NRK Meny
Normal

John Arne Riise legger opp på dagen: – Det stopper her

John Arne Riise sier opp kontrakten med Aalesund. Det bekrefter han på bloggen sin mandag formiddag.

John Arne Riise

GIR SEG: Riise har bestemt seg for ikke å fullføre kontrakten med Aalesund.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tidligere mesterliga-vinner og mannen med flest landskamper for Norge, John Arne Riise, har bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla.

I et innlegg på bloggen sin forklarer han hvorfor han har tatt avgjørelsen om å gi seg i klubben.

– Min indre, hemmelige målsetting var å spille fotball på norsk toppnivå til jeg ble 40. Men sånn blir det ikke. Det stopper her, skriver Riise og forklarer videre:

– Den siste tiden har det vokst frem en helt NY følelse i meg: Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk NOK til å kjøre løpet på toppnivå. Denne kroppen – og dette hodet – har vært gjennom veldig mye de siste 20 årene. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig. Og når jeg først har sett meg i speilet og innrømmet akkurat det for meg selv, må jeg ta steget helt ut.

Se pressekonferanse med Riise fra klokken 12. (Artikkelen fortsetter under videovinduet).

Direkte fra pressekonferanse med John Arne Riise på Color Line Stadion i Ålesund.

Føler han sviktet broren

På grunn av en avtale med Betsson lot overgangen til Aalesund vente på seg, men rett før årets sesong ble sparket i gang ble han klar for klubben. Riise har kun spilt seks kamper for Aalesund denne sesongen.

Jeg beklager. Spesielt overfor laget, for hele klubben og for alle supporterne, skriver Riise.

Etter et mislykket opphold i India ønsket storebror Riise å avslutte karrieren med lillebror Bjørn Helge. Videre skriver han at han har snakket med alle involverte i klubben. Tøffest var det å fortelle nyheten til sin bror.

To blad Riise

BRØDRE: John Arne Riise hadde et sterkt ønske om å avslutte karrièren sammen med broren, Bjørn Helge. Det fikk han også.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– ​Lillebroren min er den aller største og viktigste grunnen til at jeg kom hjem for å spille med den oransje drakta. Ingen aner hvor store forventninger han og jeg har hatt til denne tiden sammen. Da jeg ringte for å fortelle det, føltes det som jeg svikta han grovt. Å forklare han at jeg ikke lenger skulle trene og spille med han, var helt jævlig. Bjørn Helge er min aller nærmeste kompis så han har jo skjønt at jeg ikke har vært på topp. Men likevel prøvde han å overtale meg til å fortsette. Han var lei seg da han skjønte at jeg ikke kunne overtales. Men samtidig støttet han den tunge avgjørelsen og var glad for at jeg blir boende i byen.

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, mener Riises karriere er en av de aller største i norsk fotballsammenheng. Samtidig forstår hun at han slutter hvis ikke motivasjonen er der.

– Jeg hadde håpet vi fikk se han utover høsten, men når han ikke har den gløden så er det bare å slutte. Da er det ikke noe å lure på, sier Klaveness.

Også i sosiale medier hylles Riise for sin karriere.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Les også: Slik var Riises karriere.

Turbulent karriere

Riise har gjennom sin karriere kommet i søkelyset for en rekke spesielle hendelser. Blant annet kan vi nevne de berømte «slagene i Drammen» og da han ble slått med en golfkølle av lagkamerat Craig Bellamy.

Fra arkivet: Her er de største Riise-snakkisene

Men Riise har også vært med på mye stort som fotballspiller. Mesterligatriumfen med Liverpool i 2005 er kanskje den mest kjente triumfen, men 35-åringen har også vært ligamester i Frankrike og cupmester i England i løpet av sin karriere.

– Han har prestert i internasjonale toppklubber over kanskje lengst tid. Han spilte fast i Liverpool. Han er helt der oppe, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness.

I tillegg har Riise 110 landskamper for Norge. Ingen andre menn har spilt med flagget på brystet like mange ganger.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal