NRK Meny
Normal

Therese Johaug: – 80 prosent bra igjen

KVITFJELL (NRK): Therese Johaug pådro seg fingerbrudd i begge hender i løpet av 50 dager. Etter å ha distansert lagvenninnene på Kvitfjell, kaller hun seg 80 prosent friskmeldt.

Therese Johaug mener hun aldri har vært så rå i motbakker som nå, selv om hun har brukket fingre på begge hendene denne sommeren.Nå er hun så godt som friskmeldt.

For det er først for to dager siden at Johaug igjen kunne ta på seg begge stavene, etter det siste bruddet i starten av september. Og det var Johaugs andre brudd i sommer.

– Det er nesten som å ha vunnet et skirenn å få på to staver og gå med det igjen, sier Johaug til NRK på Kvitfjell etter hardøkten der hun satte lagvenninnene på plass.

På den tøffe motbakkeøkten var Johaug, som har vært forfulgt av uhell denne sommeren, igjen på plass med to staver.

– Den første økten med to staver var søndag. Da gikk jeg en rulleskiøkt på en time og 15 minutter. Så prøvde jeg meg i går på intervall inne på mølla på Olympiatoppen, før jeg reiste opp hit til Kvitfjell. Det gikk greit. Men jeg føler ikke jeg kan gå de lengste turene på rulleski ennå med de slagene, sier Johaug til NRK og viser et stavtak for å forklare hvilket trykk det er for hendene.

- Må være forsiktig

Hun mener hun har fått tilpasset et meget godt opplegg likevel og at hun har beholdt den rå fysiske kapasiteten hun er kjent for. Det har hun klart selv om hun periodevis har

THERESE JOHAUG OVERLEGEN

SÅ OVERLEGEN: Therese Johaug alene i front på motbakkeøkten på Kvitfjell med landslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

måttet trene alternativt på grunn av uhellene i sommer. Ved hjelp av bånd og strikk rundt håndleddene har hun også kunnet trene styrketrening. På spørsmål om hun er friskmeldt nå, svarer Johaug:

Nei, 80 prosent kanskje. Jeg må være forsiktig med rulleskigåingen ennå og maksøvelser. Jeg får bruke armen litt nå på rulleski med to staver og det er luksus i seg selv, sier Johaug.

Smertetilpassing

Hun påpeker at hun fortsatt må styre aktivitetene ut fra hvilke smerter hun får av ulike øvelser. Hun mener likevel at den maksimale styrken vil komme fort tilbake når hun kan sette i gang med det for fullt.

– Jeg kjenner at formen er veldig bra for tiden. Jeg var redd for det i starten når jeg pådro meg dette, at jeg måtte være forsiktig og trene alternativt og ikke løpe alt for mye ute og på en måte få litt variasjon, sier Johaug.

Hun har dermed måttet ha flere kombinasjonsøkter inne på tredemølle både med løpeski og rulleski, og der også i begge stilarter i løpet av samme økt.

– Med å ha de kombiøktene så har det på en måte gjort at jeg ikke har blitt pakket i lårene. Det er fort gjort at det blir mye trening for benene så blir man litt stinn, sier Johaug.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund