NRK Meny
Normal

– Bjørgen kan slå meg

QUEBEC CITY (NRK): Therese Johaug utelukker ikke at hun kan få bank av Marit Bjørgen i NM del 2, men har adskillig større bekymringer.

Johaug

TOURLEDER: Therese Johaug skal forsvare sammenlagtledelsen i Ski Tour Canada i fredagens sprint.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Man skal ikke se bort ifra det, hvis hun er skikkelig tent og jeg begynner å være på en nedadgående kurve. Klart hun har mulighet.

Slik responderer verdens beste langrennsløper i vinter, Therese Johaug, på Marit Bjørgens utspill. Fredag formiddag sa nemlig Bjørgen under en pressekonferanse i Holmenkollen at hun ikke ser det som umulig å slå Therese Johaug på 5-kilometeren under NM del 2 på Beitostølen etter påske – i Bjørgens første viktige renn etter fødselen i jula.

– Man vet aldri med henne, hun slutter aldri å overraske, så det blir spennende, sier Johaug.

– Tror du virkelig hun kan det?

– Hehe, ja. Hvem vet? Det kommer an på formen hennes og formen min, og svaret får vi når vi stiller mot hverandre, sier Johaug – på vei ut til oppvarming og skitesting før den tredje etappen i Ski Tour Canada.

Mister bratt bakke

Den bekymrer tourlederen mer enn en eventuell duell mot Bjørgen i et NM. For på torsdagens lagledermøte ble det bestemt at kvinnene skal hå ei kortere løype enn herrene i Quebec City.

Det som forsvinner ut av kvinneløypa, er den bratteste bakken.

– Jeg skulle gjerne ønsket å ha den siste bakken, men nå er den ikke der, og da får man ta løypa som det den er. Sliten blir man uansett, så det er bare å bite tennene sammen og komme seg i mål så fort som mulig.

Løypa er uansett såpass lang at det er ventet en løpstid for kvinnene på rundt tre og et halvt minutt.

Prologen starter klokka 13 lokal tid, som tilsvarer 19 norsk tid.

Tviler på fortsatt ledelse

Før den tredje etappen leder Therese Johaug Ski Tour Canada 26,8 sekunder foran Heidi Weng og 1.10 foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg tviler på at jeg er tourleder etter dagen i dag, men en skal aldri si aldri, sier Therese Johaug til NRK.

Det er for øvrig sol og strålende forhold i Quebec City.

Siste nytt

 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag