NRK Meny
Normal

- Dette drømte jeg om i går

John Kristian Dahl var i særklasse best i den klassiske langrennssprinten i Kuusamo fredag. Ola Vigen Hattestad ble nummer fire.

Video Dahl vant sprinten i Kuusamo

John Kristian Dahl cruiset til sprintseier i Finland

Han ledet fra start til mål og tok sin første internasjonale seier i klassisk med klar margin.

- Jeg drømte om dette i går, men trodde ikke jeg skulle ta seieren i dag. Det var en kald og tøff dag på jobb, men det var veldig gøy vinne. Det var høy fart fra start, og jeg liker å være i front fra start.

- Hvis noe skjer bak der, er du ferdig. Jeg går i morgen om det ikke blir kaldere. Dette er nesten hjemmebane for meg, foreldre mine er her og jeg har venner her som heier på meg, sier Dahl etter seieren.

Video: - Dette drømte jeg om i går

Video John Kristian Dahl etter seieren i sprint

Var aldri truet

John Kristian Dahl går i mål i langrennssprint

John Kristian Dahl var knusende overlegen på sprinten

Foto: NRK

Inn på stadion seg han bare fra, og var 1,7 sekunder foran kasakhstaneren Alexej Poltaranin i mål. Sami Jauhovärvi tok tredjeplassen.

Men seieren kommer han aldri til å få registrert. Ettersom dette er en tour, blir bare sammenlagtvinneren godskrevet en verdenscupseier. Dahl får derfor bare halv poengutdeling i v-cupen for dagens seier - 50 poeng.

Rett før OL i Vancouver tok han sit første v-cup-seier, men ble vraket likevel.

Brakk staven

Ola Vigen Hattestad brakk staven i starten og klarte aldri å være med i tetkampen. Han endte på fjerdeplass, og klarte dermed ikke å vinne sin tredje strake seier i Kuusamo.

Dahl og Hattestad var de to eneste nordmennene som hadde gått videre fra prologen. Men både i kvartfinalen og semifinalen var de suverene og vant sine heat.

Både Dahl og Hattestad sa for noen dager siden at de reiser hjem etter dagens sprint. Men nå har Dahl ombestemt seg, og går den klassiske 15-kilometeren lørdag. Søndagens skøyterenn står han imidlertid over, dermed kommer han ikke til å få sammenlagt-poeng i verdenscupen denne helga.

Dahl og Hattestad var misfornøyde med tour-opplegget, og ønsket ikke å gå de to distanserennene i mini-touren lørdag og søndag.

Seier også til Bjørgen

Noen minutter tidligere hadde Marit Bjørgen vunnet kvinnenes sprint.

Bjørgen leder minitouren. Etter bonus-sekundene har hun Majdic 8,8 sekunder bak seg foran lørdagen. Uhrenholdt Jacobsen (18,6 sek), Kalla (20,3 sek) og Kowalczyk (28,5 sek) er navn å merke seg i fortsettelsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
Rosenborg om kampen mot Ajax
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport