom Norge og Sovjetunionen.

Carlsen har imidlertid vært sportskommentator i NRK siden 1967, og har vært blant Norges mest populære TV-personligheter gjennom hele sin karriere.

Nå er det imidlertid slutt på limericks og kommentatortilværelsen i NRK.

– Han har vært svært anvendelig. Han har kunnet gjøre alt, og ingen jobb har vært for liten. Han har tatt med seg den samme profesjonaliteten i alt han har gjort, sier kollega Arne Scheie.

– Det blir utfordrende å finne en kommentatorkabal i skiskyting som gjør at savnet etter Carlsen blir minst mulig, kommenterer sportssjef i NRK, Rune Haug.

Seier til Domratsjeva og sammenlagtseier til Neuner

Domratsjeva vant søndagens renn ti sekunder foran Berger.

Den norske skiskytterstjernen, som fylte 31 år søndag, måtte legge hviterusseren bak seg om hun skulle fått med trofeet hjem.

Magdalena Neuner fra Tyskland ble nummer seks, slått med nesten et minutt, men hun sikret seieren i verdenscupen totalt foran Domratsjeva.

Video Limerick-hyllest til Jon Herwig Carlsen

VIDEO: Se limerick-hyllesten til Jon Herwig Carlsen.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal