Therese Johaug: – 80 prosent bra igjen

KVITFJELL (NRK): Therese Johaug pådro seg fingerbrudd i begge hender i løpet av 50 dager. Etter å ha distansert lagvenninnene på Kvitfjell, kaller hun seg 80 prosent friskmeldt.

Therese Johaug mener hun aldri har vært så rå i motbakker som nå, selv om hun har brukket fingre på begge hendene denne sommeren.Nå er hun så godt som friskmeldt.

For det er først for to dager siden at Johaug igjen kunne ta på seg begge stavene, etter det siste bruddet i starten av september. Og det var Johaugs andre brudd i sommer.

– Det er nesten som å ha vunnet et skirenn å få på to staver og gå med det igjen, sier Johaug til NRK på Kvitfjell etter hardøkten der hun satte lagvenninnene på plass.

På den tøffe motbakkeøkten var Johaug, som har vært forfulgt av uhell denne sommeren, igjen på plass med to staver.

– Den første økten med to staver var søndag. Da gikk jeg en rulleskiøkt på en time og 15 minutter. Så prøvde jeg meg i går på intervall inne på mølla på Olympiatoppen, før jeg reiste opp hit til Kvitfjell. Det gikk greit. Men jeg føler ikke jeg kan gå de lengste turene på rulleski ennå med de slagene, sier Johaug til NRK og viser et stavtak for å forklare hvilket trykk det er for hendene.

- Må være forsiktig

Hun mener hun har fått tilpasset et meget godt opplegg likevel og at hun har beholdt den rå fysiske kapasiteten hun er kjent for. Det har hun klart selv om hun periodevis har

THERESE JOHAUG OVERLEGEN

SÅ OVERLEGEN: Therese Johaug alene i front på motbakkeøkten på Kvitfjell med landslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

måttet trene alternativt på grunn av uhellene i sommer. Ved hjelp av bånd og strikk rundt håndleddene har hun også kunnet trene styrketrening. På spørsmål om hun er friskmeldt nå, svarer Johaug:

Nei, 80 prosent kanskje. Jeg må være forsiktig med rulleskigåingen ennå og maksøvelser. Jeg får bruke armen litt nå på rulleski med to staver og det er luksus i seg selv, sier Johaug.

Smertetilpassing

Hun påpeker at hun fortsatt må styre aktivitetene ut fra hvilke smerter hun får av ulike øvelser. Hun mener likevel at den maksimale styrken vil komme fort tilbake når hun kan sette i gang med det for fullt.

– Jeg kjenner at formen er veldig bra for tiden. Jeg var redd for det i starten når jeg pådro meg dette, at jeg måtte være forsiktig og trene alternativt og ikke løpe alt for mye ute og på en måte få litt variasjon, sier Johaug.

Hun har dermed måttet ha flere kombinasjonsøkter inne på tredemølle både med løpeski og rulleski, og der også i begge stilarter i løpet av samme økt.

– Med å ha de kombiøktene så har det på en måte gjort at jeg ikke har blitt pakket i lårene. Det er fort gjort at det blir mye trening for benene så blir man litt stinn, sier Johaug.

Siste nytt

 • - Suarez på veg til Atletico

  Barcelonas spiss Luis Suarez er samd med Atletico Madrid om overgang, melder spanske media måndag.

  33-åringen har fått beskjed av Barcelonas nye trenar Ronald Koeman om at han ikkje har noko framtid i klubben, som han har eitt år att av kontrakten med.

  Avisa Mundo Deportivo skriv at Suarez truleg vil signere toårskontrakt med Atletico.

  Inntil nyleg verka det som om Suarez var på veg til Juventus, men den handelen gjekk i vasken i førre veke.

  Suarez har scora 198 mål på 283 kampar for Barcelona i løpet av seks år i klubben.

 • Halep vann i Roma

  Simona Halep vann WTA-turneringa i Roma i dag. Kampen mot Karolína Plísková varte berre i ein dryg time. Rumenske Halep var heilt overlegen, og vann det første settet 6–0. Det var tydeleg at Pliskova sleit og tre minuttar ut i det andre settet gav ho seg på grunn av skade.

  z0_PYate3Cc
  Foto: RICCARDO ANTIMIANI / AFP
 • Sørloth på medisinsk test

  Alexander Sørloth skal visstnok gjennom den medisinske testen i RB Leipzig i dag. Det skriv Lokalavisa Leipziger Volkszeitung. Sørloth har ikkje vore involvert i Trabzonspor sin sesongopning, og han skal visstnok ha vore i Tyskland dei siste dagane. Fleire tyske og tyrkiske medium melder at overgangssummen kan ende på om lag 260 millionar kroner. Det vil gjere han til tidenes dyraste norske spelar.

  Sd_TEEv6N5Y
  Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal