Johaug skrek i panikk - trodde hun skulle bli disket

FALUN (NRK): Therese Johaug trodde hun hadde ødelagt alt og gått feil under tremila.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Denne videoen viser den dramatiske situasjonen hvor Therese Johaug tror hun har gått feil. Johaug stopper opp, snur og snur igjen. Det er vanskelig å se, men NRK har forstørret videoen. Redigering: Hilda Klaveness. (Bilder med tillatelse fra SVT).

– Det skal sies at jeg fikk ganske stor panikk ute i løypa, sa Therese Johaug litt ut av det blå da hun møtte pressen en times tid etter å ha blitt verdensmester på tremila i Falun.

Uttalelsen fikk det til å bli helt stille blant journalistene, som sto i en stor klynge rundt henne og frem til da hadde pepret henne med spørsmål.

Johaug fortsatte:

– På rød løype kom jeg ned mot stadion og skulle bytte ski. Jeg kom kjørende, men plutselig tenkte jeg «har jeg kjørt feil?» Det var akkurat der blå og rød løype gikk sammen.

Dette punktet i løypa er overgangen mellom de to femkilomterssløyfene inne på stadion.

Om Johaug hadde tatt feil vei, kunne det ført til at hun mistet ledelsen og seieren - og i ytterste konsekvens kunne hun blitt disket. Det var derfor 26-åringen ble slått av panikk.

– Jeg vet ikke om dere så det, men da minket sekundene på forspranget mitt?, spør Johaug og kikker rundt på journalistene.

Therese Johaug var usikker på hvor hun skulle gå et sted i løypa under lørdagens tremila, her er reaksjonen hennes i etterkant.

SE VIDEO: Her forklarer Therese Johaug til Ingvild Flugstad Øsberg hvordan hun trodde hun hadde gått feil i løypa.

Snudde og gikk tilbake

Og det er helt riktig - Johaug hadde ett minutts ledelse da hun kjørte ned bakken. Forspranget hadde minket til nærmere 40 sekunder da hun kom ned.

Nå viser det seg at grunnen var at Johaug var helt i villrede på dette tidspunktet.

TOPSHOTS-SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

ENDTE GODT: Therese Johaug ble verdensmester til slutt.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Jeg begynte å ploge og stoppa helt opp. Jeg skrek til vaktene: «har jeg gått feil?» Jeg begynte nesten å gråte, og så folk bare begynte å gå på jordet. Jeg tenkte bare «er jeg på rød, eller er jeg på blå?»

TV-bildene viser også hvordan Johaug stanser opp, begynner å gå tilbake over en bro, for så å ombestemme seg og kjøre videre.

– Jeg måtte bare satse på at jeg var på rød. Jeg kom ned og tenkte «Ja! Ja!» da jeg så det var riktig. Men da hadde de tatt inn mye!, sier Johaug.

– Så for meg at alt brast

Johaug trengte egentlig ikke bekymre seg for de bak, de var fortsatt så langt etter at de var helt ufarlige. Hendelsen satte en støkk i henne likevel.

– Jeg trodde jeg hadde ødelagt hele tremila og alt sammen. At alt bare brast, sier hun.

Overfor NRK utdyper hun dette:

– Jeg så for meg et scenario hvor drømmen min, den luka og den formen, alt sammen bare brast sammen. Det var en enorm lettelse å se at jeg hadde tatt riktig vei.

Det hele endte som kjent veldig godt. Johaug gikk til slutt i mål i helt ensom majestet.

Gullet var hennes tredje i dette VM.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal