NRK Meny
Normal

Johnsrud Sundby på pallen i sprint: – Dette var sinnsykt gøy!

Martin Johnsrud Sundby imponerte stort og gikk inn til tredjeplass på sprinten i Oberhof. Dermed slo han Petter Northug og mange av sammenlagtkandidatene.

Det var svenske Calle Halfvarsson som stakk av med seieren i sprintfinalen, mens Martin Johnsrud Sunby kom på tredjeplass.

Martin Johnsrud Sundby (29) gikk videre på tid både i kvart- og semifinalen. Så klinte han til og ble nummer tre i finalen.

– Dette var sinnsykt gøy! smiler 29-åringen til NRK.

Snøen som lavet ned i Oberhof gjorde forholdene tunge i den smale sprinttraseen. Det passet distanseløper Johnsrud Sundby perfekt.

– Jeg hadde kjempeflaks med forholdene. Jeg hadde værgudene på min side og gode ski. Alt var på min side i dag, sier langrensesset.

Falt i prologen

Han kunne imidlertid ikke gjøre noe med Calle Halvarsson fra Sverige, som vant sprinten foran italienske Federico Pellegrino.

– Formen er bra nå. Å bli nummer tre etter å ha gått videre som «lucky loser» to ganger, det er jeg fornøyd med, sier Johnsrud Sundby.

Dagen kunne imidlertid blitt ødelagt allerede etter ett minutt av prologen. En klønete Johnsrud Sundby mistet balansen i en nedoverbakke og falt på rumpa.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Martin Johnsrud Sundby havnet på baken i sprintprologen i Oberhof. Til tross for fallet kom langrennsesset seg videre til kvartfinalen.

Martin Johnsrud Sundby havnet på baken i sprintprologen i Oberhof. Til tross for fallet kom langrennsesset seg videre til kvartfinalen.

– Det var ingen god start. Jeg var sikker på at dagen var ferdig, sier 29-åringen.

Til tross for fallet kvalifiserte han seg som 26. mann på prologen.

– Jeg hadde griseflaks, smiler Johnsrud Sundby.

Slo Northug

Northug

Petter Northug fikk det ikke til å stemme i finalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Med tredjeplassen på sprinten tjente 29-åringen, som ligger på en femteplass i sammendraget, nyttige bonussekunder på sine største sammenlagtrivaler.

Deriblant Petter Northug, som endte helt sist i finalen.

– Jeg havnet bakerst, så da var det bare å ta det med ro, sier Northug til NRK.

Skistjernen virket heller sliten da han passerte mållinjen 32,3 sekunder bak vinneren Halvarsson.

– Jeg håper på progresjon utover i touren. Det er bra for meg å få gå konkurranser og at jeg får god matching.

Tirsdag venter nok en sprint, også den i fri teknikk.

– Jeg tror ikke jeg har så mye gå på med der heller, sier Northug.

Finn Haagen Krogh ble nummer 29, mens Chris Jespersen valgte å droppe kvartfinalen til fordel for hvile. Dermed ble han nummer 30.

Tord Asle Gjerdalen, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Didrik Tønseth havnet utenfor topp 30.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal