Johaug skrek i panikk - trodde hun skulle bli disket

FALUN (NRK): Therese Johaug trodde hun hadde ødelagt alt og gått feil under tremila.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Denne videoen viser den dramatiske situasjonen hvor Therese Johaug tror hun har gått feil. Johaug stopper opp, snur og snur igjen. Det er vanskelig å se, men NRK har forstørret videoen. Redigering: Hilda Klaveness. (Bilder med tillatelse fra SVT).

– Det skal sies at jeg fikk ganske stor panikk ute i løypa, sa Therese Johaug litt ut av det blå da hun møtte pressen en times tid etter å ha blitt verdensmester på tremila i Falun.

Uttalelsen fikk det til å bli helt stille blant journalistene, som sto i en stor klynge rundt henne og frem til da hadde pepret henne med spørsmål.

Johaug fortsatte:

– På rød løype kom jeg ned mot stadion og skulle bytte ski. Jeg kom kjørende, men plutselig tenkte jeg «har jeg kjørt feil?» Det var akkurat der blå og rød løype gikk sammen.

Dette punktet i løypa er overgangen mellom de to femkilomterssløyfene inne på stadion.

Om Johaug hadde tatt feil vei, kunne det ført til at hun mistet ledelsen og seieren - og i ytterste konsekvens kunne hun blitt disket. Det var derfor 26-åringen ble slått av panikk.

– Jeg vet ikke om dere så det, men da minket sekundene på forspranget mitt?, spør Johaug og kikker rundt på journalistene.

Therese Johaug var usikker på hvor hun skulle gå et sted i løypa under lørdagens tremila, her er reaksjonen hennes i etterkant.

SE VIDEO: Her forklarer Therese Johaug til Ingvild Flugstad Øsberg hvordan hun trodde hun hadde gått feil i løypa.

Snudde og gikk tilbake

Og det er helt riktig - Johaug hadde ett minutts ledelse da hun kjørte ned bakken. Forspranget hadde minket til nærmere 40 sekunder da hun kom ned.

Nå viser det seg at grunnen var at Johaug var helt i villrede på dette tidspunktet.

TOPSHOTS-SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

ENDTE GODT: Therese Johaug ble verdensmester til slutt.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Jeg begynte å ploge og stoppa helt opp. Jeg skrek til vaktene: «har jeg gått feil?» Jeg begynte nesten å gråte, og så folk bare begynte å gå på jordet. Jeg tenkte bare «er jeg på rød, eller er jeg på blå?»

TV-bildene viser også hvordan Johaug stanser opp, begynner å gå tilbake over en bro, for så å ombestemme seg og kjøre videre.

– Jeg måtte bare satse på at jeg var på rød. Jeg kom ned og tenkte «Ja! Ja!» da jeg så det var riktig. Men da hadde de tatt inn mye!, sier Johaug.

– Så for meg at alt brast

Johaug trengte egentlig ikke bekymre seg for de bak, de var fortsatt så langt etter at de var helt ufarlige. Hendelsen satte en støkk i henne likevel.

– Jeg trodde jeg hadde ødelagt hele tremila og alt sammen. At alt bare brast, sier hun.

Overfor NRK utdyper hun dette:

– Jeg så for meg et scenario hvor drømmen min, den luka og den formen, alt sammen bare brast sammen. Det var en enorm lettelse å se at jeg hadde tatt riktig vei.

Det hele endte som kjent veldig godt. Johaug gikk til slutt i mål i helt ensom majestet.

Gullet var hennes tredje i dette VM.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny norsk rekord

  Niksa Stojkovski har sett ny norsk rekord på 50 meter butterfly og samtidig kvalifisert seg til semifinalen. Dette skjedde under svømme-VM på kortbane i Kina natt til fredag. Den nye norske rekorden er på tida 23.02. Finalen skal svømmast fredag.

  EM svømming
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
 • Rosenborg ute av Europaligaen

  Til tross for et hederlig uavgjortresultat borte mot tyske Leipzig torsdag var Rosenborg langt unna kvalifisering til sluttspillet i Europaligaen. Med ett poeng på seks kamper i gruppespillet havnet trønderne helt sist i gruppe B. Celtic og Salzburg avanserer til utslagsrundene.

  Foto: Michael Sohn / AP
 • Røthe mister verdenscuprenn

  Sjur Røthe har dessverre blitt forkjølet og reiser ikke til helgens verdenscupkonkurranser i Davos, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  Mathias Rundgreen fra Team Veidekke Midt-Norge kommer inn i det norske laget til søndagens 15 km.

  World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Vinterstudio
VM svømming kortbane
V-cup alpint: Super-G menn
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting