NRK Meny
Normal

Johaug skremt av Bjørgens juniorfeil

BEITOSTØLEN (NRK.no): Therese Johaug fikk seg en støkk da hun var fem sekunder bak Marit Bjørgen etter 200 meter. Men der dronninga var for heit, hadde prinsessa is i magen.

Therese Johaug knuser Marit Bjørgen i sesongåpningen på Beitostølen, og gikk inn til andre seier i dag.

SE VIDEO: Therese Johaug går inn til sin andre strake seier på Beitostølen. – Det fungerte veldig fint i dag, sier hun.

– Jeg er ikke overrasket over at Therese går så fort. Vi trener jo sammen hele tiden, så jeg vet hva hun er god for. Det var et veldig bra renn av henne, roser Marit Bjørgen etter å ha blitt slått med 18, 9 sekunder i sitt første renn for sesongen.

Mange var spente på å se styrkeforholdet mellom Bjørgen og Johaug da de for første gang denne sesongen skulle konkurrere mot hverandre.

Og det var Bjørgen som satte standarden i 10-kilometeren i fristil, med en pangstart som skremte Therese Johaug.

– Jeg tenkte «herregud». Jeg var fem sekunder bak etter 200 meter, liksom, forteller Johaug til NRK.no.

Fikk smake egen åpning

Men langrennsprinsessa lot seg ikke stresse av langrennsdronningas monsterstart.

– Jeg tenkte at jeg skulle fokusere på meg selv, gå teknisk bra på ski og det var ni kilometer igjen. Så holdt jeg meg på fem sekunder, og da jeg kom til langbakken tenkte jeg «dette er mitt terreng». Så brukte jeg det terrenget, og allerede da jeg kom til Egil Kristiansen var det sju sekunder i min favør, så det var bra, gliser Johaug.

Marit Bjørgen må innrømme at hun gjorde en aldri så liten juniorfeil. Hun ble rett og slett for ivrig.

– Jeg var hissig i starten og følte meg virkelig på hugget. Så får jeg en liten down og taper i lette parti etter tunge parti, og da er man ikke nok på hugget og litt sliten og jobber ikke godt nok, erkjenner Bjørgen.

– Når åpnet du for hardt sist i et skirenn?

– Det var sikkert her i fjor.

– Det skjer ikke ofte?

– Nei, det gjør ikke det. Hvis jeg åpner bra, så øker jeg som regel, så det har som regel skjedd her hvor jeg er hissig i starten.

Gikk fortere og fortere

m
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bjørgen sto over fredagens 10 kilometer klassisk på grunn av en liten forkjølelse, og i hennes fravær tok Johaug en knusende seier.

Lørdag innrømmer Johaug at det smaker enda bedre å vinne med Bjørgen på start. Johaug leverte et meget godt teknisk løp, og var til slutt utilnærmelig

– Det er nesten sånn at vi ikke skjønner at det er mulig at hun går så fort, utbrøt NRKs langrennskommentator Torgeir Bjørn da Johaug økte tempoet.

Bjørgen: – En god start

Bjørgen mener annenplassen beviser at hun er i rute før verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg. Hun var fornøyd med å bli nummer to etter noen dager med forkjølelse.

– Jeg synes jeg gikk bra teknisk på ski. Derfor kan jeg ikke si annet enn at jeg er fornøyd med denne åpningen. Dette var en god start, sier hun.

Også i fjor var Johaug best på Beitostølen, og også da slet Bjørgen med forkjølelse i forkant. Men allerede i verdenscupåpningen i Gällivare var Bjørgen tilbake på toppen.

Johaug har lært

Nå skal Johaug gjøre alt hun kan for å holde seg et hestehode foran også når det handler om verdenscuppoeng. Derfor dropper hun søndagens sprint på Beitostølen.

– Det er nesten for gæli at jeg ikke stiller til start i morgen, men jeg kommer nok bare til å gå en rolig tur. Jeg må lære av erfaringene fra i fjor. Det som skjedde da, kommer ikke til å skje nå, fastslår Johaug.

Astrid Uhrenhold Jacobsen ble nummer tre, 47 sekunder bak Johaug.

– Det er altfor mye i alle retninger i dag. Jeg fikk beskjed underveis om at jeg måtte roe meg ned, og etter det gikk det bedre. Det var nesten sånn at når jeg fikk gått meg litt sliten, gikk det bedre, sier Urenholdt Jacobsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal