NRK Meny
Normal

John Arne Riise legger opp på dagen: – Det stopper her

John Arne Riise sier opp kontrakten med Aalesund. Det bekrefter han på bloggen sin mandag formiddag.

John Arne Riise

GIR SEG: Riise har bestemt seg for ikke å fullføre kontrakten med Aalesund.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tidligere mesterliga-vinner og mannen med flest landskamper for Norge, John Arne Riise, har bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla.

I et innlegg på bloggen sin forklarer han hvorfor han har tatt avgjørelsen om å gi seg i klubben.

– Min indre, hemmelige målsetting var å spille fotball på norsk toppnivå til jeg ble 40. Men sånn blir det ikke. Det stopper her, skriver Riise og forklarer videre:

– Den siste tiden har det vokst frem en helt NY følelse i meg: Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk NOK til å kjøre løpet på toppnivå. Denne kroppen – og dette hodet – har vært gjennom veldig mye de siste 20 årene. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig. Og når jeg først har sett meg i speilet og innrømmet akkurat det for meg selv, må jeg ta steget helt ut.

Se pressekonferanse med Riise fra klokken 12. (Artikkelen fortsetter under videovinduet).

Direkte fra pressekonferanse med John Arne Riise på Color Line Stadion i Ålesund.

Føler han sviktet broren

På grunn av en avtale med Betsson lot overgangen til Aalesund vente på seg, men rett før årets sesong ble sparket i gang ble han klar for klubben. Riise har kun spilt seks kamper for Aalesund denne sesongen.

Jeg beklager. Spesielt overfor laget, for hele klubben og for alle supporterne, skriver Riise.

Etter et mislykket opphold i India ønsket storebror Riise å avslutte karrieren med lillebror Bjørn Helge. Videre skriver han at han har snakket med alle involverte i klubben. Tøffest var det å fortelle nyheten til sin bror.

To blad Riise

BRØDRE: John Arne Riise hadde et sterkt ønske om å avslutte karrièren sammen med broren, Bjørn Helge. Det fikk han også.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– ​Lillebroren min er den aller største og viktigste grunnen til at jeg kom hjem for å spille med den oransje drakta. Ingen aner hvor store forventninger han og jeg har hatt til denne tiden sammen. Da jeg ringte for å fortelle det, føltes det som jeg svikta han grovt. Å forklare han at jeg ikke lenger skulle trene og spille med han, var helt jævlig. Bjørn Helge er min aller nærmeste kompis så han har jo skjønt at jeg ikke har vært på topp. Men likevel prøvde han å overtale meg til å fortsette. Han var lei seg da han skjønte at jeg ikke kunne overtales. Men samtidig støttet han den tunge avgjørelsen og var glad for at jeg blir boende i byen.

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, mener Riises karriere er en av de aller største i norsk fotballsammenheng. Samtidig forstår hun at han slutter hvis ikke motivasjonen er der.

– Jeg hadde håpet vi fikk se han utover høsten, men når han ikke har den gløden så er det bare å slutte. Da er det ikke noe å lure på, sier Klaveness.

Også i sosiale medier hylles Riise for sin karriere.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Les også: Slik var Riises karriere.

Turbulent karriere

Riise har gjennom sin karriere kommet i søkelyset for en rekke spesielle hendelser. Blant annet kan vi nevne de berømte «slagene i Drammen» og da han ble slått med en golfkølle av lagkamerat Craig Bellamy.

Fra arkivet: Her er de største Riise-snakkisene

Men Riise har også vært med på mye stort som fotballspiller. Mesterligatriumfen med Liverpool i 2005 er kanskje den mest kjente triumfen, men 35-åringen har også vært ligamester i Frankrike og cupmester i England i løpet av sin karriere.

– Han har prestert i internasjonale toppklubber over kanskje lengst tid. Han spilte fast i Liverpool. Han er helt der oppe, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness.

I tillegg har Riise 110 landskamper for Norge. Ingen andre menn har spilt med flagget på brystet like mange ganger.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal