Hopp til innhold

Johaug: – Jeg har vært i overkant snill

Med smil og latter har Therese Johaug sjarmert det norske folk i en årrekke. Men i VM vil hun vise en hittil ganske ukjent side av seg selv - den kyniske.

therese

Therese Johaug drømmer om å vinne nytt individuelt gull under VM i Val di Fiemme - og anser jaktstarten som sin beste sjanse.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

– Jeg liker ikke å «bruke albuen», jeg er ikke den typen person, sier Therese Johaug.

Likevel har hun planer om å ikke bare være snill og søt lenger, slik hun pleier å fremstå.

Ut av komfortsonen

Johaug innser at om hun skal vinne flere skirenn, er det mer enn teknikk og utholdenhet som må skjerpes.

Hun må også ut av komfortsonen og rett og slett behandle konkurrentene litt røffere.

– Jeg mangler jo litt både på teknikkbiten og styrkebiten som skiløper, men jeg må også bli mer kynisk når det gjelder hvordan jeg går på ski, mener hun.

– Har vært altfor dravillig

Johaug er fortsatt en ung løper, men må etter hvert regnes som en av de mer erfarne i langrennssporten. Hun har vunnet gull før, og vet mye mer om hva som skal til for å lykkes nå.

– Jeg har innsett at jeg har vært i overkant snill frem til nå. Jeg har vært altfor dravillig, og den erfaringen er noe av det jeg skal ta med meg til Val di Fiemme, forteller hun.

Noe av det Johaug har lært seg, er faktisk å roe ned. Tidligere i karrieren ville hun bare gå fort, uansett hva det kostet, og lot konkurrentene ligge bak ryggen hennes.

Der fikk de spare krefter frem til rennet skulle avgjøres.

– Jeg liker å bidra til løpet, og jeg liker å prege det, forklarer hun.

Men det skal det altså bli mindre av nå.

Bare fornøyd med gullmedalje

I Val di Fiemme er det minnene fra VM i Holmenkollen for to år siden som er med på å drive 24-åringen. Den store drømmen er å oppleve den sammen følelsen hun hadde da hun vant tremila foran 120.000 nordmenn i ekstase.

– Jeg vet jeg må være mer kynisk enn jeg har vært. Jeg må ha tålmodighet i buken til å ligge bak og spare krefter før jeg drar i fra.

Hun anser jaktstarten som sin største gullsjanse, men også i dette mesterskapet er hun medaljefavoritt på tremila. Her skal den tøffe Therese frem.

– Om jeg skal dra fornøyd hjem fra Val di Fiemme, er det i tilfelle med en gullmedalje i bagasjen, fastslår Johaug.

Marit Bjørgen utroper Therese Johaug til den store favoritten før kvinnenes fellesstart med skibytte. Johaug som vant tre-mila i VM sist mener hun må bli mer kynisk for å vinne flere VM-gull. Reporter: Harald Thingnes, foto: Trond Stenersen, redigerer: Vegard Lien

Therese Johaug ønsker å bli mer kynisk. Langrennsløperen mener hun har vært i overkant snill frem til nå.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal