Normal

– Bjørgen kan slå meg

QUEBEC CITY (NRK): Therese Johaug utelukker ikke at hun kan få bank av Marit Bjørgen i NM del 2, men har adskillig større bekymringer.

Johaug

TOURLEDER: Therese Johaug skal forsvare sammenlagtledelsen i Ski Tour Canada i fredagens sprint.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Man skal ikke se bort ifra det, hvis hun er skikkelig tent og jeg begynner å være på en nedadgående kurve. Klart hun har mulighet.

Slik responderer verdens beste langrennsløper i vinter, Therese Johaug, på Marit Bjørgens utspill. Fredag formiddag sa nemlig Bjørgen under en pressekonferanse i Holmenkollen at hun ikke ser det som umulig å slå Therese Johaug på 5-kilometeren under NM del 2 på Beitostølen etter påske – i Bjørgens første viktige renn etter fødselen i jula.

– Man vet aldri med henne, hun slutter aldri å overraske, så det blir spennende, sier Johaug.

– Tror du virkelig hun kan det?

– Hehe, ja. Hvem vet? Det kommer an på formen hennes og formen min, og svaret får vi når vi stiller mot hverandre, sier Johaug – på vei ut til oppvarming og skitesting før den tredje etappen i Ski Tour Canada.

Mister bratt bakke

Den bekymrer tourlederen mer enn en eventuell duell mot Bjørgen i et NM. For på torsdagens lagledermøte ble det bestemt at kvinnene skal hå ei kortere løype enn herrene i Quebec City.

Det som forsvinner ut av kvinneløypa, er den bratteste bakken.

– Jeg skulle gjerne ønsket å ha den siste bakken, men nå er den ikke der, og da får man ta løypa som det den er. Sliten blir man uansett, så det er bare å bite tennene sammen og komme seg i mål så fort som mulig.

Løypa er uansett såpass lang at det er ventet en løpstid for kvinnene på rundt tre og et halvt minutt.

Prologen starter klokka 13 lokal tid, som tilsvarer 19 norsk tid.

Tviler på fortsatt ledelse

Før den tredje etappen leder Therese Johaug Ski Tour Canada 26,8 sekunder foran Heidi Weng og 1.10 foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg tviler på at jeg er tourleder etter dagen i dag, men en skal aldri si aldri, sier Therese Johaug til NRK.

Det er for øvrig sol og strålende forhold i Quebec City.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen