NRK Meny

– En enorm nedtur, men jeg takler det

– Det er klart det var en enorm skuffelse å sitte hjemme og se på VM, men sånt skjer, oppsummerte en oppgitt Martin Johnsrud Sundby fredag.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby synes skuffelsen i Sotsji var verre enn å miste VM.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Jeg fikk influensa, jeg tror halve Oslo hadde det på samme tid. De fleste menneskene som bodde i mitt område slet med det samme. Det er uflaks og drita kjedelig, men tror ikke jeg skal lese så mye mer ut av det, sa Martin Johnsrud Sundby da han møtte pressen før helgas femmil i Holmenkollen.

Johnsrud Sundby har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt, men spørsmålene dreide seg i stor grad om sykdommen som ødela VM for ham.

Martin Johnsrud Sundby herjet med verdenseliten i omtrent alt han stilte opp i fra sesongåpningen fram til Tour de Ski var over.

Men da VM i Falun kom satt Martin Johnsrud Sundby hjemme med influensa.

Verre å underprestere

Sundby i Sotsji

Skuffelsen over fjerdeplassen i Sotsji var verre enn sykdom for Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Nå har det gått snart to uker siden han fikk karret seg til Falun og deltatt på VMs siste dag. Da ble det en 11. plass. Ikke helt det Sundby hadde håpet på da han trente knallhardt gjennom sommeren og høsten.

Allikevel gir han inntrykk av at synes det er lettere å takle sykdom enn å mislykkes med optimale forberedelser.

– Hadde jeg dratt til VM og underprestert i fire konkurranser, så hadde det blitt et enormt antiklimaks, men nå måtte jeg se det fra sofaen. Det var en enorm nedtur, men jeg takler det, sier han.

Johnsrud Sundby viser blant annet til Sotsji, der han ble nummer fire på femmila, bak den russiske trioen Aleksandr Legkov, Maksim Vylegsjanin og Ilia Chernousov.

– I Sotsji så var jeg i bra form og ble nummer fire, og det var en enorm nedtur. I Falun så var jeg verken i form eller til stede, så det blir en helt annen type skuffelse og utfordringer å takle. Femmila i Falun visste jeg at jeg hadde en ørliten mulighet til å leve på overskuddet. Det holdt ikke, og jeg var godt forberedt på det og, forklarer han.

Snart ny sesong

Johnsrud Sundby snakket rolig og fattet gjennom pressetreffet før helga i Holmenkollen, og forklarte blant annet at han med unntak av VM er godt fornøyd med sesongen.

Det gir ham stor motivasjon foran sesongavslutningen i helga. Motivasjon finner han også i at han de siste tre årene har vært på pallen i femmila, men han mangler fortsatt sin første seier.

– I morgen lever jeg på at jeg skal legge meg noen måneder med gul trøye, og det er jeg godt fornøyd med. Jeg skal feire det, og så er det ikke mange dagene før jeg skal i gang og tenke på en ny sesong, smilte han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund
Etter kamp