Hopp til innhold

Weng om Johaug: – Jeg orket ikke være med på de greiene der

BEITOSTØLEN (NRK): Therese Johaug gikk i så høy fart at Heidi Weng ikke hadde klarte å holde følge. Seiersmarginen var stor – og etterpå handlet alt om en gryende norsk-svensk ordkrig.

Johaug

EGEN KLASSE: Therese Johaug var helt suveren under 10-kilometeren på Beitostølen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Men aller først: Johaugs gjorde som hun ville i sitt første renn for sesongen. Hele 58 sekunder skilte ned til Helene Marie Fossesholm på andreplass, mens Heidi Weng ble henvist til den siste pallplassen godt over minuttet bak Dalsbygda-ekspressen.

For Weng ble det ingen god opplevelse. Hun følte seg tung fra start til mål og prøvde ikke engang å holde ryggen til Johaug da hun ble tatt igjen med 30 sekunder allerede etter seks kilometer.

– Jeg hadde ikke noen god følelse. Jeg orket ikke være med på de greiene der, sier Weng lavmælt.

SUVEREN: Her passerer Therese Johaug Heidi Weng etter seks kilometer.

Hun påpeker samtidig at hun var nærmere Johaug nå enn på samme tid i fjor. Likevel var lørdagens 10 kilometer en eneste lang kamp.

Og den startet med allerede før start.

– Jeg var så nervøs at jeg trodde jeg skulle falle. Jeg skalv i beina, sier Weng, som altså karret seg til tredjeplassen til slutt.

– Har ikke peiling

Johaug var på sin side godt fornøyd med dagens arbeid, men påpekte at det kommer langt viktigere skirenn. Hun ville ikke hausse opp sin egen prestasjon for mye og tror både Fossesholm og Weng har langt mer å komme med utover vinteren.

Men Johaug og de norske utøverne hadde fått med seg hvordan svenskene har hyllet seg selv etter deres åpning i Bruksvallarna.

Der vant Ebba Andersson og Frida Karlsson fredag med god margin til resten. Frida Karlsson sa til Expressen at svenskene har verdens beste damelag. Linn Svahn hevdet etter rennet overfor Aftonbladet at ingen i verden kunne gjort noe med lagvenninnenes prestasjon.

– Det synes jeg er hardt å melde. Therese har vist gang på gang hvor sykt sterk hun er. Ikke bare på ett renn, men gjennom hele sesongen. Det er forskjell på ett bra renn og 30 fantastisk gode renn. Det blir spennende å se når de melder det. Therese er i slaget, og det er ikke bare å komme å sanke førsteplasser, sier Fossesholm til NRK.

– De flyr høyt om dagen?

– Ja, det kan man si. Når de ikke har peiling på hvilken form Therese er i. Å melde at ingen hadde slått Therese i dag, er for meg rart.

Langrennsløpere

REAGERER: Helene Marie Fossesholm (høyre) under langrennsåpningen i Norge, svarer Frida Karlsson og Linn Svahn. Svenskene er her avbildet sist sesong.

Foto: NTB Scanpix

– Jeg føler meg ikke trygg

Johaug ønsket åpenbart ikke å kaste seg inn i noen ordkrig. Hun understreker at hvert skirenn har sin historie og ønsket ikke å sammenligne et renn i Sverige med ett i Norge før Karlsson, Anderssom og hun selv møtes i verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

– Og tidlig i sesongen kan det bli store avstander. Det har vi sett før. Men det er greit, de kan få dette stempelet i Ruka. Jeg trives med å ta en revansje, jeg, sier 32-åringen.

– Men blir du skremt?

– Altså, jeg så at de gikk fort. Ingen tvil om det. Men de hadde lang løpstid. Da blir det store avstander også. De gikk hele løpet sitt på 30 minutter. Det er jo langt. Men de gikk fort. Jeg føler meg ikke trygg før neste helg, sier Johaug.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal