Johaug vurderte å gi seg etter den positive dopingprøven

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiden etter den positive dopingprøven har vært så tøff at Therese Johaug vurderte å gi seg som langrennsløper. Nå er NRKs ekspertkommentator sikker på at hun kommer tilbake i skisporet.

Intervju med Therse Johaug.

SE VIDEO: Her forklarer Johaug hvorfor hun har vurdert å gi seg.

– For å være helt ærlig så har dagene vært veldig opp og ned og jeg har hatt dager der jeg har sagt at dette orker jeg ikke, sier Therese Johaug til NRK under en presseseanse i Holmenkollen.

Etter at fjorårets mest suverene langrennsløper på kvinnesiden testet positivt på det forbudte stoffet clostebol har tiden vært tung.

Rart å stå alene

– Jeg må si at den dagen da de andre jentene dro til Val Senales så var det vanvittig rart. De er en fantastisk gjeng som har gjort at jeg har prestert som jeg har gjort og kommet så langt som jeg har kommet. Og det å plutselig ikke reise til Val Senales på ti år, det har vært tøft.

Johaug er nå suspendert i to måneder eller til Antidoping Norge kommer med en eventuell dom eller frifinnelse. Dermed kan hun ikke delta på offentlige treninger eller konkurranser og står dermed utenfor landslaget.

Se hele intervjuet med Therese Johaug her. Reporter: Harald Thingnes.

SE VIDEO: Her kan du se hele intervjuet med Therese Johaug.

– Hun mister jo lagkameratene sine og det er jo nesten et sjokk. Det er da man ser hvor viktig dette livet er for Therese, påpeker NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn til NRK.

– Det vitner om at dette har vært ekstremt tøft for Johaug. Det at hun i det hele tatt har tenkt tanken vitner om at hun har det veldig tøft. Men samtidig er hun veldig bestemt på at hun skal tilbake. Jeg har tro og håp om at vi vil få se Therese Johaug i skisporet med norsk flagg i panna for å ta nye norske medaljer, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– Trygg på at Therese kommer tilbake

Men under intervjuet med NRK i Holmenkollen var en tårevåt Johaug klar på at hun skal tilbake i skisporet.

Torgeir Bjørn

TROR HUN KOMMER TILBAKE: Torgeir Bjørn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg prøver så godt jeg kan, men det er vanskelig og det er tøft. Men jeg skal komme meg gjennom dette. Jeg skal komme meg tilbake i skisporet og jeg skal kjempe for Norge og medaljer i fremtiden.

– Hun sa det har gått veldig opp og ned, men hun var veldig tydelig på slutten av intervjuet. Jeg er ganske trygg på at vi får se Therese i skisporet igjen, selv om vi nå ikke vet hvor lenge hun blir utestengt, sier Torgeir Bjørn til NRK.

Siste nytt

 • Finland til VM-finale

  Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale, hvor de møter enten Canada eller Tsjekkia.

  Slovakia Ice Hockey Worlds
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Nytt særforbund i idrettsforbundet

  Norges Functional Fitnessforbund ble lørdag tatt opp som det 55. særforbundet i Norges idrettsforbund.

  Det var idrettstinget som enstemmig stemte for forslaget som var lagt frem av idrettsstyret.

  Forbundet har per i dag rett over 1500 medlemmer.

  Functional Fitness
  Foto: Halvor Ekeland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal