NRK Meny
Normal

Johaug: – Jeg har vært i overkant snill

Med smil og latter har Therese Johaug sjarmert det norske folk i en årrekke. Men i VM vil hun vise en hittil ganske ukjent side av seg selv - den kyniske.

therese

Therese Johaug drømmer om å vinne nytt individuelt gull under VM i Val di Fiemme - og anser jaktstarten som sin beste sjanse.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

– Jeg liker ikke å «bruke albuen», jeg er ikke den typen person, sier Therese Johaug.

Likevel har hun planer om å ikke bare være snill og søt lenger, slik hun pleier å fremstå.

Ut av komfortsonen

Johaug innser at om hun skal vinne flere skirenn, er det mer enn teknikk og utholdenhet som må skjerpes.

Hun må også ut av komfortsonen og rett og slett behandle konkurrentene litt røffere.

– Jeg mangler jo litt både på teknikkbiten og styrkebiten som skiløper, men jeg må også bli mer kynisk når det gjelder hvordan jeg går på ski, mener hun.

– Har vært altfor dravillig

Johaug er fortsatt en ung løper, men må etter hvert regnes som en av de mer erfarne i langrennssporten. Hun har vunnet gull før, og vet mye mer om hva som skal til for å lykkes nå.

– Jeg har innsett at jeg har vært i overkant snill frem til nå. Jeg har vært altfor dravillig, og den erfaringen er noe av det jeg skal ta med meg til Val di Fiemme, forteller hun.

Noe av det Johaug har lært seg, er faktisk å roe ned. Tidligere i karrieren ville hun bare gå fort, uansett hva det kostet, og lot konkurrentene ligge bak ryggen hennes.

Der fikk de spare krefter frem til rennet skulle avgjøres.

– Jeg liker å bidra til løpet, og jeg liker å prege det, forklarer hun.

Men det skal det altså bli mindre av nå.

Bare fornøyd med gullmedalje

I Val di Fiemme er det minnene fra VM i Holmenkollen for to år siden som er med på å drive 24-åringen. Den store drømmen er å oppleve den sammen følelsen hun hadde da hun vant tremila foran 120.000 nordmenn i ekstase.

– Jeg vet jeg må være mer kynisk enn jeg har vært. Jeg må ha tålmodighet i buken til å ligge bak og spare krefter før jeg drar i fra.

Hun anser jaktstarten som sin største gullsjanse, men også i dette mesterskapet er hun medaljefavoritt på tremila. Her skal den tøffe Therese frem.

– Om jeg skal dra fornøyd hjem fra Val di Fiemme, er det i tilfelle med en gullmedalje i bagasjen, fastslår Johaug.

Marit Bjørgen utroper Therese Johaug til den store favoritten før kvinnenes fellesstart med skibytte. Johaug som vant tre-mila i VM sist mener hun må bli mer kynisk for å vinne flere VM-gull. Reporter: Harald Thingnes, foto: Trond Stenersen, redigerer: Vegard Lien

Therese Johaug ønsker å bli mer kynisk. Langrennsløperen mener hun har vært i overkant snill frem til nå.

Siste nytt

 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK
 • Tre Toppseriekamper utsatt

  Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk i serieåpningen i Toppserien i fotball er utsatt på grunn av utfordrende baneforhold. Det samme gjelder kampene Avaldsnes–Klepp og Kolbotn–Røa i runde to, skriver NTB.

  Avaldsnes
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal