NRK Meny
Normal

Johaug tror ikke hun kan vinne verdenscupen før om fem år

Therese Johaug legger drømmen om gul trøye på is. Landslagstreneren er uenig.

johaug

Therese Johaug dropper en del av verdenscupen denne sesongen for å stille bedre rustet til Tour de Ski og VM, men har levert gode resultater i alle verdenscuprennene hun har gått.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det har lenge vært snakk om at Therese Johaug snart er god nok til virkelig å gi Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk kamp også i sammendraget i verdenscupen.

Flere har spådd at hun kunne klart det allerede denne sesongen.

Nå avfeier Johaug selv påstandene. Hun mener hun er langt fra å være noen sammenlagtkandidat.

– Nei, gul trøye blir det nok ikke noe av på mange år. Nå skrev jeg under en femårskontrakt med skiforbundet i høst, så kanskje om fem år, sier hun og smiler.

Landslagstreneren uenig

Hun forklarer dette med at hun fortsatt er for dårlig i sprintøvelsene, noe som alltid har vært hennes største svakhet i skisporet.

– Jeg ligger for langt bak på det området, selv om jeg jobber hardt for å bli bedre. Men jeg trenger mer tid, sier hun.

Landslagstrener Egil Kristiansen tror også Johaug må vente lenger, men syns hun overdriver litt med tidsperspektivet.

– Jeg tror nok ikke hun trenger så mye som fem år. Det er ikke veldig mye som skal til før hun er helt «der oppe». Jeg tror ikke vi trenger å snakke om mer enn et par år, sier han.

WORLD CUP FALUN

Slik er vi vant til å se trioen Justyna Kowaczyk (t.v), Marit Bjørgen og Therese Johaug - som etter alt å dømme er de beste kvinnelige langrennsløperne akkurat nå. Her er de i Falun, hvor Marit Bjørgen vant verdenscupen sammenlagt.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Bjørgen og Kowalczyk «altfor» allsidige

Johaugs største utfordring er at hun konkurrerer på samme tid som to løpere som kanskje er eksepsjonelt allsidige - Bjørgen og Kowalczyk.

– Ja, Marit og Justyna er i stand til å vinne absolutt alle slags øvelser, og det er langt mellom slike løpere. Det fins noen som har litt av det samme, men ikke i like stor grad. Da tenker jeg blant annet på Kikken Randall og Charlotte Kalla, sier Kristiansen.

Forrige sesong ble Johaug nummer tre i verdenscupen, hennes beste plassering så langt. Bjørgen vant, mens Kowalczyk ble nummer to.

Denne sesongen prioriterer trioen Tour de Ski og VM fremfor verdenscupen, men Johaug fikk vise tidligere i høst at hun har forbedret seg.

Bedre i sprint

Blant annet gjorde Johaug en av sine beste sprintøvelser da hun tok seg til finalen på Beitostølen.

– Sprint er det Therese trener aller mest på. Hun er nødt til det. Så gjelder det å finne en balanse slik at hun også får trent på alt det andre,

I første omgang er sprinttreningen gjort hovedsaklig med tanke på sammendraget i årets Tour de Ski.

– Men den vil så klart komme henne til gode i verdenscupen også, sier Kristiansen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset