John Northug: – Petter vil prioritere langløp

HARSTAD/OSLO (NRK): John Northug gikk i dag langt i å skrinlegge håpet om at Petter Northug skal delta i verdenscupen neste år.

Torsdag starter NM på ski del to i Harstad, med mange spennende konkurranser på programmet.

John Northug sier rett ut at Petter Northug trolig kommer til å prioritere langløp neste sesong.

Kontroversene rundt Petter Northugs Coop-avtale har vært mange, og samtalene rundt hva som skal skje neste sesong har allerede begynt.

Skitinget har varslet at de ikke ønsker en ny situasjon som i årets sesong, der Petter Northug fikk dispensasjon fra reglene, og kunne reklamere for sin egen sponsor Coop gjennom hele sommeren.

En undersøkelse NRK har gjort, viser at langrennsnorge trolig ikke er så samlet rundt avtalen som de tidligere har gitt uttrykk for. Men Norges skiforbund ønsker å stå på sitt, også fordi de er redde for en smitteeffekt dersom de stadig gjør unntak for Northug.

– Derfor han prøver seg

Petter Northug

Petter Northug gikk inn til NM-gull på lagsprinten sammen med Tomas Northug torsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter å ha sett Petter Northug gå inn til dagens gull på lagsprinten i NM sammen med broren Tomas, ga John Northug en klar indikasjon på at Northug neste sesong vil prioritere langløp framfor verdenscup.

– Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg, sa John Northug, etter å ha fortalt at Petter Northug skal gå flere turløp resten av sesongen.

VM-kongen dropper blant annet femmila i NM for å delta i Årefjällsloppet i stedet.

Med det så sender han et kraftig skremmeskudd inn i landslagsmiljøet, som selvsagt ønsker å se sin største stjerne i verdenscupen også neste sesong.

– Glad den saken ikke er på mitt bord

At Petter Northug nå forbereder seg på å gå langløp neste sesong kan ikke tolkes positivt for langrennslandslaget.

– Nå har det ikke vært noen store diskusjoner, om det fordi det er så mye som skjedd, men han ønsker å prøve dette, for det er en ny type konkurranse som man må lære på et vis, og derfor går han en del av dem nå, sier John Northug.

Petter Northug selv spøkte vekk spørsmålet fra NRKs reporter, men landslagssjef Vidar Løfshus håper Northug fortsetter på landslaget.

– Vi får se hva de kommer frem til, men jeg er glad den saken ikke ligger på min pult, men Skistyret sin pult, sa landslagssjef Vidar Løfshus.

Siste nytt

 • Chelsea – Watford stanset

  Premier League-kampen mellom Chelsea og Watford er stanset etter at tilskuer skal ha fått et illebefinnende på tribunen.

  Kampen hadde vært i underkant av et kvarter da spillerne ble sendt i garderoben. Stillingen var da 0-0.

  Premier League - Watford v Chelsea
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Elverum-tap i siste sekund

  Elverum hadde alle sjanser til å ta et nytt steg mot cupspillet i mesterligaen, men Mesjkov Brest vant 33-32 med scoring i tomt bur i kampens siste sekund.

  Det ble en tung slutt på en kamp der Emil Imsgard storspilte i målet og så ut til å hjelpe Elverum til høstens fjerde seier i mesterligaen. Elverum hadde sjansen i siste angrep, og med en spiller utvist tok de ut Imsgard for en ekstra angriper.

  Eric Johansson tok det siste skuddet, men det ble reddet av keeper på målstreken, og Ivan Maskevitsj kunne kaste ballen over hele banen og i det tomme målet.

  Mesterligaen håndball: Elverum - Montpellier (37-30)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • WTA dropper turneringer i Kina

  Kvinnenes tennisforbund (WTA) vil ikke arrangere tennisturneringer i Kina eller Hongkong. Det er på grunn av situasjonen til Peng Shuai, opplyser WTA.

  2. november la 35-åringen ut en melding på Weibo, kinesernes svar på Twitter. Der anklaget hun Kinas tidligere visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep for ti år siden.

  Etter den tid ble hun ikke sett offentlig før hun dukket opp på en tennisturnering for ungdom i Beijing over tre uker senere.

  I etterkant har blant annet EU krevd at Kina framlegger sikre bevis på at Peng har det bra.

  WTA-direktør Steve Simon sier de ikke ønsker å be deres utøvere spille i Kina.

  – Jeg kan ikke skjønne hvordan jeg kan be våre idrettsutøvere om å konkurrere der når Peng Shuai ikke har lov til å kommunisere fritt og tilsynelatende er blitt presset til å motsi påstanden sin om seksuelle overgrep, skriver Simon.

  – Gitt situasjonen vi er i nå, er jeg også veldig bekymret for risikoen som våre spillere og ansatte kan møte hvis vi skulle avholdt turneringer i Kina i 2022.

  Peng Shuai
  Foto: STR / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal