Weng om Johaug: – Jeg orket ikke være med på de greiene der

BEITOSTØLEN (NRK): Therese Johaug gikk i så høy fart at Heidi Weng ikke hadde klarte å holde følge. Seiersmarginen var stor – og etterpå handlet alt om en gryende norsk-svensk ordkrig.

Johaug

EGEN KLASSE: Therese Johaug var helt suveren under 10-kilometeren på Beitostølen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Men aller først: Johaugs gjorde som hun ville i sitt første renn for sesongen. Hele 58 sekunder skilte ned til Helene Marie Fossesholm på andreplass, mens Heidi Weng ble henvist til den siste pallplassen godt over minuttet bak Dalsbygda-ekspressen.

For Weng ble det ingen god opplevelse. Hun følte seg tung fra start til mål og prøvde ikke engang å holde ryggen til Johaug da hun ble tatt igjen med 30 sekunder allerede etter seks kilometer.

– Jeg hadde ikke noen god følelse. Jeg orket ikke være med på de greiene der, sier Weng lavmælt.

SUVEREN: Her passerer Therese Johaug Heidi Weng etter seks kilometer.

Hun påpeker samtidig at hun var nærmere Johaug nå enn på samme tid i fjor. Likevel var lørdagens 10 kilometer en eneste lang kamp.

Og den startet med allerede før start.

– Jeg var så nervøs at jeg trodde jeg skulle falle. Jeg skalv i beina, sier Weng, som altså karret seg til tredjeplassen til slutt.

– Har ikke peiling

Johaug var på sin side godt fornøyd med dagens arbeid, men påpekte at det kommer langt viktigere skirenn. Hun ville ikke hausse opp sin egen prestasjon for mye og tror både Fossesholm og Weng har langt mer å komme med utover vinteren.

Men Johaug og de norske utøverne hadde fått med seg hvordan svenskene har hyllet seg selv etter deres åpning i Bruksvallarna.

Der vant Ebba Andersson og Frida Karlsson fredag med god margin til resten. Frida Karlsson sa til Expressen at svenskene har verdens beste damelag. Linn Svahn hevdet etter rennet overfor Aftonbladet at ingen i verden kunne gjort noe med lagvenninnenes prestasjon.

– Det synes jeg er hardt å melde. Therese har vist gang på gang hvor sykt sterk hun er. Ikke bare på ett renn, men gjennom hele sesongen. Det er forskjell på ett bra renn og 30 fantastisk gode renn. Det blir spennende å se når de melder det. Therese er i slaget, og det er ikke bare å komme å sanke førsteplasser, sier Fossesholm til NRK.

– De flyr høyt om dagen?

– Ja, det kan man si. Når de ikke har peiling på hvilken form Therese er i. Å melde at ingen hadde slått Therese i dag, er for meg rart.

Langrennsløpere

REAGERER: Helene Marie Fossesholm (høyre) under langrennsåpningen i Norge, svarer Frida Karlsson og Linn Svahn. Svenskene er her avbildet sist sesong.

Foto: NTB Scanpix

– Jeg føler meg ikke trygg

Johaug ønsket åpenbart ikke å kaste seg inn i noen ordkrig. Hun understreker at hvert skirenn har sin historie og ønsket ikke å sammenligne et renn i Sverige med ett i Norge før Karlsson, Anderssom og hun selv møtes i verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

– Og tidlig i sesongen kan det bli store avstander. Det har vi sett før. Men det er greit, de kan få dette stempelet i Ruka. Jeg trives med å ta en revansje, jeg, sier 32-åringen.

– Men blir du skremt?

– Altså, jeg så at de gikk fort. Ingen tvil om det. Men de hadde lang løpstid. Da blir det store avstander også. De gikk hele løpet sitt på 30 minutter. Det er jo langt. Men de gikk fort. Jeg føler meg ikke trygg før neste helg, sier Johaug.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Slåst for å kome nær Maradonas kiste

Det kom til samanstøytar mellom sørgjande fotballtilhengarar og politi då publikum fekk tilgang til Diego Maradonas båre i presidentpalasset i Buenos Aires i dag tidleg.

Siste nytt

 • Dommer testet positivt

  En av dommerne som skulle dømme oppgjøret i Europaligaen mellom Molde og Arsenal torsdag kveld, har testet positivt for koronaviruset.

  Det bekrefter Uefa i en uttalelse noen timer før kampstart.

  – Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv koronatest etter ankomst til Norge, melder Uefa.

  I tillegg til den smittede dommeren er også en av de andre dommerne satt i karantene i Molde. De blir nå erstattet av to nye dommere, og kampen står dermed ikke i fare for å avlyses.

  l-RnW_jVRlU
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Verdenscuprenn flyttes

  Verdenscuprennene i alpint som skulle ha vært arrangert i franske Val d'Isère neste helg er flyttet til italienske Santa Catarina grunnet snømangel.

  Storslalåmrennene skulle ha vært kjørt i Frankrike 5.- og 6. desember, men blir i stedet arrangert i Italia på de samme datoene.

  Etter planen skal det også kjøres fartsrenn for menn i Val d'Isère 13. til 16. desember. Det er fare for at også disse rennene må flyttes.

  Det samme gjelder fartsrennene for kvinner i Val d'Isère 16. til 20. desember.

  Aleksander Aamodt Kilde.
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • To norske til finalen

  Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl er de eneste norske kvinnene som er klare for finalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Lech torsdag.

  Stjernesund ble nummer sju i kvalifiseringen i Østerrike, mens Lysdahl ble nummer ni.

  Kristina Riis-Johannessen var best av alle i den første kvalifiseringsomgangen, men kjørte ut i den andre. Dermed ble det ingen finaleomgang på henne.

  Det ble det heller ikke på Maria Therese Tviberg. Hun endte på 45.-plass med 1,60 sekunder opp til beste kvalifiseringstid.

  Kristin Lysdahl.
  Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal