Johaug testar VM-løypene under OL: – Litt godt å kome bort frå Noreg akkurat då

Samtidig som lagvenninnene kjempar om medaljar i OL i Sør-Korea testar Therese Johaug neste års VM-løyper i Seefeld.

Therese Johaug

TESTAR LØYPER: Therese Johaug vil teste VM-løypene i Seefeld under OL.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– På ein måte er det spesielt. Samtidig er det mykje som har vore spesielt i denne perioden, så det føyer seg inn i rekkja med alt anna, seier Johaugs trenar, Pål Gunnar Mikkelsplass til NRK.

Johaug har som kjent ønska å reise til utlandet under OL for å unngå belastninga ved å sjå meisterskapen frå Noreg.

Tre dagar i Seefeld

Men kor turen skulle gå har vore usikkert. Fram til no.

7. februar reiser skistjerna saman med blant andre bror Karstein til høgda i italienske Seiser Alm.

To dagar seinare, 9. februar, er det klart for den prangande og storslåtte opningsseremonien i Pyeongchang.

Dagen etter, laurdag 10. februar, går dei norske langrennskvinnene sin første distanse i OL, 15 kilometer med skibyte, som kjent utan Johaug på startstreken.

Søndag 18. februar reiser Team Johaug så vidare frå Seiser Alm og kryssar grensa til Austerrike og Seefeld. Samtidig følgjer truleg «heile Noreg» med på langrennsstafetten for menn.

Etter planen skal Johaug teste løyper i Seefeld i tre dagar.

Pål Gunnar Mikkelsplass

JOHAUG-TRENAR: Pål Gunnar Mikkelsplass.

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

– Rart

– Det er to ting med dette. Det er litt godt å komme bort frå Noreg akkurat då. Og så var det praktisk greitt i samband med trening i Seiser Alm, og deretter reise ned til Seefeld for å prøve løypene der. Så det er ei praktisk vurdering også, seier Pål Gunnar Mikkelsplass.

– Dette OL har ho prøvd å viske ut av hjernen. Men vi kjem sjølvsagt til å følgje med på korleis det går, det er vi spente på, seier han vidare.

14. februar får ho lov til å trene med landslaget igjen, og 15. april kan ho konkurrere igjen.

Men Johaug har tidlegare avvist at ho vil gå Skarverennet 18. april som er første konkurranse etter at utestenginga er oppheva.

– Ho føler at å gå renn nokre få dagar etter at utestenginga er over, utan å ha gått skirenn i løpet av vinteren, blir litt rart, og ikkje så enkelt. Difor er det like greitt å stå over denne vinteren.

– No er det snakk om nokre rulleskirenn i løpet av sommaren. Det er ikkje før neste sesong at det blir konkurransar, stadfestar Mikkelsplass, som gler seg til Johaug er tilbake.

Dom i Therese Johaug-saken.

RULLESKI: Therese Johaugs første renn vil bli med rulleski på beina.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal